Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Opettajan palvelut - Opettajan sähköinen työpöytä

Projektissa on tarkoitus määritellä mitä sähköisiä palveluita opettajan sähköiseen työpöytään toteutetaan.

Vaiheet

1. Nykytilan kartoitus

2. Tavoitetilan kartoitus

3. Palveluiden määrittely

4. Palveluiden toteutus

5. Testaus ja pilotointi

6. Käyttöönotto

Opettajan sähköinen työpöytä

Viestipalvelut

- Esimiehen, suunnittelijoiden, lukkarintekijöiden ja opiskelijoiden lähettämät viestit & herätteet/Pyynnöt

...

Opettajalle tulisi myös automaattisia herätteitä tai pyyntöjä. Heräte tai pyyntö olisi asia johon opettajan tulisi reagoida ja toimisi samalla muistilappuna asioista, jotka tulisi tehdä. Opettaja voisi esimerkiksi laittaa itselleen muistiin asioita, joista tulisi muistutus opettajan valitsemana ajanhetkenä. Osa herätteistä tulisi automaattisesti, jos esimerkiksi johonkin tulevaan toteutukseen liittyen tulisi täydentää opintojaksopalaute kysymyksiä tai toteutukselle on tullut uusia ilmoittautumisia, jotka tulisi hyväksyä. Herätteiden kautta pääsisi suoraan tekemään herätteeseen liittyvää asiaa.

Opetussuunnittelu

-          Opettajilla, jotka ovat mukana OPS työssä, on mahdollista muuttaa esim. opintojaksoon liittyviä kuvauksia

Toteutustenhallintaväline (Tai Totsu)

-          Opettajien on mahdollista nähdä ja muokata omien toteutustensa joukkoa. Opettaja voi täydentää toteutuksiin liittyen kuvaustietoja ja tarkentaa ajankohtia. Opettajan on myös mahdollista lisätä tuleville toteutuksille rytmitys & tilatoiveita, jotka olisivat lukujärjestyksen tekijän nähtävissä. Kuvaustietoja voisi kopioida myös vanhoista saman opintojakson toteutuksista.

...

-          Osa mainituista palveluista voisi olla myös toteutukseen liittyvässä sähköisessä työtilassa ja ne käsittelisivät samaa tietoa.

Oman työjärjestyksen/lukujärjestyksen hallinta

- Opettaja voi lisätä tapahtumia omaan työjärjestykseensä, jotta lukkarintekijät näkisivät, milloin opettajalla on työaikaa varattu muihin tapahtumiin (esim. vapaajaksot, harjoittelun ohjaukset, tutorajat jne.)

- Opettaja voi lisätä kuvauksia yksittäiselle opetustapahtumalle, jotka näkyisivät opiskelijan/opettajan lukujärjestyksissä. Opettaja voi myös perua opetustapahtumia ja lähettää viestin peruuntumisesta toteutuksen opiskelijoille (ilmoitus lukujärjestykseen & tilanvarauksiin, sähköposti, viesti opiskelijan sähköiselle työpöydälle).

Työaikasuunnitelmien hallinta

- Opettaja näkisi menneen ja käynnissä olevan lukuvuoden työaikasuunnitelmansa. Opettajan näkisi myös tulevan lukuvuoden työaikasuunnitelmaehdotuksen siinä vaiheessa, kun esimies ehdottaisi työaikasuunnitelmaa opettajalle.

...

- Opettaja voi täydentää tätä kautta esittää vapaajaksotoiveensa, jotka esimies hyväksyy samalla kun työaikasuunnitelma hyväksytään.

Omat asetukset

- Omissa asetuksissa opettaja voi muokata sähköistä työpöytäänsä itselleen sopivaksi.

...

- Opettaja voisi personoida omaa sähköistä työpöytäänsä (millä tavoin haluaisitte muokata?)

Muut palvelut, joihin tulee päästä sähköisen työpöydän kautta

Osa palveluista on organisaatiotasoisia. Ts. ne eivät ole kokonaan opettajien käyttämiä, vaan koko organisaation yhteisiä palveluita. Tämän vuoksi näihin palveluita ei toteuteta erikseen opettajille, vaan ne tulisivat ensimmäisessä vaiheessa toimimaan omina järjestelminään. Alla olevat palvelut toimivat siis omissa järjestelmissä, mutta niihin tulee päästä sähköisen työpöydän kautta (Ts. eivät ole yhtä hyvin yhteen liitettyjä palveluita kuin edellä mainitut, vaan toimivat omassa järjestelmässään). Tämä sen vuoksi, että tarkoituksena ei esimerkiksi ole rakentaa sisäistä Intranetti/Moodlea/HR järjestelmää/matkahallintajärjestelmää uusiksi):.

Sähköisten työtilojen ja oppimisympäristöjen hallinta

...