...
Haasteena taulukkonäkymän toteutuksessa on se, että siinä pitäisi näkyä koko viikon varaukset eri resursseille ja tästä johtuen näkymästä tulee väkisinkin melko leveä (käyttäjän pitää pystyä vierittämään näkymää leveyssuunnassa annetulla aikavälillä). Käyttäjän pitää pystyä asettamaan rajauksia viikonpäiville, jotta näkymä ei laajene liikaa esim. näytä yhdeltä päivältä vain klo 8-16. Lisäksi käyttäjän pitää pystyä lisäämään vapaasti eri resursseja (tai mallipohjia) näkymään. Oletuksena kuitenkin voisi olla esimerkiksi toteutuksen taulukkonäkymä jossa toteutukseen sidotut resurssit tulevat automaattisesti listaan (Ryhmät, opettajat toteutuksella) ja tilat, joita toteutus käyttää. Tästä näkymästä pitää pystyä suoraan tekemään varauksia (valittu toteutus -> yksi listatuista tiloista, jonka käyttäjä valitsee).
6.3 Näkymien käytöstä
Liikkuminen näkymien välillä tulisi olla mahdollisimman helppoa. Eri resursseja koskevia näkymiä tulee myös pystyä avaamaan eri ikkunoihin jolloin käyttäjä voi halutessaan jättää esimerkiksi ryhmän tai muutaman eri tilan kalenterimuotoisen lukujärjestyksen taustalle auki ja siirtyä niihin myöhemmin. Eri ikkunoissa olevia lukujärjestyksiä pitäisi pystyä myös päivittämään käyttäjän niin halutessaa.
7.Muita suunnittelun toimintatapoja ja vaatimuksia
...
Lukujärjestyssuunnittelulle on ominaista että suunnittelija käyttää tiettyjä näkymiä suunnittelutyötä tehdessään. Pitää olla mahdollista tallentaa tiettyjä ikkunanäkymiä ”omiksi työskentelynäkymikseen”. Näkymää on voitava muokata ja siihen on suotava mahdollisuus useampien ikkunoiden yhteiskäyttöön. Pitää olla myös mahdollisuus eri tyyppisien näkymäryhmien tallentamiseen sen mukaan kuin itse näkymiä työn edistyessä tarvitsee. 18.11.2011 lisätty kappale 6.3 jossa käsitellään osittain tätä asiaa (perustuen lukujärjestystyöryhmän palaveriin 17.11).
Järjestelmässä tulee olla kumoa nappi eli on oltava mahdollista kumota muutama aiempi toiminto.
...