Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Popkalaset , Svenska veckan , Nordisk Student Sångar Stämma och west West blues fest

Valitut tapahtumat olivat opiskelijoille tuttuja oman työn kautta. Tapahtuman verkostoja visualisoitiin Mindmap metodin avulla kolmessa osassa;

...

Esikuvan mukaisesti tapahtuman kuvailua varten tuotettiinyhteinen kyselypohja, jota käytettiin haastateltaessa tapahtuman tuottajaa/johtajaa. Haastatteluissa keskityttiin tuottajien tulevaisuusvisioihin. Haastattelujen ja tapahtuman kuvauksen jälkeen materiaali työstettiin tarinaksi tuottajan yhdestä päivästä 11.10.2020 . Jatkokehittely digitarinaksi tehtiin Medios projektin Saija Heinosen johdolla. Digitalestyöpajat toteutettiin yhdessä opiskelijoiden ja opettajien kanssa, jotta menetelmä saataisiin mahdollisimman laajan käyttöön koulutusohjelmassamme.


Kokonaisuus raportoidaan yhteistoiminnallisesti ja digitarinat esiteltiin kolmannen vuosikurssin opiskelijoille 9.11, jonka jälkeen heille järjestettiin oma Digitalestyöpaja yleisötyö kurssin yhteydessä. Ensimmäisessä digitalespajassa mukana olleet opiskelijat järjestivät pajan kolmannen vuosikurssin opiskelijoille. Siitä lisää seuraavassa osiossa.Uuden ryhmän digitales rajattiin tapahtumantuottamisen yleisötyöhön. Tehtävänä oli rakentaa tarina jossa tulee ilmi tapahtuman yleisö, miten yleisö on saatu ja kuinka tapahtuman elämyksellisyys on otettu huomioon tuotantoprosessissa. Tässä yksi esimerkki pajan tuotoksista. GIGROOM.wmv

Raportin kokoaminen opiskelijoiden töiden pohjalta jatkuu ja loppuraportti liitetään tähän. Projektitutkija ja kurssin opettaja tulee myös käyttämään aineistoa kuvatessaan tulevaisuuden tuottajaverkostoja.

Palaute kurssista oli erittäin positiivista. Tulevaisuuden pohtiminen koettiin mielekkääksi ihan henkilökohtaisella tasolla: Minkälainen tulevaisuus minulla tuottajana tulee olemaan 2020? ja miten voin itse olla mukana luomassa tulevaisuutta.Yhteys toisaalta Tuottaja 2020 projektiin ja toisaalta omaan työhön tapahtumatuottajana toimi hyvin. Tapahtuman verkoston visualisointi oli monelle ahaa-elämys, jonka myötä koko kenttä näyttäytyi uudessa valossa. Haastattelujen tekeminen koettiin mielenkiintoisena ja tärkeänä. Teknisesti oli mielenkiintoista työstää yhteiset kysymykset. Ajatus tulevaisuuden vielä laajemmista verkostoista antoi paljon ajattelemisen aihetta. Tulokset olivat tärkeitä oman oppimisen ja ammatillisen kehittymisen kannalta. Tiedon tuottaminen omasta organisaatiosta koettiin tärkeäksi. 

Opettajan näkökulmasta kurssin rakentaminen tutkimusprojektin muotoon on inspiroivaa ja samalla hyvin haastavaa. Kyse oli pienestä tutusta ryhmästä, joten kaikkien henkilökohtaiset työtilanteet oli mahdollista ottaa huomioon. Ryhmä oli myös avoin ja keskusteleva, mikä auttoi ymmärtämään jokaisen erialisia odotuksia ja työtilanteita. Osa liitti tehtävän saumattomasti omaan työhönsä ja sai ajatuksia tulevaan opinnäytetyöhönsä. Oman tapahtuman käsittely tulevaisuusnäkökulmasta  Muutama toivoi selkeämpia tehtäviä ja aikatauluja, jotka eivät muutu. Opettajan rooli muuttui tässä tilanteessa projektin johtajan rooliin, johon kuului aikataulutus, työskentelyn suunnittelu ja työn ohjaus. Kaikesta myös sovittiin yhteistoiminnallisesti ja päätökset kirjattiin kurssin omaan Wikiin, joka on osa virtuaalista Moodle oppimisalustaa. Opiskelijat toimivat vuorotellen sihteerienä.

Kehittämiskohteena on materiaalin jatkotyöskentely. Lopussa kaikki keskittyivät omiin teksteihin ja materiaalin yhteiseen analyysiin ei jäänyt aikaa. Omalta kohdaltani olisin voinut tiukemmin vaatia tekstejä aikaisemmin ja rakentaa työpajan yhteistä analyysia varten. 

Projektityöskentleyn näkökulmasta opiskelijat saivat aika autenttisen kuvan projektiryhmän työskentelystä. Haasteena oli ulkoisen aidon deadlinen puuttuminen, joka joissain opintokokonaisuuksissa voi olla esimerkiksi tapahtuma. Tutkimusprojektien deadlinet voivat tosin olla liukuvia myös "oikeissa" tutkimusprojekteissä. Tapahtumien päivämääriä ei niin vain siirretäkkään.