Käyttäjälähtöinen suunnittelu 12 op (syksy 2011)Opiskelija hallitsee käyttäjälähtöisen suunnitteuprosessin. Hän on tutustunut verkkosivustojen tuotannossa käytettävien merkkaus- ja sivunkuvauskielten perusteisiin ja osaa tuottaa verkkojulkaisuja. Hän on perehtynyt visuaalisen ja käyttöliittymäsuunnittelun perusteisiin. Opiskelija tuntee mediatyön käytännöt ja hahmottaa viestinnän toimintakentän ja pystyy seuraamaan siinä tapahtuvia muutoksia.
TEHTÄVÄNANTO 14.9.2011 (Raisa ja Mari) Perehdy yhteen annetuista aiheista ja valmistele siitä presentaatio yhdessä parisi kanssa. Hanki tietoa monipuolisesti ja erilaisista lähteistä. Käytä nettiä, kirjastoa, artikkelitietokantoja. Ole kriittinen ja analyyttinen. Pohdi aihetta vähintään kahdesta eri näkökulmasta. Ole tarkkana siinä, ettet jää vain pintapuoliseen tietoon, tai luettelemaan ilmiön osa-alueita. Perustele monipuolisesti. Presentaation kesto on 30 minuuttia, josta 10 minuuttia on varattu keskusteluun ja kysymyksiin. Presentaatiossa tulee olla visuaalisia elementtejä, esim. ppt- tms. esitys. Voitte halutessanne valmistaa myös jaettavaa materiaalia. Keskeistä on, että välitätte kompaktissa muodossa muulle ryhmälle keskeisen keräämänne tiedon. Mari ja Raisa auttavat tarvittaessa printtaamisessa ja kopioimisessa. Raportoikaa työvaiheenne wikissä. Mari tarkistaa etenemisen wikistä aina torstaisin klo 9:00 ja antaa ryhmille palautetta.
TYÖRYHMÄT: Kirjoita nimesi sen aiheen perään, jota haluat tutkia. Kun aiheessa on kaksi nimeä, ryhmä on täysi eikä siihen voi enää ilmottaiutua. Perinteinen ja uusi media (Maria ja Tomi) - Kuinka perinteiset mediat (lehdet, tv) ovat reagoineet digitaaliseen vallankumoukseen ja sen mukanaan tuomiin ilmiöihin? Käytä tapausesimerkkejä, esim. tapaus Aamulehti. Ole monipuolinen.
Identiteetin murros (Wilhelmina ja Peetu) - Mitä identiteetti tarkoittaa? Miten verkko on muuttanut käsitystä identiteetistä? Pohdi aihetta pirstaloitumisen ja eheytymisen näkökulmista.
Anonymiteetti verkossa (Joel ja Erica) - Demokratian kriisi - anonyymi yhteiskunta? Pohdi nimettömyyden problematiikkaa.
Open source, freeware ja closed systems (ryhmäläisten nimet) Googlen kritiikki (Anssi ja Maiju) Internet sananvapauden mahdollistajana (Noora ja Hanne) - Valitse yksi tai useampia seuraavista: Kiinan toisinajattelijat, Tiibetin itsenäistymisprosessi, Lähi-Idän vallankumoukset, Pohjois-Korean suljettu yhteiskunta. Pohdi, missä roolissa internet ja sosiaalinen media ovat näissä tapauksissa.
Digitaalinen media on syypää kaikkeen! (Tatu ja mika) - Mistä kaikesta digitaalista mediaa syytetään ja onko se aiheellista?
Vähemmistöt verkossa (Tiina ja Tuuli) - Tutustu vähintään kolmeen verkossa vertaistukea tarjoavaan ryhmään. Analysoi ryhmien toimintaa. Haastattele, selvitä millaista toiminta oli ennen internettiä. Miten vertaistuki on muuttunut?
JOKERI Tapaus Niklas Herlin (Eetu ja Juha) PRESENTAATIOIDEN AIKATAULUT Tiistaina 27.9. aamupäivällä Tatu ja Mika: Digitaalinen media on syypää kaikkeenAnssi ja Maiju: Googlen kritiikki Tiistaina 4.10. aamupäivälläTiina aamupäivällä Tiina ja Tuuli: Vähemmistöt verkossa Erica ja Joel: Anonymiteetti verkossaMaria verkossa Maria ja Tomi: Perinteinen ja uusi media Tiistaina 11.10. aamupäivälläWilhelmiina aamupäivällä Wilhelmiina ja Peetu: Identiteetin murrosEetu murros Eetu ja Juha: Tapaus Niklas Herlin |