...
Tutkittu online brändi yhteisöjä, jotka ovat hyvin erityisiä - eivät käyttäjien näkökulmasta vaan siinä suhteessa, miten yritykset saavat aikaan brändilleen online yhteisön. Ensin tutkija selitti omat määreensä brändille ja yhteisölle ja sen jälkeen esitti esimerkkinä Ikean Saksassa toimivan online yhteisön. Brändiyhteisö ei ole pelkästään suhde pelkästään brändin ja kuluttujan välillä, vaan brändin ja sen kuluttajien sekä brändin eri kuluttajien välillä. Lisäksi yhteisössä on usein myös brändin ihailijoita, yhtiön osakkaita yms. sidosryhmiä.
Miksi brändiyhteisöjä?
...
Tutkimuksessa selvisi että vain muutamalla on selkeästi määritellyt tavoitteet brändiyhteisölle, mutta lähes kaikilla on joitakin tavoitteita. Tärkeimäpänä voittojen/myynnin lisääminen, mutta korkealle nousi myös luottamuksen kasvattaminen. Kohderyhmänä ennen kaikkea asiakkaat ja potentiaaliset asiakkaat. Lisäksi fanit, lehdistö, potentiaaliset työntekijät ja kolleegat. Suurin osa yhteisöistä vastaavista työskenteli markkinoinnissa, mutta heistä kaikki eivät saa tälle tukea yrityksen johdolta. Tutkimuksen perusteella jako neljään:
- Fan Community
- Service Community (vain olemassa oleville asiakkaille)
- Multi Purpose Community (näihin kuuluvat olivat ainoita, joiden tavoitteena oli myös mielipidejohtaminen omilla aloillaan)
- Special Intererst Community
'United in Diversity'? Introducing a research model to analyze the relationsof national and transnational public diplomacy in the European Union
...