Metropolian
...
teatterisalissa ja kokoustilassa H2007
1.Kenraaliharjoituksen seuraaminen teatterisalissa. Esityksen kesto n. 1, 5 hkesken...
2. Esityslistan tarkistaminen
2.Kokemuksia Noodista
3. Lyhyt katsaus Noodin kehittämisen vaiheisiin ja käsitekeskustelua
Noodia kehitetään tällä hetkellä pitkälti jo keskusteltujen linjausten mukaan - yhteisöllisiä elementtejä pyritään lisäämään ja teknisiä kulmia pyöristämään. Emma esittelee kehitysvaiheita lyhyesti. Muutamasta käsitteestä toivomme vielä keskusteluaDramaturgisen tukiryhmän jäsenet ovat nyt päässeet kokeilemaan Noodia.
3. Käsikirjoitusprosessi
Dramaturgi-opettaja kertoo 4.1. alkaneen käsikirjoitusprosessin vaiheista ja tämänhetkisestä tilanteesta. Selonteon jälkeen pohditaan mm. seuraavia kysymyksiä:
* miten työkalu/vetäjä voisi tukea yhteisten valintojen tekemistä?
* miten työkalu/vetäjä voisi innostaa alkuinnostuksen jälkeen?
Oppimateriaali
Oppimateriaalia pääsee tutkimaan osoitteessa http://oppimateriaali.wikidot.com. Oppimateriaalia on kirjoitettu viime vuoden kesästä alkaen aina, kun projektin muilta vaiheilta on aikaa riittänyt, ja kirjoittaminen jatkuu ainakin kevään ja kesän ajan. Jos ehditte liikkua oppimateriaalissa ja tarkastella, mikä tuntuu itselle hyödylliseltä, mikä taas hankalalta. Kommentteja voi jättää myös suoraan materiaalin kommenttikenttään! Eräs suuritöinen osuus oppimateriaalista on käsitesanasto, jossa on jonkin verran valmiita artikkeleita ja jonkin verran keskeneräisiä. Keskustelua voidaan käydä seuraavien kysymysten kautta:
- Mitä käsitteitä käsitesanastoon tarvittaisiin lisää?
- Miten käsitesanasto voisi tukea erilaisten esitysten ja kirjoittamistapojen hahmottamista esim. jaottelun avulla? Äidinkielenopettajat ITK-messuilla tuntuivat tarttuvan perinteisen draaman käsitteisiin, mutta miten tehdä näkyväksi myös vaihtoehtoiset kerronnan hahmottamisen tavat? Värikoodi? Käsitteiden jaottelu alasivuille?
- Miltä artikkeleiden kohderyhmä tuntuu tällä hetkellä? Olen pitänyt tavoiteryhmänä henkilöitä, jotka eivät tunne teatteria, ikäryhmänä n. yläasteikäisistä ylöspäin.
- Pitäisikö oppimateriaalia suunnata vielä enemmän kohti käytäntöä? Millaisia käytännön kirjoittamiseen liittyviä vinkkejä löydät sieltä nyt?
- Muita askarruttavia asioita* miten työkalu/vetäjä voisi korvata livekeskustelua?
6. Muut esilletulevat asiat
...