...
3. InfraFINBIM-hankkeen osallistujayritysten koulutustarvekysely ( A-P Manninen):
- AP esitteli ansiokkaan koulutustarvekyselynsä tulokset Skype-välitteisesti. Kysely jälleen konkreettisesti todistaa sen, että olemme oikealla asialla. Kyselytulokset löytyvät ohesta pdf-tiedostona.
4. WS: BIM-koulutuksen tilanne ja haasteet omassa oppilaitoksessa, 3 tärkeintä (parityöskentely 15min):
- Tuloksia:
- TTY: TTYlla yksittäisiä kursseja perus- ja ammattiopinnoissa, useimmat valinnaiskursseina, jotka noin 10-30% ikäluokasta valitsee.
- TAMK: mallintaminen ja koneautomaatio perusopetuksessa maanrakentamisen kursseissa. Käsitemaailman selkeyttämistä tarviaan alussa, mallit heti mukaan. Osaamista kehitettävä (opet!).
- TurkuAMK: hajanaista opetusta, ei hitsattu kokonaisuudeksi. Vesi- ja väylät suunnitellaan mallipohjaisesti, mutta maanrakennusta ei vielä. Operesurssi on iso haaste. Talonrakennuspuolella enemmän malliopetusta, mutta sirpaleista.
- Saimia AMK: Erikoiskursseja talo- ja infrapuolella. N 3-5 op välinepohjaisia kursseja. Haasteena on laaja-alaistuminen ja opettajien kouluttautuminen. Opettajien tulisi tiedostaa tilanne, koska paluuta entiseen ei ole. Ulkopuolisia erikoisopettajia käytetään paljon. Jatkossa BIM mukaan kaikkiin ammattiaineisiin.
- Savonia AMK: Talo- ja infra 1. vsk peruskurssit molemmilla, perusteet ja työkalut. 1. vsk talopuolella projektikurssi. Infrassa katu- ja tieprojekti mallintamalla. Eri oppiaineiden harjoitustöitä infran tietomallikurssilla. 2 km2 lähtöaineisto saatu Kuopion kaupungilta, RAmboll yhteistyössä. Ei sivutoimiopeja.
- Metropolia AMK: Pirstaleista, BIM-kurssit erillisiä, Tekla erillisenä. Ei sovelleta ammattiaineisiin vielä. Haasteet opettajien osaamisessa. Pääpaino tulee olla sisällössä, ei työkalussa.
5. WS: Koulutussisällöt (kuten PRE- ym. tutkimustulokset, pilottiprojektien kokemukset, opinnäytetyöt, kirjallisuus, muut opettajan aineistot?)
...