Opiskelu alkaa viikon päästä. Olen lukenut ennakkotehtävänä olleen kirjan – Toiminnasta tietoon, toimintatutkimuksen menetelmät ja lähestymistavat (Heikkinen, Rovio, Syrjälä (toim.)) – kertaalleen läpi ja tutustunut toimintatutkimuksen menetelmiin. Kirja on jo avannut uusia näkökulmia tulevaan opinnäyteprojektiin.
Toimintatutkimuksellisen opinnäyteprojektin olisi hyvä olla muutokseen tähtäävää, aktiivista toimintaan, jonka tarkoituksena on esimerkiksi kehittää työyhteisön toimintaa tai työprosessia. Toimintatutkimuksen tärkeä näkökulma on tutkijan aktiivinen osallistuminen tutkimuksen kohteena olevaan toimintaan, ei ulkopuolisen tarkkailijan rooliin jättäytyminen.
Ennen kirjan lukemista olin toivonut tekeväni "irrallisen" kehittämisprojektin. Jotain, mitä olisin voinut tehdä itsekseni pakertaen – olisin kerännyt aineistoja, pohdiskellut, kirjoitellut ja esittänyt valmiin opinnäytteen tarkastajille. Nyt näyttää siltä, että joudun pistämään itseäni likoon hieman enemmän...
Tarkemmat tiedot kirjasta:
Hannu L. T. Heikkinen, Esa Rovio ja Leena Syrjälä (toim.): Toiminnasta tietoon. Toimintatutkimuksen menetelmät ja lähestymistavat. Kansanvalistusseura 2006.
creation
reverse
true
labels
yamk
Column
Wiki Markup
{div:id=infobox}
!navigaatio^Ateljeessa100x100.jpg|align=right! Opintopäiväkirja etenemisen ja tuntemusten seurantaa varten matkalla kohti YAMK-tutkintoa.
Kommentointi, vinkkien antaminen ja tsemppaus sallittua \:)
{div}