...
Kuvausteksti: Maalauskokonaisuus koostuu 30:stä paneelista ja kahdesta eri tarinasta. Ensimmäisenä tehdyn teoksen aihe on EU, maahanmuuttaja ja vapaa liikkuminen. Värikäs maalaus etenee toivosta, unelmista ja riskistä ahneuteen, ahdinkoon ja sotaan.comENERGY Toinen teos käsittelee puolestaan puolestaan energiapolitiikkaa. Työssä on pohdittu globaalia vastuuta. Teknologian kehittyessä länsimaalaisten hyvinvointi kasvaa, kun taas kehitysmaiden ihmiset joutuvat työskentelemään huonoissa oloissa. Maalauksissa on puhdas ja iloinen uusiutuvalla energialla toimiva ympäristö, jossa ihmiset ja luonto voivat hyvin.
Taiteilijalähtöisen
Taiteilijan kommentteja:
“Aina kun saan uuden työn tehtyä, olen askeleen lähempänä siinä, että asennoituminen taiteilijalähtöiseen julkiseen taiteeseen ehkä muuttuu. Taiteilijalähtöinen taide tarkoittaa sitä, ettei tilaaja ole esimerkiksi kaupungin museo, vaan taiteilija itse keksii, tekee ja rahoittaa teokset. Ongelmana Rahoituksen hankkiminen on rahoitusvaikeaa, joka mikä on varmaan varmasti suurin este sille, miksei ihmiset lähde mukaanmikseivät ihmiset tee niitä enemmän. Olen itse löytänyt tällaisen aukon, jolle koen olevan tarvetta ja olen . Olen myös saanut sellaista palautetta, että se näyttää olevan on myös kaupunkilaisten toive.”
“Lähtökohtaisesti teen vahvasti vuorovaikutteista taidetta, koska maalaan ulkona ja juttelen ihmisten kanssa kokoajankoko ajan. Olisi hirveää, jos teoksissani olisi vain omia ajatuksiani. Kun maalasin Pasilaan yhtä teosta, eräs poika kysyi: “Enkö “enkö tuo ole minä?” ja vastasin: "Oletolet". Ja sitten maalasin kuvaa enemmän hänen näköiseksinäköisekseen.”
Opintoputki
Teoksen nimi: Kalliomaalaus
Tekijtä: Viva Granlund, Tapani Hyypiä, Pirjo Malkki, Anu Miettinen, Mikko Rantanen ja Riikka Wesamaa
Valmistusvuosi: 2006
Materiaali: Seinämaalaus
Sijainti: Kaisaniemen alikulkutunneli, Vuorikadun alainen yhdyskäytävä Kaisaniemen metroasemalle
Kuuluuko sarjaan: Ei
Kauanko ollut: 6 vuotta
Kuvausteksti: Kalliomaalauksissahan on piirretty aina edellisen maalauksen päälle. Se muistuttaa nykyistä graffititaidetta. Tässä teoksessa on käytetty myös päällekkäismaalausta. Kyseessä on moderni kalliomaalaus, jossa on rinnastettuna uusi ja vanha. Vanhoista kalliomaalauksista on otettu muotokieli ja värimaailma, jotka on rinnastettu uuden kanssa.
...