...
- Tero: Entä muut suoritukset kurssin aikana? Tehdäänkö siten, että jokainen teetättää omasta osuudestaan numerolla arvioitavan tehtävän ja kurssin numero muodostuu näiden numeroiden keskiarvosta. Kurssin tehtävät ja arviointikriteerit olisi hyvä antaa opiskelijoille heti kurssin alussa (tai ainakin ilmoittaa, että jokaisen pitämästä osuudesta tulee numerolla arvioitava tehtävä). Numeroiden painoarvot pitää myös miettiä (onko esim. 25 % jokaisen osuudesta). Tämän lisäksi voitaisiin määritellä, että muut tekijät (kuten aktiivisuus, jne) voivat tarvittaessa vaikuttaa kurssin arviointiin. Entäs sitten itse- ja vertaisarvioinnit?
- Tero: ja olisko hyvä, jos kurssin alussa kaikki opettajat olis paikalla esittäytymässä. Samalla voisi pitää lyhyen esittelyn omasta tulevasta opetuksesta.
MARI: Tämä on hyvä idea - tehdään näin! - Tero: Hyvä! :)
- Tero: Laitan tähän väliin kommentin/aikatauluehdotuksen: Mari: Sopiiko, jos jatkan omaa luentoani vielä viikolla 6? Eikö tarkoitus ollut, että jokaisella on kolmen viikon mittainen jakso opetettavana? Mutta mulle on tietty ok noinkin, että opetan kahtena viikkona.
Mari: Laskeskelin tässä juuri, että alla olevalla speksillä tunnit meneekin jo aika tasan (pitää vielä miettiä meneekö porukka tuonne intensiiviviikkoon vai ei). - Tero: Jep, yhteistöt ja kommunikaatiosuunnitteluun meille jokaiselle on varattu käsittääkseni 78 h = 3 op. Jos jokainen vastaa kahden viikon opetuksesta, intensiiviviikolla ei olisi opetusta ja palauteviikosta vastattaisiin yhteisesti. Näiden lisäksi jää yksi viikko "ylimääräiseksi" - voisko tuota jakaa siten, että joku/jotkut hoitaa studia -osuuden ja joku/jotkut hoitaa tuon "ylimääräisen viikon".
MARI: Tällä hetkellä, 25.10, läsnäolopäivät jakautuvat näin: Eeva 14, Tero 13, Mari 12, Pauli 11. Paulille ei sovi läsnäolo perjantaisin, koska hänellä on opinnäytesemmaa. Itse olen perjantaisin HSPACE-palaverissa Tikkurilassa. Eli vierailevien luennoitsijoiden vastaanotto jää Teron ja Eevan vastuulle. Tämän kurssin organisointi on tähän mennessä vienyt itseltäni jo useamman tunnin aikaa, joten koen 12 opetuskerran olevan kohtuullinen. Paulille pitää vielä keksi lisätekemistä - ehkä hän voisi hommata puhujia Studia Generalioihin :) - Pauli: Mulla on sitten vapaajakso viikolla 5 tai 6 (tsekkaan sen vielä).
MARI: Ilmoita Pauli asap milloin sulla on vapaajakso - selvitä se vaikka maanantaiksi - Tero: Mietin tuota viikkorytmiä. Itse pitäisin mielummin siten, että tiistaina pideän miniluennon ja tehtävänannon vasta sen jälkeen. Samoin keskiviikkona vielä jatkan luennointia aamupäivästä ja tuon jälkeen opiskelijat voivat alkaa tekemään laajempaa harjoitusta. Tietty tässä pitää miettiä sitä, monta numerolla arvioitavaa tehtävää kurssilla tehdään? Jos jokainen ottaa harteilleen yhden numerolla arvioitavan tehtävän, niin sit oman opetuksen voi rakentaa sen mukaisesti. Anyway tämä pitää päättää ennen kurssin alkua, ettei kesken kurssin tarvitse alkaa muuttamaan suunnitelmia.
- MARI: Itse olen voimakkaasti sitä mieltä, että kurssipohjaa ei muuteta. Opiskelijat ovat tottuneet tähän rytmiin syksyn aikana ja se on saanut hyvää palautetta mm. selkeydestään. En näe syytä muuttaa toimivaa konseptia. Joka tapauksessa, viikkotehtävä pitää tarkistaa ennenkuin uuden voi antaa, ja sillon sen on tapahduttava tiistai-aamuna eli ns. ensimmäisenä opiskelupäivänä. Tehtävän tsekkauksen jälkeen voi toki heti luennoida ja antaa seuraavan tehtävän. Päivien rakenteen on kuitenkin pysyttävä opiskelijoille mielekkäinä siinä mielessä, että pitkiä hyppytunteja ei tule (juuri aamupäivän ja iltapäivän väliin ennenkaikkea siinä tapauksessa, että aamulla ja illalla on eri opettajat). Miltä kuulostaa?
- Tero: no, mä olen tästä eri mieltä. Hyppytunteja ei tietenkäään ole tarkoitus pitää, vaan minun mielestä jokaisen pitää saada rakentaa oma luentokokonaisuus sellaiseksi, mikä toimii parhaiten. Mitä järkeä on antaa ensin viikkotehtävä ja vasta seuraavana päivänä luennoida sitä? Tottakai viikkotehtävä voidaan tarkistaa tiistai-aamuna. Puhun nyt tiista iltapäivä - ke ip välisestä ajasta. Ainakin omissa luennoissani on järkevämpää luennoida tiistaina iltapäivästä ja keskiviikkona. Tämän jälkeen on helpompaa alkaa tekemään tehtäviä. Torstai on luonnollisesti tehtäväpäivä ja sitten seuraavana tiistaina tehtävän purku. eli summa summarum: mulle on ok tehdä tehtävien purku tiistaina aamusta. Tiistai-iltapäivä - keskiviikko (jolloin luennoidaan+annetaan tehtävä) välisen ajan minusta jokainen voi rakentaa siten, mikä toimii parhaiten - ainakin omassa luennossani tuo esittämäni toimii paremmin. Viikon kokonaisrakennettahan se ei muuta.
Mitä kurssiarviointiin tulee, mielestäni on täysin selvää, että jokainen arvioi oman osuutensa (eli 3op) parhaaksi katsomallaan tavalla ja antaa siitä yhden arvosanan (vaikka se sitten koostuisikin useammasta tehtävästä). Näistä arvosanoista lasketaan sitten keskiarvo joka muodostaa lopullisen kurssiarvosanan. Sama systeemi kuin tämän syksyn Käyttäjälähtöinen suunnittelu - kurssilla. Vertais- ja itsearviointia kukin voi tehdä silloin kun näkee sille tarvetta ja ottaa sitten arvion halutessaan huomioon lopullisessa arvioinnissa.
...