...
Osallistuvien yritysten/organisaatioiden valinta.
Projektin toteutus ja eri tahojen yhteistyö projektissa.
Työn- ja vastuunjako yhteistyökumppaneiden kesken.
Kansainvälinen yhteistyö.
Tutustumis- ja opintomatka Lontooseen ja Gentiin 26.-31.3.2012
Matkan aikana hahmottui yhä tarkemmin, että hanke on osa suurempaa kokonaisuutta. Kaikkea ei voi ratkaista kerralla, vaan pyöräilykaupunki rakentuu yksi pieni asia kerrallaan ja LADin toiminnot ja projektit vastaava tähän tarpeeseen. Lontoossa ja etenkin Gentissä on tehty paljon pyöräilyn eteen, mutta molemmissa kaupungeissa on myös tiedostettu monta asiaa, jotka voisi tehdä vielä paremmin. Pyöräilykaupungin muodostumisen keskiössä on ihmisten asenteellinen muutos, johon pyrimme hankkeessa järjestämällä positiivista kuvaa luovia tapahtumia sekä suunnittelemalla pyöräilyä helpottavia ja siihen kannustavia palveluja. Matkan perusteella asenne muutoksen aikaansaaminen vaatii jatkuva näkymistä kaupunkikuvassa sekä riittävästi aikaa uusien käyttäytymismallien omaksumiselle. Saimme vahvistusta tähän asti tekemällemme työlle, LADissa kehitetyt konseptit ovat asian ytimessä, mutta samalla niissä on myös uutta muotoilullista näkökulmaa, jolle selkeästi on tarvetta. Konsepteja voidaankin hyvillä mielin jatkojalostaa pidemmälle suurempaa kokonaisuutta ajatellen. Samalla hahmottui laajempi konteksti, johon konseptit ja hankkeen tavoitteet linkittyvät.
Matkan ehkä tärkein anti oli, että näimme tavoitteenamme olevan pyöräilykaupungin olevan mahdollinen toteuttaa. Tämä on paitsi motivoivaa, myös saamamme käytännön esimerkit helpottavat asioiden esittelyä kumppaneille ja opiskelijoille.Matkan antia hyödynnettiin syksyn innovaatioprojektia suunniteltaessa ja saamamme kokemusten perusteella keskitymme ensi syksynä erityisesti pyörätelineisiin ja -parkkeihin. London College of Communication vierailusta virisi mahdollinen yhteistyö syksyn projektien toteutuksessa. Matkalla nähtyjä käytännön esimerkkejä hyödynttiin tulevissa toteutuksissa. Matkalla otettuja valokuvia ja videoita hyödynnetään esimerkkeinä olemassa olevista toteutuksista, suunnittelutyön tukena sekä projektin viestinnässä.
Julkisuus ja tiedottaminen
...
- Metropolia Ammattikorkeakoulun Kauppalehden välissä 17.1.2012 julkaisema energisoiva kumppani liite (juttu)
- WDC-vuoden 26.1.2012 ilmestynyt Design 2012 -lehti (maininta)
- Pyöräilystä tehdään Marja-Vantaalla houkutteleva liikkumismuoto, 10.3.2012 ilmestyneessä Vantaa suunnittelee ja rakentaa 2012 -lehdessä (maininta)
- Opiskelijat kehittävät Vantaasta pyöräilykaupunkia, Vantaan Sanomat 14.4.2012 (juttu)
- Liikkuvan arjen designia Gentissä, Cyclonomics-blogi 26.4.2012 (juttu)
- Ohjelmallisempi pyöräretki, Metro 11.5.2012 (juttu)
Projekti esittäytyi osana Metropolian Tikkurilan toimipisteen avointen ovien päivää 3.2. Designpääkaupunkiviikonloppuna.
Liikkuvan Arjen Designin työhuone Vantaan Designikkunassa 28.2.-3.3.2012. Tapahtumaviikon aikana tilassa oli esiteltiin yleisölle projektin siihen astisia tuloksia sekä järjestettiin seuraavat tilaisuudet: työpaja Kampin pyöräkeskuksen toimijoille 29.2.2012, Lippakioski <3 Pyöräily -työpaja 29.2.2012, Avoin suunnittelupalaveri liikkuvan arjen designista Vantaalla 1.3.2012 ja "Pimeän ajan asemat" -valoteosten ensimmäisten konseptien esittely 2.3.2012.
Vantaan pyöräilyportin suunnittelupaja Vantaan Designikkunassa 8.5.2012.
Tour de Lippakioski 12.5.2012 yhteistyössä kulttuurituotannon opiskelijoiden kanssa, Bongaa poni -kilpailu
projektin mahdollinen internet-osoite http://lad.metropolia.fi
...