Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Sisällöllinen informaatiomaisema (Dynamic Topography Information Landscapes), joka löytyy etusivun oikeasta laidasta, jäsentää artikkeleita sisällön mukaan. Samantyyppiset artikkelit kasaantuvat muodostaen "sisältökukkulan". Tästä kukkulasta eroavat artikkelit ovat myös kartalla kauempana. News Flow Diagram näyttää, kuinka usein tietty aihe esiintyy ilmastonmuutokseen liittyvissä kohteissa. Toiminto osaa myös linkittää aiheita keskenään.

When social bots attack: Modeling susceptibility of users in online social networks

Social bots = botteja, jotka pyrkivät sosiaalisessa mediassa matkimaan oikean ihmisen käytöstä. Vaarana mm. väärän informaation levitys ja virusten leviäminen.

Kuinka estää bottien toimintaa ja leviämistä? Botit täytyy tunnistaa ja täytyy arvioida käyttäjien todennäköisyyttä joutua bottien kohteeksi ja kuinka todennäköisesti kohde alistaa itsensä bottien haittavaikutuksille.

Social Bot Challenge -projektilla (*http://tinyurl.com/4q6whz5*Image Added) pyrittiin selvittämään, kuinka todennäköisesti ja millaiset ihmiset ovat alttiita social bottien hyökkäyksille.

Alttiimpia käyttäjiä ovat aktiivisia, avoimia ja tunteellisia sekä "meformereita" (postaavat enemmän itsestään kuin ympärillä tapahtuvista asioista, vrt. informer). Todennäköisimmin bottien kanssa tekemisiin joutuvat käyttävät myös paljon negatiivisia sanoja (no, not, never).

On melko luontevaa, että aktiiviset ja paljon palveluita käyttävät käyttäjät ovat alttiiimpia hyökkäyksille, mutta toisaalta tutkijat olettivat, että nämä käyttäjät olisivat kehittäneet jonkinlaisen puolustuskyvyn. Suomessahan jokin aika sitten uutisoitiin ns. nettisukupolven luultua heikommasta medialukutaidosta. Ilmeisesti kyseessä on samanlainen harha. Oletetaan, että paljon käyttämällä tiettyjä palveluita kehität automaattisesti jonkunlaisen puolustuskyvyn.