Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Toiseksi rajapinnaksi otettiin visuaalinen tila, jossa Etherpad sijoitettaisiin Microjournalin käyttöliittymän "sisälle". Käytännössä tämä tapahtuisi iframe-upotuksella, sekä Etherpadin css-tiedostojen editoinnilla. Näin ei saavutettaisi täysin yhtenäistä käyttöliittymää, mutta ratkaisua puolustaa se että Etherpadilla on brändiarvoa, sekä se, että loppukäyttäjät ovat varsin tottuneita visuaalisesti erilaiseen "editointitilaan". Viimeinen kohta johtuu pitkälti siitä, että siinä ,missä sovelluksia harvoin toteutetaan kokonaan javascriptillä, ovat editorit lähes poikkeuksetta toteutettu sillä.

Wiki Markup
Iframe-upotus oli mielenkiintoinen valinta, sillä kyseiseen tekniikkaan liittyy sekä teknisiä, että henkisiä yksityiskohtia\[viittaus omaan lukuun kappaleeseen iframesta\]. Tiivistettynä voidaan todeta, että kyseessä on syyttä parjattu äärimmäisen joustava ja muilla tekniikoilla vaikeasti korvattava visuaalisen käyttöliittymän työkalu.

Suunnittelun aikana tutkittiin Etherpadia, josta paljastui API:n puuttuminen, sekä ainoastaan anekdootti-tasolla oleva käyttäjien tekemä dokumentaatio. Tässä mielenkiintoinen seikka avoimesta lähdekoodista. Vaikka koodi on ilmaista ja vapaasti käytettävää, ei dokumentaatiota välttämättä ole, eikä sitä välttämättä kukaan luovuta ilmaiseksi levitykseen (kuten kirjoitushetkellä näyttäisi olevan Etherpadin tilanne).