Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Kokouspäiväkirja

 

7.2.2014

Paikalla: Laura Aaltonen, Emma Kemppinen, Erja Syvänne, Toni Sofronjuk


Aloitimme projektin alleviivaamalla parhaimmat innovaatioideat listoilta, jotka oli tehty ryhmän muodostamispäivässä. Keskustelimme muun muassa Positia-tiloista, ruokalasta, luokkatiloista ja liikunta mahdollisuuksista.

Mielestämme tärkeimmiksi viihtyvyyttä parantaviksi tekijöiksi nousi esimerkiksi se, että ruokala on viihtyisä, käytännöllinen ja toimiva. Ruokalan tulisi olla auki aamusta iltaan asti, eikä sulkeutua iltapäivällä. Tulisi ottaa myös huomioon, että se on tarpeeksi tilava. Kampuksella tulisi mielestämme olla myös kahvila, joka ei ole ruokalan yhteydessä. Kahvilassa voisi olla laajempi valikoima erilaisia välipaloja, jotka sopivat moneen ruokavalioon. Ruokalassa voitaisiin tarjoilla esimerkiksi kolmea erilaista ruokaa, kalliimpaa erikoisruokaa, perusruokaa ja vaikka halpa keitto tai salaatti.

                  Positia-tilat tulisi mielestämme sijaita aulassa lähellä sisäänkäyntiä. Positiassa voisi olla yhteinen vastaanottotiski, johon kaikki asiakkaat ilmoittautuisivat. Tutkimustilat tulisi olla äänieristettyjä, jotta yksityisyydensuoja voitaisiin turvata.

                  Uudella kampuksella tulisi hyvä ja tarpeeksi tilava kuntosali. Myös suihku- ja saunatilat tulisi olla toimivat. Muutkin kuin Metropolian opiskelijat saisivat käyttää kuntosalia ja ryhmäliikuntapalveluita, mutta korkeammalla hinnalla, kuin Metropolian opiskelijat. Kuntosali olisi auki 24/7 ja sinne pääsisi myös ulkokautta. Kuntosalille pääsisi kuitenkin vain Metropolian kulkukortilla yöaikaan. Fysioterapia opiskelijoille olisi oma pienempi kuntosali opetuskäyttöön.

                  Kampuksella tulisi olla ehdottomasti hiljainen lukusali sekä ryhmätyölukusali. Sen lisäksi jokaisella opiskelijalla tulisi olla oma kaappi, jossa voi säilyttää vaatteita ja muita tarvikkeita. Kampuksella tulisi myös panostaa työvälineisiin, esimerkiksi mikroskooppeihin ja muihin tutkimusvälineisiin, jotta kaikilla olisi mahdollisuus käyttää tasapuolisesti yhtä hyviä ja laadukkaita laitteita.

                  Mielestämme kampusta suunnitellessa olisi tärkeää keskittyä oppimisen kannalta olennaisiin asioihin, esimerkiksi juuri toimiviin luentotiloihin, hyviin ja toimiviin laitteisiin (esim. toimivat tietokoneet, tulostimet, tutkimusvälineet), verhojen väri ja sohvan design eivät ole loppujen lopuksi niin tärkeitä asioita.

                  Ajattelimme, että keskittyisimme työssämme mahdollisesti ruokalan, kahvion ja säilytystilojen suunnitteluun. Ainakin ruokalaa täytyy vielä muokata, jos katsotaan pohjapiirustusta, sillä se on aivan liian pieni ja ruuan jakelutilat ovat hankalassa kohdassa. Sen lisäksi harjoittelutilat ja hoitoluokat ei tulisi olla ruokalan yhteydessä. Säilytystilat ovat erittäin tärkeät, jokaisella kuuluisi olla oma kaappi.

14.2.2014

Paikalla Toni Sofronjuk, Emma Kemppinen, Isabella Rantala ja Erja Syvänne

Kävimme kampuskävelyllä. Aloitimme päivän Arcadasta, josta jatkoimme Sanoma- ja Musiikkitalolle. Sen jälkeen vierailimme vielä kasvatustieteen laitoksella, Minerva oppimiskeskuksessa.

Innovoitavaksi asiaksi on tarkentumassa joko ruokala tai säilytystilat. Kampuskävelyllä saimme paljon ideoita, joita voimme hyödyntää ideoinnissa. Otimme päivän aikana useita kuvia toimivista ratkaisuista. Ikuistimme myös huonosti toimivia asioita. Keskustelemme näistä lisää kun alamme tarkentamaan aihettamme.

Uudeksi tehtäväksi tuli koota kuvakollaasi hyvien ja huonojen ideoiden pohjalta. Meidän ryhmän kuvakollaasi kootaan Minerva-talosta, kasvatustieteiden laitokselta. Jäimme Minerva-taloon pitämään pienen palaverin, jossa sovimme että työskentelemme sähköisesti parin viikon ajan . Seuraavan kerran tapaamme ennen Martela-vierailua ja kokoonnumme aamupäiväksi valmistelemaan ideaseminaarin PP-esitystä.

28.2.2014

Paikalla Emma Kemppinen, Isabella Rantala, Laura Aaltonen ja Erja Syvänne


 

Työstämme PP-esitystä. Ajattelimme keskittyä innovoimaan säilytystiloja uudelle kampukselle.  Tällä hetkellä pohjapiirustuksessa ei ole tiloja oppilaiden pukuhuoneille, kaapeille, tai muille säilytystiloille.

Kokosimme myös kuvakollaasin 14.2. tehdyn kampuskävelyn pohjalta.

Vierailimme myös huonekaluyritys Martelassa. Kiinnitimme vierailun aikana huomioita erityisesti erilaisiin säilytysratkaisuihin ja otimme niistä kuvia innovointimme pohjaksi.  

 
 

KUVAKOLLAASI MinervaImage Added


 Image AddedImage AddedImage AddedImage Added
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Image Added
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kuvia Sibelius-akatemian kaapeista

 Image Added 

Musiikkitalon Sibelius-akatemian aulassa olevat kaapit olivat hyvällä paikalla, heti sisääntulosta oikealla (kuva otettu lasin läpi, pääovi on heti kuvasta vasemmalla). Kaapit olivat hyvin eri kokoa: osa oli suorakulmion muotoisia, osa oli pitkiä mutta kapeita, osa oli “kenkälaatikon” kokoisia. Kaappien takana sijaitsevat naulakot.


 
 Image Added

Kuvakulma sisääntuloaulan 3. kerroksesta pohjakerrokseen. Alhaalla oli  työskentelytiloja sekä kirjasto. Kuvan vasemmassa reunassa, vasemmassa seinässä sijaitsevat osa kaapeista (tarkempi kuva alhaalla). Kaapit ovat suhteellisen huomaamattomat, mutta ehkä hieman tylsän väriset. 

 
 

Edellä mainitut kaapit lähietäisyydeltä kuvattuna. Kaappien koot ovat täälläkin erilaiset.

Image Added
 
 
 
 
 
 
 
 Sama kuvakulma kuin edellisessä, ylhäältä otetussa kuvassa, mutta  nyt oikealta puolelta. Tästä kuvakulmasta näkee osan lopuista pohjakerroksen kaapeista. Ne sijaitsevat kuvan  oikeassa alareunassa. 
 
 Image Added
 
 
Image Added 


 
 
 
 Image Added
 
Kuva edellä mainituista kaapeista. Pehmeät istuimet on asetettu oudosti kaappien eteen, mutta toisaalta ne tekevät kaapeista huomaamattomia. Kaapit näyttävät olevan reilun kokoisia.


 
 
7.3.2014

Paikalla: Erja, Isabella, Toni, Emma ja Laura

Esittelimme muulle ryhmälle oman ideamme ja saimme uusia vinkkejä/ajatuksia muilta opiskelijoilta ja opettaja Kajsa Steniltä. Muun muassa ideoita oli: erikokoiset kaapit (omia ja yhteisiä), kameravalvonta, kulkukortit, naulakot. Keskustelussa nousi esiiin myös kysymyksiä kaappien säilytysajasta ja vaatteiden vaihdosta säilytyskaappien luona. Oivalsimme myös, että kaappien luona kokoontuminen on myös kohtaamispaikka → yhteisöllisyys

 

Teimme ryhmämme kesken e-lomake kyselyn aiheestamme. Teimme viisi eri kysymystä ja lomakkeen lähetimme Kajsa Stenille. Aiomme lähettää kyselyn muille Metropolian opiskelijoille, jotta saamme kattavamman kuvan opiskelijoiden säilytystarpeista. Suunnittelimme myös työnjakoa: jokainen etsii aiheeseen liittyvää artikkelia, tutkimusta, kirjallisuutta ja nettilähteitä, ym. tietoa ja jokainen tekee oman tiivistelmän lähteistä.

 

Seuraava kokoontuminen on 21.3 manskulla klo 9.00, jolloin käsittelemme e-lomakkeen tulokset ja kirjoitamme arviontiraportin. Etsimme myös kuvia aiheeseen liittyen.


 

Linkki e-lomakkeeseen:

https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/10553/lomake.html