Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Paneelin verkkosivut:

http://www2012.wwwconference.org/program/panels/web-design-art/

Cedric Moris Kelly (Ecole et Centre d’Art Contemporain de la Villa Arson)

Verkkotaiteen vahvoja nykyisiä ja jatkossakin kehittyviä teemoja ovat mm. metadata ja sen aktiivinen käyttö. Tämä tosin ei tunnu rajoittuvan ainoastaan taiteen piiriin, vaan on ollut hyvin vahvana teemana koko konferenssin ajan. Enää ei riitä, että lataat kuvan verkkoon johonkin albumiin ja unohdat sen sinne. Kuvalle täytyy lisätä kuvauspaikka ja aika, kuvaajan mieliala jne. ja se täytyy jakaa ystäville.

Toinen vahva teema on käyttäjän osallistumisen (etenkin fyysisen osallistumisen osalta) korostaminen. Halutaan, että käyttäjä pystyy vaikuttamaan omilla teoillaan jopa muokkaamaan verkkotaidetta.

Vincent Puig (IRI / Centre Pompidou)

(Seuraava puhuja lukee suoraan paperista hieman hermostuneella äänellä ja hyvin vahvalla aksentilla. Katsotaan saanko tästä jotain irti...)

Nicolas Nova (Near Future Laboratory)

Puhe siirtyi automatisoituun verkkotaiteen luomiseen. Botit esimerkiksi sosiaalisessa mediassa voivat referoida vaikkapa kirjailjoita ja postaavat Twitteriin katkelmia ja mietelauseita kirjailijan tuotannosta. Mielenkiintoinen huomio: Wikipedian editoinneista n. 19% tulee boteilta! Kyse voi toki olla vain pienistä kirjoitusvirheiden korjauksista, mutta ilmeisesti muitakin muutoksia tekevät.

...

Toisaalta taas löytyy ihmisiä, jotka haluaa siirtää digitaalista taidetta ja tietoutta perinteisempään muotoon. Esimerkkinä mainittu kirja Where the F*ck Was I? (johon en nyt tähän hätään löytänyt linkkiä). Kirja visualisoi käyttäjän liikkeitä perustuen kännykän GPS:n antamaan dataan.

Pierre Bizollon (Linkingbrand)

http://www.linkingbrand.com/Image Added