...
- Henkilökunnalla on oikeus suunnitella omaa opetustaan, toteutuksiaan ja muita varauksia. Henkilökuntaroolissa oleva voi muokata ja poistaa varauksia, jotka ovat hänen tekemiään tai johon hänet on liitetty. Henkilökuntaroolissa olevalle henkilölle tulee käyttöliittymissä tarjota ensisijaisesti mahdollisuutta tehdä varauksia omille toteutuksilleen. Roolissa ei kuitenkaan rajoiteta tekemästä varauksia myös muille toteutuksille, kuitenkin huomioiden ne rajoitukset, jota järjestelmässä voidaan asettaa resurssien varaukselle (esim. lukitukset ajan kohdille valituille tiloille ja välineille + rooleille). Roolissa oleva ei voi tehdä päällekkäisiä varauksia tilaresurssien osalta. Henkilökunta roolissa oleva ei näe niiden varausten osalta varauksen nimeä tai toteutusta, jotka on vielä luonnostilassa. Roolissa olevan on kuitenkin nähtävä, jos johonkin resurssiin on tehty varaus, joka on luonnostilassa (mutta ei sen tarkkaa sisältöä). Ts. suunnittelijan tekemillä varauksilla on tällöin etu, koska he voivat tehdä varauksia aiemmin. Opettaja näkee 'ehdotus' statuksella olevat varaukset täysine tietoineen. Henkilökuntaroolissa tehdyt varaukset ovat automaattisesti 'julkaistu' statuksessa.
- Suunnittelija roolissa oleva henkilö näkee kaikkiin varauksiin liittyvät tiedot (myös luonnostilassa olevat). Suunnittelija voi muokata ja poistaa vain niitä varauksia, jotka hän on itse luonut tai johon hänet on merkitty yhdeksi resurssiksi. Suunnittelijan tekemät varaukset voidaan tallentaa 'luonnos', 'ehdotus' ja 'julkaistu' statukselle. Tätä roolia käytetään erityisesti osittain hajautetussa mallissa. Lisäksi tätä voidaan käyttää keskitetyn mallin suunnittelussa periodin ollessa käynnissä (muutosten tekeminen jne).
- Kiinteistökohtainen varausmestari = esim. Bulevardi_varausmestari. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilölle määritellään varausmestarirooli tiettyyn toimipisteeseen. Roolilla on oikeus tehdä varauksia sekä muokata niitä, kuten henkilökunta tai suunnittelijaroolissa oleva henkilö. Rooli voi omassa toimipisteessään kuitenkin lisäksi muokata ja poistaa kenen tahansa varauksia. Ko. varauksissa tulee tällöin olla merkittynä tila, joka on liitettynä k. toimipisteeseen. Rooli voi lisäksi asettaa lukituksia/avauksia tiloihin tai välineisiin valittuna aikavälinä valituille rooleille (ks. 5.3.4 Muut palvelut).
- Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä varauksia tiloihin, jotka ovat roolin varattavissa. Opiskelija näkee varaukset, jotka ovat 'julkaistu' tilassa.
- Ulkopuolisella käyttäjällä on oikeus liittää varauksiin tiloja, jotka on eri kiinteistöissä ja tiloissa määritelty tämän roolin varattaviksi.
- Raportoijalla on oikeus laatia raportteja mm. tilojen varausasteista
- Isännöitsijällä on oikeudet kaikkiin tiloihin ja välineisiin. Rooli voi lisäksi asettaa lukituksia/avauksia tiloihin tai välineisiin valittuna aikavälinä valituille rooleille (ks. 5.3.4 Muut palvelut). Tämä tarkoittaa sitä, että ko. tiloihin ja välineisiin lukituksen aikana voi varauksia tehdä vain tässä roolille merkityt henkilö.
- Pääkäyttäjällä on oikeus jakaa roolipohjaisia oikeuksia toimipistekohtaisesti. Rooli voi lisätä, poistaa, muokata ja piilottaa eri resursseja. Roolilla on muutoinkin kaikki oikeudet järjestelmässä. Rooli voi lisäksi asettaa lukituksia/avauksia tiloihin tai välineisiin valittuna aikavälinä valituille rooleille (ks. 5.3.4 Muut palvelut)
3 Työ- ja lukujärjestyssuunnittelu prosessi
Lukujärjestyssuunnittelu on prosessina hyvin erilainen riippuen koulutusohjelman luonteesta, tämä pätee sekä Metropolia ammattikorkeakouluun että Tampereen ammattikorkeakouluun. Yleisesti ottaen kuitenkin yhtäläisyyksiä löytyy esimerkiksi siitä, että opetuksen suunnittelun tietyt vaiheet on suoritettu ennen kuin lukujärjestyssuunnittelu aloitetaan. Näiden aiempien suunnitteluvaiheiden perusteella saadaan tietoja, joita hyödynnetään lukujärjestyssuunnittelussa. Siksi on mahdollista (ja täytyy) asettaa tiettyjä vaatimuksia lukujärjestyssuunnittelua edeltäville vaiheille, jotta varsinainen suunnittelu on mahdollista.
...