Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Prioriteetti

Toiminto

Päämäärä

Kuvaus

Arvioitu työmäärä

Aikataulu

Kuka tekee?

1

Uusi / luettu -toiminto

Kirjoittaja tietää, mitkä tekstit/tehtävät hän on lukenut ja mitkä ovat uusia

Kun kirjoittaja lisää tekstin noodiin, sen perään tulee automaattisesti "uusi" -merkintä muille kirjoittajille. Kun toinen kirjoittaja on lukenut tekstin, "uusi"-merkintä häviää . Kirjoittaja voi palauttaa tekstin uudeksi "Palauta uudeksi" -toiminnolla.

 

 

 

1

Viimeisten muutosten / lisäysten näkyminen

Saapuessaan Noodiin käyttäjä näkee mitä on tapahtunut hänen ollessaan poissa - mitkä tehtävät ovat tekemättä, missä on uusia viestejä jne.

Viimeiset muutokset ja lisäykset näkyvät työkalun etusivulle wiki-tyyppisesti
etusivulla kuten medios-wikissä.

 

 

 

1

Tehtävien merkitseminen tehdyksi

Käyttäjän täytyy tietää, mitkä tehtävät ovat tekemättä ja mitkä eivät.

Näkyy etusivulla "Nyt työn alla" -otsikon alla sekä tehtäväpöydällä?  

 

 

 

1

Rakenne-aihion tekeminen + rakenteen suunnittelu -> eri näkymät

 

Käsikirjoituksen suunnittelun voi aloittaa myös tekemällä ensin rakenteen. Rakenteen voi kuitenkin luoda missä vaiheessa tahansa.

Rakenne näkymässä on "Luo rakenne" -mahdollisuus, jossa vetäjä voi luoda kohtauksia / näyttämökuvia / muita tekstejä, otsikoida ne sekä antaa tehtäväksi jollekulle kirjoittajalle. (HUOM. tämä saattaa olla aika merkittäväkin toiminto työkalussa -> miten linkittyy tehtävänantoihin?) 

 

 

  

1

Tekstien järjestäminen kansioihin

 

Kirjoituspöydällä on oletusasetuksina seuraavat kansiot: tekstit, hahmot, ideatori, käsikirjoitukseen valitut, varasto/mappi Ö. Kevään kurssilla on käytössä oletuskansiot, kansioiden lisääminen ja uudelleennimeäminen otetaan käyttöön myöhemmin.
Rakenne-osiossa kansioihin jäsentyvät teksteistä hahmot ja tekstit, ideatori, käsikirjoitukseen valitut ja varastoon/mappi Ö:n laitetut (kansiot siis: tekstit, ideatori, käsikirjoitukseen valitut, varasto/mappi Ö).
Kansioissa voi valita tekstin näyttämisen oletusasetuksia - esim. että kaikista ko. kansion teksteistä näkyy kansionäkymässä esim. avainsanat tai tekstin kirjoittaja.

 

 

 

 

Merkintöjen tekeminen tekstiin ja tekstien / Tekstien merkitseminen

 

Ratkaisuna myös tagit?

 

 

 

 

Sosiaaliset työkalut (chatti / status / peukutus)

 

 

 

 

 

 

Oppimateriaalin sijoittaminen työkaluun

 

Lisäksi infotekstit esim. puhekuplina kun vie kursorin Info-napin päälle (eli Noodin käyttöohjeita jne.). Oppimateriaaliin tulee joka sivulta linkki. Jokaiselle sivulle tulee oma kysymyksensä josta tehdään linkki oikeaan kohtaan oppimateriaalissa.

 

 

Emma tekee kysymykset

 

Chat / Quick Messenger

 

 

 

 

 

 

Peukutus

Kommenteille mahdollistetaan myös helppo kehumis/huomionantomerkki.

Ideoille, teksteille, tekstirakenteiteille ja käsikirjoitusversioille voi antaa peukkuja. Peukut näkyvät myös Kaikki tekstit -taulukossa ja tekstilaatikoissa.

 

 

 

 

Status

Ryhmä kertoo toisilleen omasta kirjoitusmeiningistään. Statusten lukeminen synnyttää ryhmätunnelmaa.

Statukset kirjoitetaan oman näkymän ylälaidassa. Viimeisimmät statuspäivitykset näkyvät ryhmän etusivulla - pohditaan vielä, voisivatko näkyä jossain muuallakin.

 

 

 

 

Erilaisten materiaalien lisääminen

Teksteihin ja tehtäviin on mahdollista liittää myös kuva- ja äänimateriaalia virikkeeksi.

 

 

 

 

 

Kieliversiot

 

 

 

 

 

 

Keskustelu-alueen kehittäminen

 

 

 

 

 

 

Virhe- yms. ilmoitukset

 

Esim. tekstin kirjoittamisen jälkeen ohjelma varoittaa, jos käyttäjä yrittää poistua tallentamatta, Tehtävää tallentaessa saisi tulla "Tallennettu" - ilmoitus

 

 

 

 

Preview-näkymä käyttöön +koko Noodiin

Käyttäjä voi näkymässä keskittyä tekstien lukemiseen ja näkee tekstit hyvin.

Aina kun käyttäjä klikkaa jotain tekstin tai ehdotuksen linkkiä, hänelle aukeaa uuteen ikkunaan pelkkä tekstinäkymä, ei navigaatioelementtejä. Teksti isolla, selkeällä fontilla, uusi ikkuna tarpeeksi iso. Preview-näkymä olisi ainoastaan tekstin lukemiseen tarkoitettu näkymä. Käyttäjän pelkästään viedessä kursorin tekstin tai ehdotuksen linkin päälle, aukeasi roll-over efektinä ikkuna jossa teksti näkyy. Jos teksti on pitkä, siitä voisi näkyä kerrallaan vain pätkä (määritellään roll-over ikkunan koko) ja oikeassa reunassa olisi hipaisulla toimivat vierityspalkit. Tekstin tai ehdotuksen linkin alapuolella voisi olla suora linkki "muokkaa" tai "kopioi oman tekstin/version pohjaksi". Samat linkit voisivat olla  preview-tilassa alimmaisimpina.

 

 

 

 

Äänestysmahdollisuus

 

 

 

 

 

 

Mindmap-työkalu tms.

 

 

 

 

 

 

Ideatori (Onko tarpeen?)

 

Lisätään mahdollisuus kirjoittaa ideoita -> ideatori on oma kansionsa, jossa on vain ideoita. Mahdollisuus kommentoida toisten ideoita ja klikata linkkiä josta pääsee kirjoittamaan uuden idean. Kirjoituspöytä - näkymässä on mahdollista ryhtyä kirjoittamaan 1. ideaa, 2. tekstiä, 3. hahmoa. Näistä jokaiselle avautuu oma kirjoitusnäkymänsä.

 

 

 

 

Tekstin kopiointi Wordista helpommaksi

Työkalu osaa tallentaa ja näyttää tekstin, vaikka käyttäjä kopioisi sen wordista / muusta tekstinkäsittelyohjelmasta.

Wordin muotoilujen (otsikoinnin tms.) ei välttämättä tarvitse siirtyä Noodiin. Tärkeintä on, että omalla koneella kirjoitetut tekstit on mahdollista siirtää Noodiin ilman, että mukaan kopioituu pitkiä koodinpätkiä tai että Noodi ei näytä tekstiä toisille ryhmäläisille tai että Noodi sijoittelee tekstin 1 sana / rivi.

 

 

 

 

Automaattinen tallennus

Kirjoittajan tekstit eivät katoa

Draftiversiot teksteistä tallentuvat automaattisesti ja näkyvät kirjoittajan omissa teksteissä

 

 

 

 

Profiili-sivun kehittäminen

Kuvan lisääminen lisää ryhmän tunnelmaa ja helpottaa jäsenten tunnistamista / tutustumista. Vetäjän näkee profiili-sivulla kunkin kirjoittamat tekstit?

Kuva näkyy työryhmäsivulla (jossa ne on linkkejä profiiliin), oma kuva näkyy myös koko ajan Noodin yläpalkissa, omaa kuvaa voi muuttaa Oma sivulla (käyttäjän oma profiili), profiilisivulla kuva vähän isompi, mutta yläpalkissa ja työryhmäsivulla pieni. Jos käyttäjällä ei ole omaa kuvaa, niin näkyy oletuskuva (esim. hymiö).

 

 

 

 

Kohtausten pituuden merkitseminen

Voisiko kohtausten pituus näkyä jollain tavalla näytöllä?

 

 

 

 

 

Aktiivisuusmittari tms.

 

 

 

 

 

 

Monta graafista ilmettä

Käyttäjät voivat valita muutamasta valmiista ilmeestä ns. skinin työkaluun

 

 

 

 

 

Värikoodaus??

 

 

 

 

 

 

Hiekkalaatikko 

Noodista rakennetaan esimerkkitournee, jonka kautta voi tutustua työkaluun.

 

 

 

 

Prioriteetti

Toiminto

Päämäärä

Kuvaus

Arvioitu työmäärä

Aikataulu

Kuka tekee?

...

  • Tehtävänantojen kenttä isommaksi
  • kenttään muotoilumahdollisuudet (lihavointi, rivinväli, luettelo)
  • kenttään linkitysmahdollisuus oppimateriaaliin (vaikka itse liimaamalla)
  • määrittely siitä, mihin vastaus tulee (tarvitaan paikka "pikkutehtäville", ratkaisu siis tehtäville, joissa vastaus tulisi laittaa keskusteluun (se, että sanoo tehtävässä, että vastatkaa keskusteluun nimeltä "se ja se" keskustelualueella, ei toimi, n. 1/3 tekee kuitenkin tehtävävastauksena). Tulee voida myös määritellä onko vastaus idea, hahmo vai teksti.
  • Tehtävän tavoite - kenttä käyttöön. Se siis on olemassa, mutta ei tule esille missään muualla kuin tehtävää tehdessä. Se voisi näkyä kursiivilla tehtävänä alla?
  • Tehtävään mahdollisuus tehdä mallitehtävä / pohjateksti - tavallaan sen voi tehdä jo nytkin, mutta sitten se sekoittuu kaikkien muiden
    tekstien kanssa. Jos olisi mahdollisuus liittää pidempi teksti tehtävään, voisi tehtävänanto olla esim: kommentoi tätä - tai tee oma teksti tämän pohjalta. Välillä tuntuu, että tehtävänanto on liian lyhyt tila selittää asioita.
  • Tehtävään vastatessa voi nyt vastata ainoastaan tekstillä. Tosin pöydällä on näkyvissä myös (kirjoita idea ja kirjoita hahmo) mutta silloin tehtävänanto + linkitys tehtäväpöydälle katoaa.
  • Tehtäväpöytä esiin... ? Saisimmeko jollain keinolla tehtäväpöydän kuitenkin paremmin esiin? Kaikki eivät löydä reittiä, etenkin kun deadline umpeutuu
    *
Kaikki tekstit
  • Enemmän infoa mahdutettua taulukkoon (osa vaikka piiloon nuolen taakse tms.), voisi olla esim. sarake, jossa lukisi mihin tehtävään teksti on kirjoitettu vastauksena. Jos tämän saisi toimimaan oletusasetuksena, voisi tekstejä tarkastella tehtävittäin myös kaikki tekstit -näkymässä.
  • kirjoitusajankohta mukaan taulukkoon
  • Kaikki tekstit -osioon koettiin tärkeimmäksi se, että uusin teksti olisi aina ylimpänä, oli lajitteluperuste mikä tahansa. Eli lajitteluperustetta klikatessa uusin teksti olisi ylimpänä
  • Laatikko- ja rakenne- näkymien tarkistaminen, kaikki tekstit eivät tällä hetkellä näy näkymässä (esim. taulukon mukaan 28 tekstiä, laatikoissa vain 23)

...