Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Mika 20.9 - Tämä näkymä ei ole vielä sijoittelunäkymä. Haluatte siis että voisitte tässä näkymässä täydentää vuosisuunnittelusta tulleita tietoja (jakaa toteutuskohtaisiin aliryhmiin jne?) Mitä nuo 16 riviä tarkoittaa, voitko tarkentaa miten ne eroavat toisistaan (jos kyseessä on yksi toteutus, miksi 16 riviä?)

Heikki 22.9: Vaan mikä näkymä? Yritän vielä selventää ajatuksiani lähettämällä Mikalle yhtäältä Toisusta (vihreästä) otetun Excel-tulosteen ryhmän K10A kaikista toteutuksista ja toisaalta Untiksesta otetun tulosteen ryhmän K10A kaikista oppitunneista.  En niitä saa tähän suoraan liitettyä, lähetän sähköpostin liitteenä, Mika voi tallentaa ne sopivaan paikkaan muidenkin tarkasteltaviksi.  Toisusta otettuun tulosteeseen tulee yksi rivi jokaista toteutukseen laitettua tehtävää kohti.  (Tästä seuraa myös se, että jos tehtävät on unohdettu laittaa, kuten joskus on käynyt, niin en näe tätä kautta koko toteutusta laisinkaan, siksi minun pitäisi päästä myös vuosisuunnittelun puolelle.)  Sarakkeita tässä on pilvin pimein enkä kaikkien sisältöä ymmärrä eikä kaikilla ole minulle mitään merkitystä.  Siellä on muun muassa sinänsä tärkeä sarake h/vko, jossa kuitenkin on ihan kummallisia lukuja joilla ei todellisen lukujärjestykseen tulevan viikkotuntimäärän kanssa ole mitään tekemistä.  Se ilmeisesti jakaa vuosisuunnittelusta tulevan lähiopetustuntimäärän periodi(e)n viikkojen määrällä.  Mutta kun esimerkiksi periodi 3 on 1.1. - 11.3. ja periodi 4 on 14.3. - 31.7. eikä kesä-heinäkuun viikoilla mitään opeteta, niin ei tuosta voikaan tulla oikeita tuntimääriä.  Sarakkeeseen Tiedoksi muille suunnittelijoille on laitettu opetusjärjestelyjä koskevia lisätietoja.  Tähän tietoja on laitettu kohtalaisesti, joihinkin niitä laitetaan yksityiskohtaisemmin, joihinkin ei juuri mitään.  Saan opettajilta myös erikseen sähköpostitse opetusjärjestelyjä ja opetusaikoja koskevia toiveita. Näiden pohjalta teen Untikseen oppituntitiedot.  Esimerkiksi toteutuksessa TM00AA03/2008 (Matematiikka 1) on vain yksi tehtävä ja Toisu näyttää siitä yhden rivin.  Opettajan toive oli, että varataan 6 tuntia/viikko.  Se toive tuli muuta kautta.  Lukujärjestysteknisesti osoittautui parhaaksi tehdä kolme kaksoistuntia. Ne näkyvät Untiksesta oppituntinumeroina 5015, 3020 ja 3024. Tässä ei siis ole mitään kellonaikoja eikä tarkkoja päivämääriä, ainoastaan opetusjakson alkamis- ja päättymispäivämäärät.  Kukin näistä kolmesta oppitunnista voidaan sijoittaa suoraan kalenteriin haluttuun kohtaan viikkoon.  Ja ilman että siinä edes on kaikkia tietoja, edes tilaa ei tarvitse olla merkitty.  Kalenterivaraus tulee kaikille viikoille alkamis- ja päättymispäivän välissä kaikille niille objekteille (tila, opettaja, ryhmä), joista tieto on olemassa.  Tämän kaltaista oppituntinäkymää minä perään, se on se millä lukujärjestysten laatija operoi.  Saa systeemi sallia senkin, että tiedot voivat tulla suunnitteluvälineestä tähän ihan yksityiskohtaisesti eikä tarvitse tehdä mitään muuta kuin laittaa tunteja kalenteriin.  En kyllä usko että se on edes teoriassa mahdollista.  Enhän edes minä voinut etukäteen tietää kannattiko tuo Matematiikka 1 jakaa kolmeksi kaksoistunniksi vaiko kahdeksi kolmoistunniksi.  Eikä sopivia luokkatiloja voi mitenkään etukäteen lopullisesti merkitä.

Miten järjestelmä tuo tiettäväksi ketjun alkupäässä syntyneet muutokset sen jälkeen kun lukujärjestyksen laatija on vienyt tarkemmat tiedot järjestelmään? Nyt ongelmana on se että tietoa muutoksesta ei synny kun järjestelmässä ei ole logia tällaiselle. Tähän pitäisi saada jokin automaattinen huomautus ja kommentti miten tieto on muuttunut edelliseen vaiheeseen verraten.

...