Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Section
Column
width60%

We are what we make

>> Nora Abousteit (Kollabora)

Nora Abousteit on ansioitunut nainen. Hän aloittaa kysymällä yleisöltä, milloin joku on tehnyt jotain itse. Kukaan ei nosta kättään, joten Nora toivoo tämän esityksen inspiroivat meitä tekemään. Kollaboran slogan on "we are what we make"

3 poittia Noralta:

1. Making is the new sex

2. Making can save the economies of the west

3. Future of the internet is offline

Tekeminen tuottaa todella hyvän olon ja ihmisestä tuntuu, että hän on saavuttanut jotain. Tekeminen on anteliaisuutta -> kyvyt siirtyvät ihmiseltä toiselle, sukupolvesta toiselle. Tekeminen on omaa aikaa. Nora kertoo miten brittiläisessä armeijassa opetettiin sotilaita ompelemaan, koska se lievitti sodan aikaista stressiä.

Tekeminen saattaa aluksi tuntua haastavalta ja ongelmien tarkaisusta voi tulla turhauttavaakin, mutta kun ratkaisun löytää, saa siitä fyysistä mielihyvää. Noran mielestä on yhtä tärkeää opettaa lapset tekemään käsillään kuin opettaa heitä koulussa akateemisesti.

Ruudulle lävähtää kuva Applen perustajista. He olivat Noran mukaan tekijöitä, he kokeilivat, erehtyivät ja menestyivät tekemisen johdosta. Web 2.0 mukaan tuleminen muokkasi tekijäkultuuria huomatavasti, netistä tuli sosiaalista. Nykyään mennään nettiin etsimään tekemistä, joka ei ole netissä. Palataan hetkeksi menneisyyteen ja Nora vetoaa siihen, että ennen vanhaan ihmiset tekivät itse kaiden ja teollinen vallankumous ai meidät antautumaan pelkälle kulutukselle. Kiina tavallaan on ryövännyt meiltä tekemisen ilon ja kyvyn. Nora vertaa tilannetta puhumiseen. Kuvittele, että sinun ei enää tarvitsisi puhua itse. Olisiko se mieleistä elämää?

Nora esittelee Makerbotin, joka on huomattavasti halvempi kuin muut 3dprintterit. Seuraavaksi esitteillä on Etsy (sivusto, jossa ihmiset myyvtä itsetekemiään käsitöitä, taidetta jne) Muita tekemissivustoja: burda, honestly...wtf ja muita joita en ehtinyt ottaa ylös. Sitten päästään Noran omaan nettisivustoon kollaboraan.

Kollabora on sivusto, jossa ihmiset voivat opettaa toisiaan tekemään ja myös myymään tuotoksiaan. Nora vetoaa jälleen siihen miten tyydyttävää tekeminen on ja toivoo kuulijoita pysymään ajan tasalla.

The Prosumer, the designer. Next trends in clothing commerse at Spreadshirt

>> Philip Rooke (Spreadshirt)

Spreadshirt ja luominen on seksiä, rakkautta ja intohimoa. Rakkaus on yleisin hakusan spreadshirtin sivustolla (seksi kakkosena, puolet vähemmän hakuja kun rakkaudella). Spreadshirt on nettisivusto, jossa käyttäjät voivat tehdä omia paitoja, kasseja jne. Käyttäjät saavat itse päättää tuotostensa hinnan.

Jos intohimoaan osaa valjastaa oikein saa tulokseksi rakkautta. Tämän ympärille on Spreadshirt rakennettu. On olemassa paljon ihmisiä jotak haluaiivat tehdä ja jakaa vaatteita. Monet eivät kuitenkaan osaa itse tehdä vaatteita. Spreadshirt auttaa sinä, heillä on tehdas Saksassa ja toimiva suunnittelusovellus. Joistain intohimoisista suunnittelijoista on tullut jo pieniä julkkiksia spreadshirtin annettua sopiva alusta heidän luovuudelleen.

Philip antaa esimerkkejä mihin spreadshirtiä on käytetty. eräskin nainen oli luonut generaattorin, jolla pystyy luomaan hassuja lausahduksia. Hän ei uskonut sen kiinnostvan ketään, mutta päinvastoin hän myi satoja paitoja -> huumori myy. Spreadshirt on myös tehnyt yhteistyötä mm. Chuck Norrisin, Dr. pepperin ja CNN:nän kanssa.

Vuoro siirtyy Hemmingille joka toimii yhteistyössä Spreadshirtin kanssa ja on luonut hasenfarm.com -sivuston. Hän kertoo, että hän ja hänen vaimonsa ovat menestyneet myymällä pupuaiheisia paitoaj :D Aluksi melkein kukaan ei ollut kiinostunut, mutta spreadshirtin mukaan tulon jälkeen, myynti lähti kasvuun huimasti. Heidän lähtökohtansa ei ollut tehdä rahaa vaan levittää pupurakkautta.

"kani pupu put jänis. Jackass kuu ihmissusi Täysikuu hylly T-paidat" <- käännös suomeksi. He käyttävät googletranslatea kääntämään designien tekstit! whaaaat?

Hemming esittelee miten heidän sivustollaan voi kustomoida valmiita malleja, vaihtaa värejä sun muuta. Hän esittelee vielä mitä kaikkea he tekevät menestyksen eteen. Aika perusjuttuja; facebook, kilpailuja, googleads. Hasenfarm on ollut esillä radiossa, kaniaiheisissa lehdissä ja ihan tavallisisssa sanomalehdissä. Myös Saksan kanimuseo on laittanut heidän paitansa esille. Hasenfarmia voi myös seurata twitterissä hasenfarm.com. Yelsiöstä tulee kysymys kuinka monta kanipaitaa myydään kuukaudessa. Hemming ei kerro tarkkaa vastausta, mutta mainitsee, että pääsiäisenä ei myydä enemmän paitoja.

Social and Commerce: Knitting grandmothers go digital

>> Katie Mowat (Grannies Inc)

Tämä on Grannies Incin ensimmäinen esitys. Katie kertoo ensin taustoistaan. Kaliforniassa oli muutama vuosi sitten suri neulomisvillitys ja se kiehtoi Katieta. Hän päätti ensimmäisen kaulaliinansa jälkeen, että tätä hän haluaa tehdä ja levittää neulomisen ilosanomaa. Hän näyttää söpön videon siitä mitä Grannies Inc tekee. Se on siis sivusto, jossa mummot jakavat neuleitaan. Sivustolla voi valita mummon, jonka haluaa toteuttamaan oman suunnitelmansa. Grannies antaa siis suunnittelijoille mahdollisuuden suunnitella omia neuleita ja saada ne totetuttuna yksilöllisesti. Neulomista rakastavat mummot taas saavat uusia ihmisiä, joille neuloa.

Is handmade a mass market? Best practise an DaWanda insights

>> Claudia Helming (DaWanda)

Raporttia

nelou - the fashion revolution>> Regine Harr (nelou)

Include Page
reititin:logot
reititin:logot
Column
width30%
Panel
borderColor#847782
bgColor#fff
borderWidth1px

Puhujat:

Aku Ankka
Iines Ankka
  • Akun tyttis

Taustaa:

Lorem ipsum rallatilaa

Raportoija:

Mira

Panel
Recently Updated
showProfilePictrue
max8
spaces@all
themesocial
labelsnextberlin