Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Panel


T&K seminaari 21.9.2010
Ensin tehtävä isolle seminaariyleisölle. Sitten kolmen tunnin paja 7:lle henkilölle.
Iso yleisö: Suuri paperi laitettiin seinälle ja pyydettiin yleisöä kirjoittamaan siihen tai A4 paperille:
Minä2020: kuka sinä olet vuonna 2020?
1.Minä2020: Täytän tänään 49 vuotta. Olen juuri aloittanut pianotunnit www.aikuisten_pianokoulu.fi:ssä|http://www.aikuisten_pianokoulu.fi:ssä||\. Onneksi se on ilmainen, kulttuurifirmojen mainosrahoilla opiskelijoiden pyörittämä. Tulen nyt vähemmällä toimeen (tai onhan minulla perinnöt ja perintövero 39%). Siksi teen 4 tuntista päivää teknologiateollisuudessa luovien prosessien ohjaajana. Se ala on kriisissä ollut jo 15 vuotta, eivät itse enää rekrytoi luovia ihmisiä. Koulutuspaikkoja on kulttuurialalla vähennetty, opetan enää 15 tuntia viikossa. En halua ottaa riskiä, että työtä ei olisi. Onneksi on virka, se takaa positiivisen stressin, jossa olen luovimmillani ja tuotan eniten työssä ja vapaa-aikana. Pääsin siis tavoitteeseeni = vapaa-aika-ihmiseksi.
2.Minä2020: Tavoitteeni Juha Siltalaa lainaten: ”Estetiikka ja empatia kulkevat yhdessä. Kauneus ei ole turhuutta. Kauneus on turvallisuutta.”
3.Minä2020: Minä olen onnellinen äiti ja puoliso. Teen työtä, jolla voin elättää perheeni, ja joka antaa minulle vapauden elää elämääni ja keskittyä minulle tärkeisiin asioihin. Olen tasapainossa, tabula rasa.
4.Minä2020: Piirretty kuva, jossa on 6 kättä piirretty päällekäin. Yhdessä on sormus nimettömässä. Käsien päälle on piirretty monisakarainen tähti.
Miten onnistui: Seminaarissa oli melko lyhyet tauot ja moni ei ehtinyt kirjoittaa mitään.
 

Tuottaja2020 paja (klo 13-15.30)

Pajassa käytetty kalvosarja
pajan tehtävät:
1. Nousevat, vallitsevat ja laskevat trendit tapahtumatuotannossa

Minkälaisia kulttuuritapahtumat olivat ennen? 

Entä nyt? 

Entä tulevaisuudessa?

Valkoiselle taululle heijastettiin iso aalto, johon liimattiin nousevia, nyt vallitsevia ja laskevia trendejä.

Tulokset:

Ryhmä 1: Puistokonsertit fokuksessa

Nouseva trendi

Turvallisuusriskien hallinta nousee tärkeäksi. Hyvistä sisällöistä kehitetty pienyhteisökokemus. Esim. Vanhuksille matalankynnyksen säännöllisiä VIP --tapahtumia, päiväkerhoja, lähellä kotia FaceToFacebook-ajatuksella. Osin spontaani tapahtuma, eli yllätyksellinen tuotantona. Tällaisnen tapahtuma on voinut saada alkunsa kenen tahansa Facebook kutsuna. Sillä ei ole tuottajaa, eikä vastuuhenkilöä. Luvat puuttuvat. Tapahtuma elää monessa mediassa.

Vallitseva trendi

Yleisön ja esiintyjien välinen kontaksi ei ole kadonnut, livekokemus on edelleen tärkeä. Soitannollisilla seuroilla on pitkä perinne, eikä se ole kadonnut tai virtualisoitunut. Tapahtuma on brändin rakennuksen väline. Tapahtumassa jaetaan yritysbrändättyä tavaraa, jotta tapahtumayleisöstä tulisi katumainontaa ja medianäkyvyyttä. Esim. Energy konsertti

Ryhmä 2: Esittävät taiteet fokuksessa
Nouseva trendi:

Livetapahtumien virtuaaliulottuvuus. Katsoja vaatii enemmän kokemuksellisuutta. Kohottuneisuus osallistumisen kautta.

Vallitseva trendi:

Osallistavuus. Esitykselliset tapahtumat/ tapahtumallistetut esitykset. Ruokatapahtumat. Henkilökohtaistuminen ja teemalähtöinen räätälöinti (Yleisön pirtaloituminen - Niche yleisöt). Esim. viikinkipidot, jossa yleisö pääse itse luomaan näytelmää ja jossa maksamalla enemmän saa olla viikinkipäällikkö. Perhejuhlat tapahtumaistuu, häät, syntymäpäivät kaipaavat ohjelman järjestämistä, teemaa.

Laskeva trendi:

Formaalit tapahtumat, juhlavuus, kuka tahansa voi mennä konserttiin vaikka työvaatteissa. tällä hetkellä formaalien tapahtumien protokollaa ei hallita, se puuttuu koulutuksesta. Tarve protokollien hallinnalle ei kuitenkaan ole hävinnut, esim. valtionhallinnon viralliset tapahtumat. 

Yleistapahtumat on laskeva trendi