...
Käsikirjoitustyökalun ensisijainen tarkoitus on olla kommunikaatioväline.
Voidaan myös ajatella, että projektissa kehitetään ensisijaisesti menetelmiä, joilla nykyisiä wikejä voidaan käyttää erilaisten yhteisöllisten käsikirjoitusprosessien alustana, eikä valmista työkalua. Silloin yhteisöllistä käsikirjoittamista voidaan soveltaa muihinkin wikeihin kuin tässä projektissa käytettyyn. Se voi alentaa kynnystä yhteisölliseen käsikirjoittamiseen silloin, kun käsikirjoittajat tai vaikka oppilaitos on jo tottunut jokin tietyn wikin käyttöön. Heidän ei siis tarvitse välttämättä vaihtaa alustaa uuteen.
Projektissa voitaisiin vastata mm. seuraaviin kysymyksiin:
- Millaista ohjausta ja tukitoimia prosessi vaatii onnistuakseen?
- Mitkä wikien ominaisuuden tukevat mitäkin käsikirjoitusprosessia?
- Millainen näytelmän muoto sopii parhaiten tämän tyyppiseen kirjoittamiseen, vai sopivatko kaikki?
- Millaisia ongelmia / esteitä prosessissa voi tulla vastaan ja miten ne voi selvittää.
- Kuinka sitouttaa kirjoittajat mukaan prosessiin?
- ...
Projektin lopputulema olisi siis ensisijaisesti koulutusmateriaali opettajille / dramaturgeille ym. kiinnostuneille ohjaajille sekä tietenkin jo kertaalleen tehty käsikirjoitusprosessi, joka jää verkkoon tutkittavaksi. Prosessi voidaan ohjeiden ja antamamme koulutuksen mukaan toistaa ja soveltaa lähes mihin wikiin vain. Projektista on silloin sisällöllinen, enemmän käsikirjoitusprosessiin ja yhteisöllisen käsikirjoituskulttuurin luomiseen keskittyvä, kuin varsinainen ohjelmistokehitysprosessi.
Kohderyhmä
Käsikirjoitustyökalu on hankkeen aikana tarkoitettu peruskoulusta, lukiosta tai ammattikoulusta valmistumassa oleville nuorille Uudeltamaalta jotka ovat siirtymässä työelämään. Käsikirjoitustyökalu ei ole ainakaan pilottivaiheessa vapaasti käytettävissä vaan ryhmä tai ryhmät kootaan hakemusten ja mahdollisten haastattelujen kautta. Ryhmä on tarkoitus koota esimerkiksi IRC-Galleriaan laitettavan ilmoituksen kautta. On tarkoitus, etteivät ryhmän jäsenet tunne toisiaan entuudestaan eikä heillä ole aiempaa kokemusta taiteesta mutta ovat kokeneita Internetin käyttäjiä myös sosiaalisissa tarkoituksissa.
...