Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Kommentteja Riikka 20.9.2010. Eli tässä Heikin versiossa toteutuksen tarkempi tieto tulee lisätietona muusta järjestelmästä. Tällöin tieto pitää purkaa useammaksi tapahtumaksi, jolloin kyseinen tapahtuma muodostaa usean rivin aikataulutettuna kalenteriin. Esimerkiksi Talotekniikan orientoivien opintojen osalta tämä tarkoittaa 16 eri riviä periodilla 1. Toinen ongelma muodostuu intensiiviopetuksesta. Kolmanneksi pitää miettiä kenen vastuulla on tietojen täydennys sillä roolit voivat olla nyt kovin erilaiset. Pelkästään opettajien varaan tätä ei voida jättää tai tietoja ei synny ajoissa.

Miten järjestelmä tuo tiettäväksi ketjun alkupäässä syntyneet muutokset sen jälkeen kun lukujärjestyksen laatija on vienyt tarkemmat tiedot järjestelmään? Nyt ongelmana on se että tietoa muutoksesta ei synny kun järjestelmässä ei ole logia tällaiselle. Tähän pitäisi saada jokin automaattinen huomautus ja kommentti miten tieto on muuttunut edelliseen vaiheeseen verraten.

Lukujärjestykset (listanäkymä)

...

Kalenterinäkymillä visualisoidaan vapaiden ja varattujen aikojen yhdistelmiä kalenterimuodossa (esim. viikkokalenteri). Yhdistelmällä tarkoitetaan sitä, että samassa kalenterinäkymässä voi olla useita aikaan sidottuja resursseja, joita voidaan näyttää yhdessä näkymässä päällekäin esim. Rymän näkymä, toteutuksen näkymä, opettajan näkymä ja tietyn tilan näkymä.

Esimerkki kalenterinäkymästäKommentti Riikka 20.9.2010: Tällainen näkymä on vaikea hahmoittaa kun ruudulla on paljon tavaraa eli jos ryhmiä on useita, johon tapahtuma kytkeytyy niin riittääkö tällainen näyttö? Periaatteessa tämä tarkoittaa samaa kuin Untiksen sijoittelunäkymä, mutta siinä näytössä sijoitettava toteutus kertoo sopivuudesta koko sijoitettavalle ajankohdalle. Jos tässä on vielä tarjontakori esillä, josta pitäisi nähdä mahdutettavat toteutukset niin riittäkö visuaalinen näkymä ruudulle? Näkymään pitää pystyä tuottamaan aikataulu ma-la kello 8-21. 
Esimerkki kalenterinäkymästä.
Ylläolevassa kalenterinäkymässä ollaan tekemässä varausta toteutukselle. Kalenterinäkymään on kytketty samaan näkymään taustalle ryhmä,opettajan sekä tilan kalenteri -> suunnittelija näkee heti missä kohdin kaikilla resursseilla on vapaata ja pystyy sijoittamaan varauksen tyhjään tilaan. Järkevää olisi näyttää "taustaresurssit" kuten valitun tilan varaukset taustalla ja korostaa nyt tehtävää varausta - tässä tapauksessa siis oletetaan että ollaan tekemässä varausta toteutukselle, johon liittyy ryhmä ja opettaja (nämä kuuluvat automaattisesti toteutukseen). Toteutuksella voi olla varauksia myös muissa luokkahuoneissa eli ne näytetään edelleen taustalla. Aktiivisena näkyy toteutus/aktiivinen tila -yhdistelmä. Käyttäjä pystyy vaihtamaan tilaa "lennosta" eli selailemaan missä tilassa olisi vielä vapaata sellaiseen aikaan kun myös ryhmällä/opettajalla on tilaa kalenterissa.

...

Statuksilla pystytään siis hallistemaan sitä, kenellä on oikeus nähdä tietojanähdä tietoja.

Kommentti Riikka 20.9.2010: myös koulutussuunnittelijat, tutor-opettajat. Erityisesti pitäisi painottaa prosessin aikataulun tärkeyttä, jotta voidaan huomioida useiden eri resurssien optimaalinen käyttö.

2.4 Julkaisu

Tähän tekstiä kiitos, kuinka etenee

...

Tähän tekstiä kiitos, kuinka etenee

Kommentti Riikka 20.9.2010: Koulutuspäälliköllä vastuu opiskelijoiden lukkareista, joten isommat muutokset hyväksytettävä heillä. Muuten ylläpito periodin aikana pääosin vakiopettajien vastuulla esimerkiksi tilan vaihto tarvittaessa jotain erityisluokkaa videoiden katseluun yms. Tuntiopettajien muutokset koulutussuunnittelijoiden kautta. Päämääränä se ettei muutoksia tarvitse tehdä kuin pakollisissa tapauksissa.