Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Paikalla Leena U-V, Kimmo, Kaija, Merja, Niina, Elina, Katri

KIT-kinkereiden sisällöt ja KIT-vastaavien roolit 9-9.20
  • asia siirrettiiin Sähköpostikyselyksi, jonka Suvi Aho tekee
Katsaus 1,5 vuotta yhteistä tiimiämme, millainen tilanne on nyt. Ja pohdinta tulevaisuuden suunnista 9.20-10

Mikä kit-vastaavatyön suurin haaste tällä hetkellä osaamisalueellasi

 

§Avain sanoja: Iso hakemus, fokusoituminen ydinosaaminen (reaktiivinen vai proaktiivinen) Hankefokukset osaamialueittain rakennettuja tai rakenteilla: mistä yhteinen foorumi?
§Osaamisalueet hyvin erilaisia:
§Leena U-V kaikessa mukana, mutta toive että saisi lehtoreitakin mukaan. Haasteena kit-toiminnan periaatteiden opettaminen: miten rakentaa (intensiteetti prosessissa), henk.koht. apurahojen hausta muiden ehdoilla tehtäviin hankkeisiin siirtyminen haastavaa. Tki-suunnittelijan ja kit-vastaavan välinen rooli: Suvi tehokas, tarkka detaljeissa, tsekkaa rahoituksia, hoitaa budjetit. Leenalla isompi kuvio hallussa sekä hankkeiden muotoilu. Leena myös kirjoittaa ja sitten editoi
§Kaija kirjoittaa itse hakemukset, ajatus oli, että organisaatiouudistus luo strategian ja tekee sitten yhdessä. Omalle porukalle ei kerrottavaa: kokoajan menty enemmän osaamisaluekohtaiseen työskentelyyn, hankkeen mahdollistettava opettajan kehittäminen (oltava win-win: ei vain ope hyödyntämään hanketta)-> johtaa pieniin ja fokusoituihin hankkeisiin, tässä työskentelyssä innostavia ajatuksia, mutta foorumi jossa oikeasti työstettäisi hanketta puuttuu, ketju opetus – liiketoiminta – tutkimus ei toimi yhdessä, vieä uskottavuutta meiltä. Meillä ei palkita yrittämistä, jos meille hakisi yhteistä foorumia voisimmeko rakentaa palvelukehittämistä yhdessä. Nyt jääty katselemaa että mihin tässä halutaan mennä ja reaktiviisesti yritetty tukea. Aalto factory –tyyppinen toimijafoorumi voisi olla hyvä ja sille olisi tilausta: osaamiskeskustyyppinen Positia?
§Niina: pitäisi kirjoittaa, mutta aihe ei vielä riittävän pitkällä ja vaikea kääntää hanketekstiksi. Vielä haltuunoton aika, kourallinen kykenee hankekierjoittamiseen: prosessi hakemukseen asti
§Kimmo: vaikutelma hanketoiminnasta: mpoliassa on vahvaa hanketoimintaa. Keskeinen haaste, ydinosaamiseen fokusointi ja strategisen ajattelu kiteyttäminen. Hankkeiden ketjuttaminen, tutkimusosaamisen vahvistaminen. Hanketiimit: hankeprosessin johtaminen tärkeää ja haasteellista prosessin johtaja tärkeä määrittää selkeästi. Hankkeiden vetovastuuroolien pohdinta haastavaa: onko kit-vastaava käytettävissä vai vetäjä?, Jäädäänkö organisoimattomaan vastuuvapauteen?, Tarvitaan amkin sisällä alustoja, joihin on helppo tulla ja altistuu entistä monipuolisempaan osaamisen jakamiseen, jokaisen hankkeeseen osallistuvan yksilön ydinosaaminen ja ammatti-identiteetti on saatava esille hankevalmistelussa. Opetuksen strukturoitu maailma ja ”silicon valley” –hankevalmistelun maailma jossa voi kulua 2 päivää tai vuosi… väli hyvin suuri!
§Merja: jonkin verran saatu uusia toimijoita valjastettua, pienistä ohjelmista hankkeisiin kiinnittäminen johtaa siihen ettei opetusta enää saada pyörimään. Opeilla hyviä ideoita, mutta osa ei kiinnostunut hanketyöstä. Omassa roolissa energiaa menee paljon Mpolia-tasoiseen toimintaan, mutta nyt keskittynyt enemmän osaamisaluetoimintaan. Suvi A:n kanssa työnjakoa: Merjalla ulkoisia kontakteja, Suvi käy sisäistä keskustelua. Haasteena, että oma työn kuva laidasta laitaan, hanketoimijasta kopioijaksi. Kokeilussa avoimen työajan malli: isoja kokonaisuuksia, joka mahdollistaa mutta voi myös mennä överiksi, hankemyyntitori-kehittäminen: tarjolla huippupaikkoja joita opettaja voi klikkaamalla hakea. Sijainti wikissä tulossa. Mukana aika paljon vastuuta: kerron mitä teen, mutta auliisti saanut luvan toimia.
§
Mihin CoKIT-porukkaa tarvitaan?
§Tämä porukka voisi luoda yläkehyksen palveluista, joita voidaan tarjota esim. Positiassa? Järjestelmällinen eri näkökulmien kokoaminen yhteen.
§Olisiko siirryttävä osaamiskeskittymä/ Design factory –tyyppiseen malliin? TAS-maailmasta irrallaan vrt Silicon valley vs TAS-opetus
§Keskitetty KIT-vastuu toisi koordinointia ja strategisempaa suunnittelua samalla erillään olevat kukkaset sen sijaan saisi paremmin eri uusia rönsyjä aikaiseksi
§30 hengenkeskitetty yksikkö? Keskeinen tehtävä kit-toiminnan generointi: euroissa tulosvastuullinen ja palkitseva toiminnan lähtökohta? Mutta häviääkö sitten yhteys osaamisalueisiin?
§Kampus-siirtymien vaikutus?
§Opetus on se paikka, josta haetaan inspiraatiota (etenkin yamk). Opiskelijat saatava mukaan design factory –tyyppisiin keskittymiin? Iso yksikkö, joka turvaa kontaktin osaamisalueille.

Syksyn tapaamiskerrat ja toimintatavat 11-11.30

Jätettiin sähköpostitse hoidettavaksi
§Liri-kuulumiset 11.30-12
§Kaija: Merja Reijoselta idea opiskelijan self-management
Kaija & Katri esittelivätMerjalta tullutta ideaa opiskelijoiden hyvinvoinnin self-managementista. Innostuttiin, idea on kiinnostava. Mutta kysymysmerkkinä on, kuka ottaisi siitä kopin Tekesin syksyn hakuun?