Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Kaikki toimet ja työkalut ovat olivat sukupuolineutraaleja, mikä sinänsä lisää tasa-arvoa. Kaikkiin projektin toimiin on valittu valittiin ilmoittautumisjärjestyksessä ja osallistujien oman kiinnostuksen mukaan molempia sukupuolia. Kaikilla Myös kaikilla erityisryhmillä on oli pääsy projektin toimenpiteisiin, menetelmät ovat olivat tasa-arvoistavia eikä mukaan tulevien valintoja tehdä muuta tehty muuten kuin rahoittajien määrittelemien rajoitusten puitteissa.

...

Päätoteuttajan T&K-tiimin toimesta on kehitetty tietynlaista kehitettiin tiimitoimintaa projekteissa työskenteleville. Tämä TosiPro:n nimellä kulkeva ryhmittymä kokoustaa kokousti noin kerran kuussa tai vähän harvemmin kahdessa ja käsittelee käsitteli kaikkea projekteihin liittyvää. Varsinkin aluksi tapaamisista sai hyvin apua ja neuvoja oman projektin käynnistämiseen. Kokouksissa kävi sekä organisaation T&K-vastaava että eri projektien projektihenkilöstö. Se oli siis samalla tietynlaista vertaistukitoimintaa myöskin.

Digitarina-osaprojektissa on otettu Digitarinaosaprojektissa otettiin käyttöön palautelomakkeet työpajojen arviointiin. Menetelmän voimaannuttavaa vaikutusta ja hyödyllisyyttä pyritään pyrittiin mittaamaan lomakkeilla. Aluksi käytössä oli pelkästään loppupalaute, mutta syksyllä 2009 otettiin käyttöön myös alkupalaute, joka osoittautui erittäin hyödylliseksi. Näin näemme jo etukäteen millaisia odotuksia osallistujilla on oli työpajalta. Alkupalautteesta selviää selvisi myös motivaatio; esim. yhdessä työpajassa uudelle ryhmälle alkubriiffaus oli aivan vääränlaista. Tämä , mikä selvisi alkupalautteesta. Näin ollen pystyimme vielä työpajan aikana muuttamaan näkökulmaa ja lähestymistapaa, jolloin loppupalaute olikin positiivisempaa kuin mitä alkupalautteen perusteella olisi voinut olettaa. Seuraavalle saman tahon ryhmälle muutimme myös alkubriiffausta ja tämän ryhmän alkupalautekin oli aivan päinvastaista kuin ensimmäisen ryhmän.

Sisäistä arviointia on suoritettu vuoden 2009 aikana kaksi kertaa. Arviointiin suoritettiin projektin aikana useampaan kertaan Metropolian oman väen toimesta. Alussa ja lopussa arviointiin osallistui projektihenkilöstö. Arviointitilaisuuksissa Ensimmäisessä arviointitilaisuuksissa tuli esille myös tarve arvioida eri kehitystiimien ja ohjausryhmän toimintaa. Nämä päätettiin järjestää vuoden 2010 alussa. Digitarinan kehitystiimin ja ohjausryhmän arviointitilaisuudet järjestettiinkin kutakuinkin projektin puolivälin paikkeilla. Näissä tilaisuuksissa oli hyvä reflektoida kunkin omaa toimintaa ja odotuksia projektin suhteen.

Projektin sisäisessä ja toistaiseksi ulkoisessa tiedottamisessakin on käytetty aika pitkään ulkoisessakin tiedottamisessa käytettiin päätoteuttajan omaa wiki-sivuawikisivua, johon on luotu luotiin projektille oma sivu. Wiki on oli alustana erittäin helppokäyttöinen, kuka tahansa projektihenkilöstöstä voi muokata muistioita, tiedotteita ym. eikä niitä tarvitse lähetellä erikseen sähköpostilla kaikille. Sivuilla lähes kaikki projektin paperit ovat olivat kaikkien, myös ulkopuolisten nähtävillä. Ainoastaan jotkut arkaluontoiset asiat (palkkaukset ym.) on oli suojattu, joten vain tietty rajattu käyttäjäkunta pääsee pääsi katsomaan niitä. Toiminta on oli siis hyvin avointa ja wikin käyttö säästää säästi aikaa.

M-cult on ottanut otti käyttöön uuden tavan kääntää opaskirjoja suomeksi. Maailmalla avoimen lähdekoodien ohjelmien oppaiden kääntämisessä käytetty vapaaehtoismenetelmä on rantautui nyt rantautunut myös Suomeen. Tarkoitus on oli kasata yhteen joukko asiasta kiinnostuneita ihmisiä, jotka sulkeutuvat tie-tyksi sulkeutuivat tietyksi aikaa johonkin paikkaan, jossa käännöstyö tehdään tehtiin jakamalla kullekin oma osansa käännettä-västä käännettävästä tekstistä. Ryhmä ei saa saanut työstä palkkaa, mutta ruokailu järjestetään järjestettiin "talon" puolesta ja nimet tulevat tulivat näkyviin käännökseen.

Miten hyviä käytäntöjä on levitetty tai aiottu levittää

...