Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.


Section
Column
width700px
Panel
bgColor#87CEFF
borderWidth0px
titleProjektin esittely

Esiselvityksessa

Esiselvityshanke: Musiikki elämään - osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke käynnistyi 1.7.2010

...

Esiselvityksessä kehitetään palvelumalli konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön tuottamiseen. Lähtökohtana palvelumallissa on kolmannen sektorin, kuntatoimijoiden ja ammattikorkeakoulujen välinen yhteistyö. Palvelumallia kehitetään ja testataan varsinaisessa hankkeessa. Hankkeen kohderyhmiä ovat lapset ja nuoret ja heidän perheensä, vanhukset ja heidän omaisensa sekä koulujen, päiväkotien ja vanhustyön työntekijät.

Musiikki elämään -esiselvityshankkeen osatoteuttaja Konserttikeskus ry järjestää suurimman osan Suomessa pidettävistä koulukonserteista. Koulukonserttien määrän lisääntyessä voimakkaasti lähivuosina tarvitaan palvelumalli, joka tuottaa alueellisesti ammattimaisia, taiteellisesti ja pedagogisesti korkeatasoisia ohjelmia ja esiintyjiä.

Esiselvityksen tavoitteena on kartoittaa pohjoismaisia toimintatapoja konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellisen palvelumallin järjestämiseksi sekä selvittää mahdollisuuksia hyödyntää kolmannen sektorin osaamista tarjottaessa kunnille laadukkaita konserttipalveluja eri-ikäisille kuntalaisille. Oleellista on myös selvittää mitä osaamista osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön muusikot ja tuottajat tarvitsevat.

Hankkeessa mukana olevat organisaatiot

Esiselvityksessä ovat Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Konserttikeskuksen lisäksi mukana Pohjoisen kulttuuri-instituutti, Lahden ammattikorkeakoulu musiikin ala, Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu taiteen yksikkö, Savonia-ammattikorkeakoulu musiikki ja tanssi, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu musiikki sekä Suomen Sinfoniaorkesterit ry.

Lisätietoja hankkeesta:

Sonja Munter-Mäkeläinen
Projektipäällikkö

kartoitetaan valtakunnallisia ja paikallisia käytänteitä, tarpeita, yhteistyökumppaneita ja mahdollisuuksia alueellisesti tavoittavamman ja vaikuttavamman konserttitoiminnan toteuttamiseksi.

...

Osallistavalla, kuulijalle tärkeällä konserttikokemuksella voidaan lisätä hyvinvointia koululaisten, ikäihmisten tai päiväkotilasten arjessa ja elämässä. Taiteen ja taidetyöskentelyn merkitys korostuu juuri ilon, yhteisöllisyyden ja osallisuuden kokemusten kautta. Tämän potentiaalin käyttäminen kunnan asukkaiden hyödyksi vaatii osaavan ammattitaitoisen pedagogi- ja taiteilijajoukon lisäksi suunnittelua ja mallia palvelurakenteen ja yhteistyön järjestämiseksi. Palvelumallin tarkoitus on tukea kolmannen sektorin toimijoiden verkottumista ja kouluttautumista, mikä lisää heidän mahdollisuuksisaan tuottaa hyvinvointia lisääviä palveluja kuntien palvelurakenteeseen.

Kouluissa lapsille ja nuorille tarjottavan taidekasvatuksen vähäisyys on herättänyt julkisuudessa paljon keskustelua ja synnyttänyt aiheellista huolta. Koulu- tai päiväkoti-ikäisten mahdollisuudet päästä kokemaan elävien musiikkiesitysten tarjoamia elämyksiä ovat varsin vähäiset erityisesti syrjäisemmillä paikkakunnilla. Kouluissa tehtävällä taidekasvatus- ja yleisöyhteistyöllä on mahdollisuus vahvistaa sekä lasten ja nuorten että opettajien hyvinvointia ja kouluviihtyvyyttä. Myös vanhustenhuollon ja kulttuurisektorin yhteistyötä on
syytä vahvistaa, sillä taidetyöskentely vaikuttaa tutkitusti terveyteen.


Panel
bgColor#87CEFF
borderWidth0px
titleTyökorit


Panel
bgColor#87CEFF
borderWidth0px
titleLisätietoja hankkeesta

Projektipäällikkö
Sonja Munter-Mäkeläinen


sonja.munter-makelainen@metropolia.fi
+

358207835498

358 20 783 5498

Column
Blog Posts
5
5
Recently Updated
Column


Section