...
Sijoitteluvaihe voii olle hyvin erilainen riippuen koulutusalasta alla on kuvattu tiivistetysti muutama työryhmässä esille tullut sijoitteluprosessi sen mukaan kuka sijoittelun tekee.
TiinaK: Sijoitteluprosessi (eli työjärjestyksen suunnittelu) musiikeissa alkaa jo ennen toteutusten luomista vuosisuunnitteluun. Eli työ/lukujärjestyksiä pitäisi voida hahmotella lukujärjestyssuunnitteluvälineellä ennen toteutuksen tekoa. Olisi myös hyvä, että useita eri hahmotelmia voisi tallentaa itselleen kokeiltavaksi, ja valita myöhemmin joku varsinaiseksi pohjaksi, jota lähdetään oikeasti toteuttamaan. Lukujärjestyssuunnittelu pitäisi voida aloittaa "nollasta"; tietoja voisi tuoda yksi elementti (opintojakson nimi, opettaja, toteutuskoodi) kerrallaan joko tyhjään pohjaan tai suoraan valittuihin tiloihin esim. "malliviikolle", jonka voisi kopioida/purkaa opetustapahtumiksi tietylle aikavälille tai toistumisfrekvenssille, kun lukujärjestykseen on lisätty opintojaksokoodi.
3.2.1 Ketkä tekevät sijoittelun, suunnittelumallit
...
Tässä mallissa ei ole varsinaisia lukujärjestyssuunnittelijoita vaan opettajat suunnittelevat itse (tai ryhmissä, kollegioissa) opetuksen. Opettajat myös itse resursoivat sopivat tilat. Pop/jazzmusiikissa aineiden sijoittelun lukujärjestykseen aloittaa teoriaopettajien kollegio, seuraavaksi lukujärjestystä täydentää ensembleistä ja workshopeista vastaava kollegio jne. (tarkennuksia kiitos, sitten yksittäisistä aineista vastaavat opettajat, lopuksi yksilöohjaus sovitaan opiskelijan kanssa ja sijoitetaan "lukujärjestykseen". Muodostuneen työjärjestyksen perusteella suunnittelija tekee toteutukset vuosisuunnitteluun (yksilöohjausta lukuun ottamatta. Yksilöohjauksen toteutukset laaditaan erillään työjärjestyssuunnittelusta).
Yksilöopetukseen perustuva malli
Koulutusohjelmissa jossa on yksilöohjausta, Koska yksilöohjausta antavien musiikin koulutusohjelmien opetussuunnitelmassa on myös ryhmäopetusta, työjärjestyssuunnittelu perustuu joko osittain keskitettyyn tai hajautettuun malliin, johon liitetään työjärjestyksen valmistumisen jälkeen yksilöohjauksen resurssivaraukset. Musiikissa suunnittelu aloitetaan koko (saapumis)ryhmää (ensin 1. vuosikurssi, sitten 2. vuosikurssi, viimeisenä myöhemmät vuosikurssit) koskevan opetuksen sijoittelulla edeten kohti pienempiä opetusryhmiä. Yksilöopetuksen sijoittelun lukujärjestykseen tekee opettaja yhteistyössä ohjattavan opiskelijan kanssa. Lukujärjestysprosessi voi tässä tapauksessa olla osittain keskitetty (musiikki) tai hajautettu (pop/jazzmusiikki).kanssa.
TÄHÄN KAIVATAAN ESIMERKKEJÄ KUKA TEKEE, MISSÄ JÄRJESTYKSESSÄ ja MITEN (TiinaK: kuvattu musiikin osalta osittain keskitetyssä mallissa, pop/jazzmusiikin osalta hajautetussa mallissa).
Muita malleja????
3.2.2 Priorisointi / sijoittelujärjestys
...
Julkaisun deadline voisi olla automaattinen tai suunnittelijan antama (toteutuskohtaisesti?). Suunnittelijalla olisi hyvä olla joku listanäkymä toteutuksien tilasta josta näkisi nopeasti mitkä toteutukset on vielä luonnostilassa (pystyisi lähettämään massana tai valikoiden kommentointipyynnön ja asettaa deadlinen) tai vastaavasti mitkä odottavat opettjajan/koulutupäällikön vahvistusta ja edelleen mitkä toteutukset on vahvistettu/julkaistu.Julkaisun deadline voisi olla automaattinen tai suunnittelijan antama (toteutuskohtaisestitoteutus- tai vuosikurssikohtaisesti?). Suunnittelijalla olisi hyvä olla joku listanäkymä toteutuksien tilasta josta näkisi nopeasti mitkä toteutukset on vielä luonnostilassa (pystyisi lähettämään massana tai valikoiden kommentointipyynnön ja asettaa deadlinen) tai vastaavasti mitkä odottavat opettjajan/koulutupäällikön vahvistusta ja edelleen mitkä toteutukset on vahvistettu/julkaistu.
...
Kommentti Riikka 20.9.2010: Koulutuspäälliköllä vastuu opiskelijoiden lukkareista, joten isommat muutokset hyväksytettävä heillä. Muuten ylläpito periodin aikana pääosin vakiopettajien vastuulla esimerkiksi tilan vaihto tarvittaessa jotain erityisluokkaa videoiden katseluun yms. Tuntiopettajien muutokset koulutussuunnittelijoiden tai vastuuopettajien kautta. Päämääränä se ettei muutoksia tarvitse tehdä kuin pakollisissa tapauksissa.
...