...
- Muokatkaa tunneilla tehtyä esimerkkiä Tietokone-luokasta siten, että lisäätte luokkaan kaksi uutta jäsenmuuttujaa (ominaisuutta) ja mainiin toisen olion Tietokone-luokasta, määrittäen myös sen ominaisuudet.
- Esitelkää yksi luokka, jossa on privaatti jäsenmuuttuja, sekä yksi julkinen metodi.
- Mallintakaa CAuto-luokka, jossa tulee olla vähintään 5 jäsenmuuttujaa ja niille asetus ja tulostusfunktiot.
Lisäksi kirjoittakaa muodostin, jossa antaa alkuarvot jäsenmuuttujille.
Funktioiden ja muuttujien tulee olla public-tyyppisiä. - Tehkää yksi luokka (siis esittely ja toteutus metodeille), jossa on yksi privaatti jäsenmuuttuja, sekä yksi parametriton julkinen metodi.
Luokaa luokasta olio main():ssa ja kutsukaa metodia.
Metodin toteutuksessa voi esim. tulostaa tekstin. - Tehkää yksi luokka, jossa on privaatti jäsenmuuttuja.
Kirjoittakaa luokalle parametriton muodostin, jossa jäsenmuuttujalle annetaan (alku)arvo.
Luokaa luokasta olio main():ssa. - Tehkää luokka, jossa on yksi julkinen metodi, jolla on bool-tyyppinen parametri.
Riippuen tämän parametrin arvosta, tulostakaa eri tekstit (esim. if/else-rakenteen avulla) - Tehkää luokka, jossa on kolme privaattia jäsenmuuttujaa, sekä PARAMETRILLINEN muodostin, jossa kaikille kolmelle muuttujalle annetaan arvo.
Luo luokasta olio main():ssa. - Muuttakaa CAuto-luokkaa siten, että kaikki muuttujat sekä TulostaMerkki(), TulostaMalli(), jne. -funktiot ovat private-tyyppisiä.
Kirjoittakaa public-tyyppinen Tulosta()-funktio, joka kutsuu private-tyyppisiä Tulosta()-funktioita.
Tulostakaa auton tiedot main():sta. - Lisätkää CAuto-luokkaan vähintään kaksi ominaisuutta (valmistusvuosi, väri jne) ja tehkää niille asetus- ja tulostusmetodit.
Muuttakaa Tulosta()-metodia siten, että se kutsuu myös näitä lisättyjä metodeja. - Tehkää kokonaan uusi luokka, jossa on min. 2 muuttujaa ja näille asetusfunktiot.
Lisätkää luokkaan muodostin, jolla EI OLE parametreja.
Alustakaa muuttujat muodostimessa oletusarvoihin. - Kopioikaa koostuminen-sivulla annettu esimerkki 2 ja siirtäkää jokainen luokka omaan tiedostoonsa.
- Tehkää seuraavat jäsenfunktiot:
CTietokone-luokalle int Suorita(int, int, char);
CProsessori-luokalle int Laske(int, int, char);
Luokkien metodeilla tulee olla toteutukset, joiden avulla voidaan suorittaa seuraavat laskutoimitukset: yhteenlasku, vähennyslasku, kertolasku ja jakolasku.
Ideana on että main:ssa voidaan antaa seuraava funktiokutsu: pc.Suorita(10, 2, '+'); Tämä funktio puolestaan kutsuu CProsessori-luokan funktiota Laske(), joka palauttaa paluuarvona laskennan tuloksen. Kutsuketju siis on seuraava: main()>Suorita()>Laske().
Vihje: voitte käyttää CProsessori-luokan Laske()-metodissa switch...case-rakennetta. - Lisätkää vielä CRAM-luokalle void Talleta(int); ja int Palauta(); -funktiot ja tehkää toteutukset näille.
Käyttäkää CTietokone-luokan Suorita()-funktiossa näitä tallentaaksenne laskettu arvo 'muistiin'. - Kopioikaa CElain ja CKissa luokat Periytyminen-sivun esimerkki 1:stä.
Tehkää toteutukset jäsenfunktioille.
Lisätkää main()-funktio ja luokaa siellä olio CKissa-luokasta.
Testatkaa mitä jäsenfunktioita voitte kutsua.
...