...
Tutkittu sitä miten ihmiset samaistuvat henkilöhahmoihin tv-ohjelmissa joissa käsitellään lesboutta ja samalla vertailtu miten niissä käsitellään lesboja hahmoja verrattu homoihin ja heteroihin. Tehty L-Koodi -sarjasta kaksi viidentoista minuutin elokuvaa, joita on näytetty kohdeyleisöille. Kohdeyleisönä 20 heteroa naista, 20 heteroa miestä, 20 homomiestä ja 20 lesbonaista. Miehet ja naiset samaistuivat samalla tavalla hahmoihin, mutta miehet samaistuvat vain miespuolisiin hahmoihin (pienessäkin roolissa) kun taas naiset eivät tehneet eroa sukupuolen välillä. Muutoin melko ennalta arvattavat tulokset; lesbot samaistuivat eniten lesboihin hahmoihin ja hetero naiset samaistuivat myös, mutta hiukan eri syistä (ei henk. koht. kokemusta mutta ymmärrystä). Suuria eroja ei tutkimuksessa tullut esiin, mikä saattoi johtua siitä että tutkimus tehtiin Espanjassa jossa sukupuolineutraali avioliitto on ollut jo pidempään ja jossa ehkä hyväksytään paremmin homosuhteet. (Jos ymmärsin puhujan oikein. Pienenä haasteena oli voimakas aksentti ja lisämausteena kukko joka piti konserttia avoimen ikkunan alla...)
The digital mediation of corporate identity: a visual analysis.
Patricia Diaz, José Gabriel Andrade
Law and (media) order. Empirical findings on the mediatization of judiciary.
...
What means otherness? Social representations and (hetero)normalisation in Portuguese newsmagazines.
Sara I. Magalhães, Carla Cerqueira, Conceicão Nogueira
Tutkittu miten Portugalilaisessa mediassa esitetään LGB-yhteisöä ja myös vähän sitä miten seksuaalisuus ilmenee eri sukupuolten kohdalla. Lähtökohtaisena olettamuksena, että median pitää olla puolueeton ja rehellinen representaatio yhteiskunnasta. Sukupuolten välistä eroa kuvattiin seuraavasti: power = sex = men mutta women + sex = violence. Naisille oli paljon "mitä miehet haluavat" --artikkeleita.
Mediatic body: the masculine in advertising.
Soraya Barreto Januário
Naisten vartaloa on käytetty jo pitkään mainoksissa ja sitä on tutkittu paljon, mutta miesvartaloa ei ole käytetty mainnonnassa yhtä pitkään. Tutkittu sitä miten miehen varataloa käytetään mainonnassa, miten se esiintyy ja mitä se edustaa. Aiemmin on käytetty naisia mainoksissa myös silloin kun myydään tuotteita miehille. Tutkimuksessa määritelty kolme kategoriaa tavoille käyttää miesvartaloa mainoksissa;
- Material body (kreikkalainen jumala --tyyppi, usein melko alaston ja usein kasvot hiukan alaspäin)
- Patriarchal body (hegemooninen maskuliinisuus ja naisen alistuminen, esimerkkinä Dolce ja Gabbanan mainokset, vahvasti heteroseksuaalinen, kuvastaa valkoista, rikasta, dominoivaa miestä)
- Contrast body (naiselliset, paljon naisiin tai homouteen liittyvää symboliikkaa, esimerkkinä Ray Banin Never hide --mainos, jossa miehet kävelevät käsi kädessä ja toinen mainos, jossa merimieslakki päässään melko feminiininen mies, jolla tatuoitu kukkia ja lintuja ylävartaloon)