Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

id

Nimi

Tarkennettu kuvaus

Viittaus

1

Toteutusten automatisoitu tallennus

Opintojaksojen toteutuksen ajankohdat suunnitellaan opetussuunnitelman ajoitussuunnitelmassa. Ajoitussuunnitelman mukaisista opintojaksoista tulee voida luoda yksi opintojakson toteutus automaattisesti niin että toteutus kohdistuu oikeaan toimipisteeseen, ryhmään ja sijoittuu ajoitussuunnitelman mukaiselle kaudelle.

1.A.1

2

Toteutuksen tehtävien automatisoitu tallennus edelliseltä kaudelta - tehtävärivien kopiointi

Toteutusten joukon suunnittelussa on työläintä ylläpitää yhden opintojakson toteutuksen tehtäviä: yhdellä lukuvuodella suunnitellut toteutuksen tehtävät tulisi voida kopioida seuraavalle kaudelle (ks. kohtaa 3)

2.A.1

3

Toteutusten automatisoitu tallennus kuluvalta kaudelta - tehtävärivien kopiointi

Yhden opintoajakson toteutuksen tehtävät ovat yhteydessä toisiinsa siten, että jos ne suunnitellaan yhdelle ryhmälle yhdellä tavoin, niin myös kaikkien muiden toteutusten opetustapahtumat noudattava samaa mallia. Rivien jatkuva kopiointi kirjoittamalla on hyvin työlästä.

 

4

Pakollisten, säännöllisesti toistuvien toteutusten automatisoitu tallennus

Tutkinnon opinnoissa on lukuvuosittain säännöllisesti toistuvia opintojaksojen toteutuksia (vrt. pop/jazz -musiikki, teoriaopinnot). Opintojaksojen toteutukset ovat niin tarkkaan toistuvia, että tiedetään aloitusaika (syyskuun ensimmäinen viikko), opetuskertojen sijoittuminen kalenterissa päiville ja kellon aikaan (torstai-iltapäivä, kello 13 alkaen), kesto (16 viikkoa), ryhmä (aloittava saapumisryhmä), ryhmän koko (25 opiskelijaa), toteutusten määrä (2 toteutusta) ja opettajan rooli (teoriaopettaja, huomaa kaikissa tapauksissa roolista ei siirtyä vielä henkilöön).

4.A.1
 4.A.2

5

Roolipohjainen toteutusten joukon suunnittelu

Vaiheiden "toteutusten joukon suunnittelu" ja "resurssien kohdentaminen toteutuksille" välissä saattaa olla yksi vaihe lisää tai sitten toteutukset liikkuvat eri tahtiin vaiheiden välillä. Toteutusten joukon suunnittelun tuloksena pitäisi syntyä informaatiota (tai toteutusten joukon suunnittelun pitäisi olla)  resurssien käytöstä. Ilmeisesti on eri tyyppisiä malleja jo saman vuosittaisen suunnittelun sisällä: joissain tapauksissa ohitetaan resurssien käytön alustava suunnittelu (vrt. toteutusten joukon suunnittelussa  kiinnitetään heti opettaja toteutukseen - tiedetään että yksi rivi on toteutus ja tiedetään kuka tai ketkä toteutukselle kiinnitetään. Tai tiedetään mikä tila tai väline tarvitaan toteutuksen joukon riville)  ja toisissa tapauksissa alustava suunnittelu on koko vaiheen sisältö (vrt. virtuaalihenkilöiden käyttö).

5.A.1
5.A.2

6

Usean lukuvuoden näkymä suunnittelijalle

Nykyinen sovellus rajoittaa suunnittelijan näkymää siten että voidaan tarkastella opintoja ja toteutuksia vain yhden lukuvuoden näkymässä. Opintojen toteutuksia  on voitava suunnitella usealle vuodelle

 

7

Näppäinkomentojen käyttö

Toteutuksen alku- ja päättymispäivämäärän tallennus

Yksittäisiä toteutuksia tallennettaessa toteutusten joukkona on oltava mahdollista tallentaa toteutus/toteutuksen tehtävä sekä periodille että alku- ja päättymispäivämäärällä. Jos toteutus/tehtävä tallennetaan alku- ja päättymispäivämäärä moodissa, niin toteutus/tehtävä päättelee periodit alku- ja päättymispäivämääristä Nykyinen sovellus ei ymmärrä näppäinkomentoja. Hiiri on paholaisen keksintö. Etsiminen, valinta, tallennus, poisto, kopiointi yms. perustoimintojen on toimittava _myös _näppäimistöltä. So. käyttäjä valitsee toimintatavan, sovellus ei pakota käyttämään yhdellä tavalla.

 

8

 

 

 

Viittaukset

1.A.1 Tarkistettava: saattaa olla että tarve syntyy nykyisen sovelluksen toimintalogiikasta - mitä tarkoittaa kun opintojakso "tietää" että se toteutetaan esim. 2. vuoden jälkimmäisellä lukukaudella?

...

Nro

Nimi

Tarkennettu kuvaus

Viittaus

<ac:structured-macro ac:name="unmigrated-wiki-markup" ac:schema-version="1" ac:macro-id="eb9774c4d068c4c3-d9f18736-488e4986-ae8ea51e-628c1875881ea7ed47abeb1c"><ac:plain-text-body><![CDATA[

1

Organisaatioyksikön projektit saatava vuosisuunnittelijan käyttöön

Projekteiksi kutsutaan tässä kontekstissa kaikki niitä töitä, jotka ovat nykyisessä vuosisuunnittelussa "Muu työ" tehtäviä. Muut työ -luokkaan luetaan tehtäväkategorioista : hallinto, tutkimus- ja kehitystyö, muu [luokittelematon] tehtävä ja vapaajaksot.
]]></ac:plain-text-body></ac:structured-macro>
Miten tehtävät syntyvät, missä niitä ylläpidetään ja kuka ne omistaa, on epäselvää. Nykyisin muut työt syntyvät vuosisuunnitteluvaiheessa uusina riveinä "muu työ" -välilehdelle. Ts. tehtävät syntyvät vuosisuunnittelun prosessissa, vuosisuunnittelujärjestelmään ja tehtäviä ylläpidetään vuosisuunnitteluvälineessä?

 

2

TKI osuudet toteutuksilla

Pyydetty tietoja T&K-osuusksista jo vuosisuunnitteluun - tarkistettava, koska epäselvää missä tieto TKI osuuksista syntyy ja epäselvää mitä TKI osuudella tarkoitetaan: opettaja, opiskelija