Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Kysymyksissä voit kääntyä viestinnän koulutusohjelman työharjoitteluvastaavan, Mari Silverin, puoleen. 

Onnea harjoitteluun!

ENNEN HARJOITTELUA

 

Osallistu työharjoitteluinfoon. Ajat löydät alta. 
Mikäli työharjoitteluinfoa ei ole sopivasti ennen harjoitteluasi, tutustu huolella tähän materiaaliin ja toimi ohjeiden mukaan.
Mikäli jotain jäi epäselväksi, ota yhteyttä omaan opettajatuutoriisi tai harjoitteluvastaavaan Mari Silveriin.


INFOT:  
3.10 Tikkurila, klo. 9:00- 10:00, luokka 349
23.11 Tuottamolla, klo. 9:00-10:00, Neukkari 404  
23.1.2017 Tikkurila, klo. 9:00-10:00, 349  
20.3.2017 Tavi, klo. 9:001000-10:00, 149   
29.5.2017 Tikkurila klo. 9:00-10:00, tila auki
Alla on harjoituksia työharjoitteluun orientoitumisen tueksi. Tehtävät ovat vapaaehtoisia. 
 

Tehtävät ennen harjoittelua:
Mitä odotan harjoittelulta?
Urasuunnitelma 

 

Huom. Jos suoritat harjoittelun kahdessa osassa, tee ennen kumpaakin harjoittelua tehtävä 1.
Tehtävästä 2, eli urasuunnitelmasta riittää yksi kappale, joka tehdään ennen ensimmäistä harjoittelua.

TYÖHARJOITTELUSOPIMUS

Kun olet tehnyt urasuunnitelmatehtävän ja tehtävän 1. sekä löytänyt harjoittelupaikan, ota yhteyttä opettajatuutoriin. Opettajatuutori hyväksyy harjoittelupaikan, jonka jälkeen voit tehdä työharjoittelusopimuksen. Hyväksynnän voi hankkia lähettämällä sähköpostilla omalle opettajatuutorille kuvaus työharjoittelupaikastasi ja työtehtävistä sekä ajanjaksosta, jolla harjoittelu on tarkoitus suorittaa. 

Työharjoittelusopimuksia täytetään kolme kappaletta: yksi työnantajalle, yksi Metropolialle ja yksi sinulle.

Kun olet hyväksyttänyt harjoittelupaikan omalla opettajatuutorillasi, ja sen jälkeen täyttänyt sopimukset ja saanut niihin esimiehesi allekirjoitukset työharjoittelupaikalta, toimita työnantajan ja koulun sopimuskappaleet koulutusuunnittelijalle, Mika Rintalalle tai Mari Silverille. Koulutussuunnittelija toimittaa sopimukset eteenpäin koulutuspäällikölle allekirjoitettaviksi ja huolehtii samalla työnantajan kappaleen toimittamisesta harjoittelupaikalle postitse. Pidä huoli, että papereissa on kaikki tarvittava tieto (mm. osoitteet). 

On hyvä myös heti samalla pohtia, mitä harjoitteluun meno tarkoittaa sinä aikana tapahtuvien opintojen osalta. Joitakin opintojaksojen osia on mahdollista suorittaa etänä ja itsenäisesti, joten ole itse aktiivinen ja keskustele asiasta myös opettajatuutorisi sekä mahdollisten opintojaksojen vetäjien kanssa riittävän ajoissa.

Työharjoittelusopimus 


HARJOITTELUN AIKANA 


Ollessasi harjoittelussa, kiinnitä huomiota työharjoittelun palautekeskustelussa käsiteltäviin asioihin ja pohdi kuinka ne näyttäytyvät harjoittelupaikassa.
Tämän lisäksi on hyvä pitää esimerkiksi työpäiväkirjaa, jossa pohdit työharjoittelujakson aikana esiintulevia tilanteita, esimerkiksi

  • erilaiset ihmiset ja heidän asemansa organisaatiossa
  • verkostot ja kuinka niistä voisi olla sinulle hyötyä harjoittelun jälkeen
  • työilmapiiri
  • eteneminen uralla
  • viestintä


Opintopisteiden kertyminen harjoittelusta


Yksi viikko työtä, eli 37.5h = 1,5op.

Kahden kuukauden (2kk) harjoittelu: oletuksena, että opiskelija tekee töitä viitenä päivänä viikossa, 37.5 tuntia --> pisteitä kertyy yhteensä 12op.
Kolmen kuukauden (3kk) harjoittelu: oletuksena, että opiskelija tekee töitä viitenä päivänä viikossa, 37.5 tuntia --> pisteitä kertyy yhteensä 18op

Huomioi, että työharjoittelun voi tehdä yhdessä 30 op:n jaksossa = 5 kk, tai kahdessa osassa. Jos teet sen kahdessa osassa, tulee yhden osa olla vähintään 12 op ja enintään 18 op:n suuruinen.
Eli työharjoittelujaksoajan tulee kestää vähintään 2 kk ja enintään 3 kk. Näin opiskelijalla on aikaa orientoitua ja tutustua työhön riittävästi ennen harjoittelujakson päättymistä.
 

 

TYÖHARJOITTELUN PALAUTEKESKUSTELU

Jokainen työharjoittelussa ollut osallistuu lukuvuoden aikana järjestettävään palautekeskusteluun, jossa harjoittelussa olleet opiskelijat kertovat työharjoittelupaikastaan, töistään ja presentoivat harjoittelukokemuksiaan muille opiskelijoille. Palautekeskustelut järjestetään yhteisesti digitaalisen viestinnän, 3D:n ja graafisen suunnittelun kanssa. 

Palautekeskustelun presentaatiossa on hyvä käsitellä seuraavia asioita. Suullisen esityksen tueksi tulee valmistella ppt-esitys tai vastaava. Kun on kirjannut jo harjoittelun aikana muistiin asioita harjoittelun vaiheista, mieleen nousseita kysymyksiä, koostanut tehtyjä töitä yhteen, yms., esityksen valmistelu on helppoa. Kaikkia kuulijoita kiinnostavat tehtävien ja yrityksen itsensä lisäksi nähdä myös työnäytteitä. 

Palautekeskustelussa jokainen työharjoittelussa ollut opiskelija käyttää maksimissaan 15 minuuttia oman työharjoittelunsa esittelyyn (riippuu hieman siitä, kuinka monta harjoittelukokemusta kulloinkin esitellään). Sen lisäksi paikalla olevat kuulijat, opettajat, opettajatuutori sekä muut opiskelijat voivat esittää kysymyksiä ja kommentteja.

LUKUVUODEN 2016-2017 TYÖHARJOITTELUN PALAUTEKESKUSTELUT | AJAT JA PAIKAT 


PALAUTEPÄIVÄT:

5.9 Tikkurila, klo. 9:00-12:00
31.10 Tavi, klo. 9:00-12:00
12.12 Tikkurila,klo. 9:00-12:00, luokka 349
13.2.2017 Tavi, klo. 9:00-12:00, luokka 148
10.4.2017 Tikkurila,klo. 9:00-12:00, luokka 349
22.5.2017 Tavi, klo. 9:00-12:00, luokka 148


PALAUTEKESKUSTELUUN ILMOITTAUDUTAAN VIIMEISTÄÄN 10 PÄIVÄÄ ENNEN PALAUTEKESKUSTELUN AJANKOHTAA.

Ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeella. E-lomake löytyy: https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/16647/lomake.html 
Mikäli et ilmoittautumisesta huolimatta pääse paikalle, muista perua ilmoittautumisesi Marille
(mari.silver (a) metropolia.fi)


MUUTA

Palautekeskustelun lisäksi opiskelija palauttaa tuutorilleen kopion työtodistuksesta. Pisteet kirjataan palautekeskusteluun osallistumisen jälkeen.

Jos olet ollut useammassa kuin yhdessä työharjoittelupaikassa, molemmat harjoittelupaikat tulee presentoida palautetilaisuudessa.
Ulkomaan työharjoittelusta kirjoitetaan raportti. Tässä tapauksessa toimita raportti opettajatuutorin lisäksi kansainvälisten asioiden koordinaattorille.