Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Section
Column
width60%

(Sali on varsin täynnä ja kaijuttimet on suunnattu keskelle, joten kuuluvuus ei ole paras mahdollinen..)

Programming Explained

Malte Ubl / Google

Ubl esittää vertauksia ohjelmoinnin ja musiikin tekemisen välillä. Pääideana on se, että aivan kuten jokainen voi halutessaan ja tarpeeksi harjoittelemalla oppia soittamaan kitaraa, samalla tavoin jokainen voi oppia ohjelmoimaan.

Molempien asioiden oppiminen tietysti vaatii aiheeseen syventymistä ja runsaasti harjoittelua ja tuloksia usein useiden virheiden jälkeen.

Esiintyjä tuntuu tietävän omasta aiheestaan ja alasta paljon, mutta esiintyminen on lähinnä poukkoilevaa höpötystä hänen omista ohjelmoinnin parissa toimivista ystävistään. "Sitten se ja se koodasi sitä ja sitä niin ja niin kauan ja sitten sittä tuli sellainen ja sellainen ohjelma"...  En tiedän jäikö tästä kenellekkään kuulijalle mitään muistiin, ainakin moni poistui kesken ja kolmannesta rivistä bongattu tämän seminaarin ensimmäinen nukkuja...

Wooga's Declaration of Independence: Everything scales

Philipp Moeser / Wooga

Technology-osiossa on selkeästi rennompi ote asioihin, esiintyjiä ei edes esitellä. Mutta nyt siis lavalla Philipp Moeser Wooga:lta. Hän kertoo yrityksensä tuotteista ja toimintatavoista ja painottaa erityisesti Agile-metodin käyttöä.

Woogalla Agilen käyttö on taannut nopeat tiimityöt pienissä tiimeissä ja tällä menetelmällä keskitytään enemmän ihmisiin ja tekijöihin eikä itse prosessiin. Agilen mukaan toimivissa tiimeissä ei ole tiimin vetäjää ja sitä tulisikin välttää.

Moeserin mukaan Agilea käyttävä tiimi ei niinkään työskentele yksittäisen deadlinen mukaisella aikataululla vaan asiaa lähestytään niin, että tuotteen parissa työskennellään ensisijaisesti niin, että tuote olisi valmis sitten kun se on riittävän hyvä.

Agile-tiimeissä pyritään karistamaan tiimin jäsenten eri roolit ja tittelit ja välttämään monimutkaisia prosesseja. Tästä johtuen vain yhden yksittäisen kapean osa-alueen ammattilainen ei välttämättä sovellu työskentelemään agile-tiimissä, vaan tiimin jäseniltä odotetaan usean aiheen osaamista, edes perustasolla.

Moeserin kuitenkin painottaa sitä, että Agile ei ole "ilmainen lounas" (Agile is no free lunch), eli se ei takaa työskentelyn helppoutta eikä päästä työn tekijää mitenkään helpommalla, mutta se voi oikeanlaisessa tiimissä ja tehokkaasti käytettynä tehostaa huomattavasti tiimin toimintaa.

Yleisö tuntuu tälle luennoitsijalle esittävän runsaasti kysymyksiä, lähinnä koskien sitä milloin Wooga aikoo laajentaa San Franciscoon ja siitä että houkutteleeko Berliini tarpeeksi Agile-osaajia jne.

All you need is love

Isaac Wolkerstorfer / 6Wunderkinder

Wolkerstorferin esitys lähtee käyntiin väitteestä: "Ohjelmointi on pohjimmiltaan luova prosessi".  Hän vertaa sitä kuinka jokainen meistä osaa juoda lasista vettä ja toistaa tämän prosessin joka kerta samalla tavalla.

Ihmisen vasen aivolohko toimii kuten tietokone. Silti Wolkerstorfer painottaa sitä, että vaikka jokun tuote tai ohjelmointi saattaisikin olla "pintaa katsoessa" teknisesti hyvin toteutettu, niin se ei silti takaa tuotteen toimivuutta

ja sitä että se vetoaa esimerkiksi kuluttajiin. Siksi hänen mielestään kaikenlaisessa luovassa prosessissa tulee aina olla "sydäntä mukana" sekä intohimoa ja paloa sitä kohtaan mitä tekee, juuri tästä tuleekin luennon otsikko "all you need is love".

Hän vertaa onnistunutta ja hyvin tuloksin valmistunutta projektia vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoistoiminnassa ei voi olla deadlineja, mutta hitaammalla aikataululla toteutetut projektit, joissa on mukana todella motivoituneita henkilöitä, onnistuvat usein erinomaisesti ja lopputulos on huolellisesti toteutettu. Wolkerstorfer painottaa rakkautta omaan työhön, alaan tai projektiin ja käyttikin usein kuultua lainausta "love conquers all".

Kommentoin tästä aiheesta vielä myöhemmin lisää, nyt on pakko suunnata lataamaan akkua, tauolla ehti vain syömään.

Include Page
reititin:logot
reititin:logot
Column
width30%

Puhujat:

Taustaa:

Raportoija:

Maija Mikkonen

Recently Updated
showProfilePictrue
max8
spaces@all
themesocial
labelsnextberlin