Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
1.4.2011

Tässä eka rendaus videosta, teen vielä 16:9 version, jos se on Katjalle parempi:

Koulun piha

-Samu

Edittiä: Alla vielä 16:9 suhteella olevaan pätkään:

http://http://users.metropolia.fi/~samuelse/pikkukoulu_pihoineen_800_450.avi16:9

25.3.2011

Tässä linkki piratepadiin, jossa voidaan rakentaa puheosuuden runkoa

PiratePad

24.3.2011

Pohdimme (Viljami, Ville, Ilkka) mahdollisuuksia ideoiden testaamiseen ja prototyyppien rakentamiseen. Piratepadissa on jotain tietoa ja Google Docsista löytyy esitys aiheesta. Keskustellaan asiasta huomenna Tikkurilassa.

Google Docs - Esitys testausasioista

PiratePad

18.3.2011

Neuvottelujen jälkeen päätimme suunnitella puolikatetun pihatilan. Välipiha-alueesta noin 1/3 katettaisiin harjakattolasilla. Katetulle alueelle tulisi eri tasoja. Katutasossa olisi istutuksia ja mahdollisesti kivilattia. Monitasoisiin tiloihin tulisi kokolattiamatto, tyynyjä, säkkituoleja yms. Tämä mahdollistaa rennon tilan, esimerkiksi pienryhmätyöhän tai rentoon oleskeluun. Tasot yhdistettäisiin riippusilloilla. Myös esteettömyys otetaan huomioon. Katutasoon laitettaisiin myös akvaario.

Ulkotilaan tulisi pieni kenttä, jolla olisi mahdollista pelata koripalloa, jalkapalloa tai esimerkiksi liiketunnistustanssipeliä. Tutkimme myös kiipeilyseinän tai kiipeilyrullan mahdollisuutta. Talvella tila ei olisi käytössä, mutta se tehtäisiin miellyttävän näköiseksi, esimerkiksi valaistuksen keinoin. Kelien salliessa ulkona voitaisiin pitää oppitunteja.

Aikataulu:

vko 12: Sisustussuunnitelijat tekevät pohjapiirrustuksen (ArchiCAD)
vko 13: Teolliset muotoilijat tekevät 3D-mallin (SolidWorks ja käsin)
vko 14: Digiviestijät kokoavat valmiin esityksen

Tavoitteena valmis esitys 8.4., esitys 12.4.

HSpace - Ryhmä 2 (Google Docs)

11.3.2011 - Presentointi ja ryhmäideointia

Päätimme siirtää huomion välipihoihin ja ulkotilasiirtymiseen. Tässä ideasatoa:

  • luokkatilojen jatkaminen piha-alueille
  • pääkäytävällä olevan pihan puoleisen seinän avaaminen kokonaan (esim. iso liukuovi)
  • ulkomaailman tuominen sisälle "poluilla", jotka jatkuisivat osittain sisäkäytäville
  • monikerroksiset tilat ulkona

Mietimme myös piha-alueiden suunnittelemista hintaluokittain, jolloin meillä olisi ehdottaa edullinen, keskihintainen ja korkean hinnan vaihtoehdot. Keskitymme kuitenkin liikaa rahaa miettimättä tilojen suunnitteluun. Päätimme myös hyödyntää Ilkan aloittamaa PiratePad-dokumenttia, jolloin ideat saadaan keskitettyä yhteen paikkaan, eikä kenenkään tarvitse tarkistaa montaa paikkaa päivityksiä etsiessä. Tulossa ovat lyhyet ohjeistukset sekä PiratePadin käyttöön, että (luonnos)kuvien lisäämiseen tänne Wikiin.

PiratePad: Ideoita
edit: Lisätty PiratePad-ohje

Koko ryhmä 4.3 Vuosaaressa:

vierailu:

- ankea aula heti alkuun

- hyvä puoli isot ikkunat, puut sisäpihoilla, sisäpihat yleensä

- valitettavasti sisäpihoille ei pääsyä käytäviltä

- koko koulu suht ankea

- poikkikäytävät ahtaita ja jakaa oppilaita

- luokkahuoneet kaikki samanlaisia

- kerhohuone käsittämättömässä paikassa ja liian pieni

- tilat on matalia

- luokkahuoneiden tekniset välineet aikansa eläneitä

Päätimme keskittyä käytävä tilaan. Jokainen tuo ensi perjantaina ideoita (paperilla, luonnoksia, tekstiä, mitä vaan..). Digiviestijät tekee kaikille manuaalin Wikin käytöstä (miten lisätään kuvia yms.), tulee kaikille meilitse ja Wikiin. Viljami soittaa Maijalle ja sopii ajan, jolloin tavataan perjantaina. 

 Anita Hurri

"Oppimista tapahtuu kaikkialla." Koulun toimintaan voitaisiin laajentaa perusopetuksen lisäksi eri toimijaryhmät yhditäväksi oppimis/ toimijakeskukseski (harrastus-, kerho- ja opiskelutoiminta). Yhteydet eri toimijaryhmiin myös koulun ulkopuolelta voisivat luoda koulun oppilaille mahdollisuuden oppimistapahtumiin myös muualla kuin koulun tiloissa...

"Opettaja keskeisyydestä osallistuviin vuorovaikutuskäytäntöihin." Miten koulun tiloja muuttamalla saadaan aikaiseksi viihtyisä ja vuorovaikutuskäytäntöihin (niin opettaja/oppilaat kuin luokkienkin välisiin) soveliaat tilat.

"Media hankkeen mahdollisuudet". Kuten keskustelimme ryhmässä esim.kouluradio/tv, tavoitteena ohjata oppilaita analysoimaan, tulkitsemaan ja tuottamaan mediaa. Tämä voisi olla koulun yhteinen projekti ja yhteishengen luoja.