...
Luotiin keskustelumalli, kyselylomake ja kuvattiin worksflow (suomi on nyt hukassa). Keskustelumalli rakennettiin kronologiseen järjestykseen ja siinä selivtettiin syitä ja teoriaa sekä kartoitetaan viestintästrategiaa. (Tämä näytti minun mielestäni briiffilomakkeelta, jota itse käytän töissäni, kun briiffaan jonkun kampanjan mainostoimistolle. Eli käydään läpi kaikki asiaan liittyvät taustat ja perustiedot sekä hiukan tavoitetta ja raameja.)
Collaborative narratives - representations of Finnish corporations in Wikipedia
Merja Porttikivi, Maaria Laaksonen, vuorosssa siis suomalaisia esiintyjiä Aalto yliopistosta sekä Helsingin yliopistolta.
He ovat tutkineet miten suomalaiset yritykset näkyvät Wikipediassa. Wikipedia valittiin, koska se on niin paljon käytetty tiedonhakukanava (38 miljoonaa yksittäistä kävijää/ kk). Wikipedia päivittyy ja muuttuu jatkuvasti mikä tekee siitä haastavan, mutta käyttäjät näkevät kaikki muutokset ja päivitykset. Wikipedian luotettavuutta sivuutettiin hieman ja he olivat sitä mieltä, että pitkässä juoksussa se on luotettava.
Tutkimuksessa käytiin läpi ensin top 100 suomalaista yritystä ja niistä valittiin laadulliseen tutkimukseen 14. Tyypilliset osiot. historia, info talousasiat, organisaatiorakenne ja myös osio kritiikille. Wikipediassa on muutamia aktiivisia käyttäjiä, jotka päivittävät ahkerasti. Esim. yksi sama henkilö vie aina uudet talousluvut kaikille näille 14 yritykselle joka vuosi.
Ensimmäisellä tasolla info ja talous, historia ja organisaatio
Toisella tasolla logo ym. kuvat, mainonta sekä paikalliset asiat
Kolmannella tasolla maine ja kriisit yms.
Tuloksena tasot, jotka yrityksistä löytyvät: talous, neutraalit faktat, "sankari yritys" (tekee hyvää maalle/paikkakunnalle yms. miksi yritys on hyvä), paikallisuus ja sosiaalinen taso.