Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0


Panel
borderColor#fff
bgColor#ffffff
borderWidth1px
Wiki Markup


h3. Mikä on Tour de Metropolia?


{widget
:url
=http://www.flickr.com/photos/tags/TDMetropolia/
}

*Tour de Metropolia 27.5.2010 klo 10-15
*

Tour de Metropolia on pyöräilytapahtuma, jonka tavoitteena on edistää pyöräilyä Metropoliassa. Se on lyhyistä etapeista muodostuva, Metropolian eri toimipisteitä sivuava kierros, joka soveltuu kenelle tahansa peruspyöräilijälle. Liikkeelle lähdetään Arabianrannasta ja Vantaan ja Espoon kautta päädytään Helsingin keskustaan (tarkempi reitti imoitetaan myöhemmin). Etapit ovat pituudeltaan n. 10-15 km ja koko reitti n. 50 km.


Tour de Metropolia on avoin kaikille. Kyse ei ole kilpailusta, jossa otettaisiin aikaa, vaan mukavasta ajelusta, johon kuka tahansa voi tulla mukaan. Kunnon ja fiiliksen mukaan osallistua voi haluamalleen määrälle etappeja: yhdelle, useammalle tai kaikille. Etappien välin ehtii mainiosti ajaa tavallisen sunnuntaipyöräilijan vauhdilla. Tavoitteena on edistää hyvää pyöräilyfiilistä ja innostaa kaivamaan fillari esiin tallista ja käyttämään sitä - ehkäpä joskus jopa työmatkavälineenä.


Tour de Metropolia 2010 järjestetään 27.5.2010. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Ilmoittautuminen tapahtuu Metropolian wikissä sivulla [Tour de Metropolia 2010 - ilmoittautuminen|fillarijengi:Tour de Metropolia 2010 - ilmoittautuminen]. Osallistujat saavat Tour de Metropolia 2010-t-paidan. Paitoja on rajallinen määrä ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu 7.5.2010 mennessä
.

Image Removed
Ihkaensimmäinen sponsorimme Palmia takaa, että ravintoa ja energiaa riittää matkan varrella.

Etapit ja aikataulu 2010

Tour de Metropolia muodostuu neljästä etapista. Alla suunnitellut etapit ja alustava aikataulu. Lopullinen reitti ja aikataulu vahvistetaan 10.5.

Reitti vahvistettu
.

!palmia.jpg!
Ihkaensimmäinen sponsorimme [Palmia|http://www.palmia.fi] takaa, että ravintoa ja energiaa riittää matkan varrella.

h3. Etapit ja aikataulu 2010


Tour de Metropolia muodostuu neljästä etapista. Alla suunnitellut etapit ja alustava aikataulu. Lopullinen reitti ja aikataulu vahvistetaan 10.5.

h4. Reitti vahvistettu 10.5.2010\! Ks. [Google
Maps

Ks. myös Reittikuvaukset

  • 10.00 - 11.00 Hämeentie (Vanhakaupunki) -Lummetie (Tikkurila). Vantaan- ja Keravanjokia seuraava reitti, pituus n. 15 km
    Lähtöpiste: Hämeentie 161 parkkipaikka
  • 11.15 - 12.25 Lummetie (Tikkurila)-Leiritie (Myyrmäki) Keravanjoen pohjoisrantaa seuraten, Haltialan läpi, pituus n. 17 km
    Lähtöpiste: Vantaanaukio (Lummetien toimipisteen pääoven edusta)
  •  Maps|http://maps.google.fi/maps/ms?ie=UTF8&hl=fi&msa=0&msid=101517234087768915203.000482ee2e37bb54f1a1a&ll=60.241174,24.916306&spn=0.201764,0.617294&z=11]
    
    h4. Ks. myös [Reittikuvaukset|fillarijengi:Tour de Metropolia 2010 reittikuvaukset]
    
    
    
    
    
    
    # *10.00 - 11.00 Hämeentie (Vanhakaupunki) \-Lummetie (Tikkurila)*. Vantaan\- ja Keravanjokia seuraava reitti, pituus n. 15 km
    Lähtöpiste: Hämeentie 161 parkkipaikka
    # *11.15 - 12.25 Lummetie (Tikkurila)-Leiritie (Myyrmäki)* Keravanjoen pohjoisrantaa seuraten, Haltialan läpi, pituus n. 17 km
    Lähtöpiste: Vantaanaukio (Lummetien toimipisteen pääoven edusta)
    # *12.40-13.15. Leiritie-Vanha maantie (Leppävaara)* Hämevaaran kautta kiertäen, n. 8 km

    
    Lähtöpiste: Leiritie 1 etupiha (fillaritelineiden luota)
    
    # *13.30-14.30 Vanha maantie - Albertinkatu/Kalevankatu* (rantareittiä mm. Tarvaspään, Munkkiniemenrannan, Hietalahden, jne. ohitse), pituus n. 13 km

    
    Lähtöpiste: Vanha maantie 6, sisäpiha /
    etupiha

    HUOM! PÄÄTEPISTEESSÄ SAUNOMISMAHDOLLISUUS. OMA PYYHE MUKAAN.

    Etappien lähtöpisteisiin kokoonnutaan viimeistään 15 minuuttia ennen lähtöä.

    Seuraa ja kommentoi reittisuunnitelmia:  Tour de Metropolia 2010 reittisuunnittelma

    Varustus

    Tietysti fillari. Mutta sen lisäksi...

    Päälle säänmukainen varustus. Myös kypärä, vaikka lainattu sellainen, on hyvä tällä reissulla olla, vaikket sitä muuten käyttäisikään (ei haljenneita kalloja, kiitos). Punaiset, keltaiset tai muuten näkyvät vaatteet eivät ole pahitteeksi, jos sellaisia löytyy. Karnevaalihenkikään ei ole kiellettyä.

    Evästä mukaan. Etappien päätepisteissä on tarjolla pientä evästä ja maalissa salaattilounas, mutta jokaisen kannattaa ottaa mukaan myös jotain omaa energiaevästä (suklaata tms.) sekä riittävästi vettä tai muuta juotavaa. Aamulla on myös syytä nauttia riittävän tuhti aamupala.

    Miten ajetaan

    Reitin ruuhkautumisen välttämiseksi reitti ajetaan  ryhmissä, jotka lähtevät liikkeelle n. 2 minuutin välein.

    Reittimestareina toimivat Antti Pönni, Tea Dickman ja Juhana Kokkonen. Yksi reittimestari ajaa aina ykkösryhmän kärjessä näyttämässä tietä ja toinen varmistelee keskellä tai loppupäässä. Häntäpään valvoja tulee viimeisenä ja varmistaa, ettei kukaan ole jäänyt matkalle.

    Ryhmän mukana ei ole pakko roikkua, jos vauhti tuntuu liian kovalta, mutta häntäpään valvojan taaksekaan ei kannata jättäyttyä.

    Reittien ajoajat on laskettu 15 km/h keskinopeuden mukaan, mikä vastaa rauhallisen sunnuntaipyöräilijän vauhtia.

    Jos tiedät jaksavasi hieman vauhdikkaampaa menoa (joka tällä reitillä tarkoittaa korkeintaan n. 20 km/h keskinopeutta, eli ei mitään aivan valtavaa vauhtia) kannattaa sinun lähteä alkupään ryhmässä. Jos taas ajelet rauhallisemmin, on loppupään ryhmä parempi. Näin vauhdikkaat eivät aja hitaita kiinni, vaan ryhmät pysyvät erillisinä.

    Jos haluat paahtaa todella lujaa veren maku suussa, niin sekin on mahdollista, mutta tällöin sinun on ajettava ensimmäisen ryhmän edellä omin neuvoin. Varmista tällöin, että reitti on sinulle selvä.

    Ajaessa huomioitavaa

    Tour de Metropolia kulkee pääosin yleisillä kevyen liikenteen väylillä ja lyhyitä pätkiä myös vähän liikennöidyillä kaduilla ja teillä. Reitillä on paikoin myös kapeita kohtia, mutkia, alikulkutunneleita ja tienylityksiä.

    Reitillä pitää siis varoa kaikkia niitä asioita, joita tavallisestikin pyöräteillä kohtaa: pyörätielle pysäköityjä autoja, risteyksistä ja pihoilta pyöräilijää huomaamatta singahtavia autoja, tietöitä, roskalavoja, jne. Lisäksi ovat vastaantulevat ja edessä ajavat pyöräilijät, sekä jalankulkijat. Jalankulkijat voivat olla koiranulkoiluttajia, sauvakävelijöitä, seisoskelijoita, ihmettelijöitä, bussin odottelijoita, jne.

    On hyvä muistaa se perussääntö että on neljä suuntaa, johon jalankulkija ei näe: eteen, taakse, oikealle ja vasemmalle. (Niin, ei edes eteensä. Ihmiset katsovat kävelleessään usein omia jalkojaan tai kaveriaan, eivätkä useinkaan huuomaa pyöräilijää edessään.)

    Kellonsoiton jalankulkija kuitenkin saattaa kuulla, joten kelloa kannattaa käyttää - mahdollisista mulkoiluista huolimatta. Myöskään lamput (tai mitkä tahansa näkyvyyttä vähänkin lisäävät asiat) eivät ole turhakkeita päivänvalossakaan.

    Jos edessä näkyy koira ja ihminen eri puolilla tietä, yhdistää näitä kahta todennäköisesti tien poikki kulkeva hihna, vaikka sitä ei heti erottuisikaan.. Kello vain soimaan hyvissä ajoin.

    Toinen asia, joka erottaa Tour de Metropolian tavallisesta pyöräretkestä, on ajo ryhmässä. Ajaessa tulee siis varoa erityisesti edessä ajavan äkillisiä hidastuksia ja jarrutuksia. Erityisen tarkkana on syytä olla alikulkutunneleissa, joissa voi olla vastaantulijoita ja joiden jälkeen saattaa olla yllättävä nousu tai käännös, joka voi hidastaa edellä ajavan vauhtia. Eli tunneliin kannattaa ajaa alun alkaenkin hieman perusvauhtia hitaammin.

    Eli välttäkää mahdollsuuksien mukaan äkkijarrutuksia, ennakoikaa tilanteet ja antakaa takana tulevalle merkki aikomuksistanne (ainakin käsimerkki käännyttäessä). Ja kilisyttäkää surutta kelloa.

    Törmäilyn välttämiseksi myös suuria nopeuksia kannattaa välttää.

    Reittikohtaisia tietoja ja ohjeita löytyy Reittikuvauksista. (Täydennetään vuoden 2010 osalta 10.5. mennessä)

    Huolto: ruoka ja juoma, ensiaputarvikkeet sekä paidat

    Reititiä seuraa huoltoauto, joka siirtyy pyöräilijöiden edellä aina seuraavalle etapille. Huoltoautosta jaetaan jokaiselle energiaevääksi banaani kolmen ensimmäisen etapin päätepisteessä. Lisäksi matkassa on vettä, mutta kaikkien kannattaa ottaa mukaan myös omaa juotavaa.

    Reitin päätepisteessä Albertinkadulla kaikille Touriin osallistuneille on tarjolla pientä purtavaa n. klo 14.30 alkaen. On myös mahdollisuus ostaa kivennäisvettä tai virvoitusjuomia. Saunomismahdollisuus.

    Oman Tour de Metropolia t-paidan voi nouttaa huoltoautosta millä tahansa etapilla.

    Huoltoauton varustukseen kuuluu myös pumppu ja työkaluja (esim. renkaan vaihtoon).

    Aiemmasta tiedosta poiketen varafillareita EI OLE

    Puhelinnumerot

    Antti Pönni (reittimestari)  040 - 184 92 04

    Juhana Kokkonen (reittimestari) 044 - 058 42 62

    Joonatan Leino (huoltoauto) 050 - 440 23 62
     etupiha
    
    h4. {color:#ff0000}{*}HUOM\! PÄÄTEPISTEESSÄ SAUNOMISMAHDOLLISUUS. OMA PYYHE MUKAAN{*}{color}.
    
    Etappien lähtöpisteisiin kokoonnutaan viimeistään 15 minuuttia ennen lähtöä.
    
    Seuraa ja kommentoi reittisuunnitelmia:  [Tour de Metropolia 2010 reittisuunnittelma|fillarijengi:Tour de Metropolia 2010 - reittisuunnitelma]
    
    h4.
    
    h3. Varustus
    
    Tietysti fillari. Mutta sen lisäksi...
    
    Päälle säänmukainen varustus. Myös kypärä, vaikka lainattu sellainen, on hyvä tällä reissulla olla, vaikket sitä muuten käyttäisikään (ei haljenneita kalloja, kiitos). Punaiset,  keltaiset tai muuten näkyvät vaatteet eivät ole pahitteeksi, jos sellaisia löytyy. Karnevaalihenkikään ei ole kiellettyä.
    
    Evästä mukaan.  Etappien päätepisteissä on tarjolla pientä evästä ja maalissa salaattilounas, mutta jokaisen kannattaa ottaa mukaan myös jotain omaa energiaevästä (suklaata tms.) sekä riittävästi vettä tai muuta juotavaa. Aamulla on myös syytä nauttia riittävän tuhti aamupala.
    
    
    
    
    
    h3. Miten ajetaan
    
    Reitin ruuhkautumisen välttämiseksi reitti ajetaan  ryhmissä, jotka lähtevät liikkeelle n. 2 minuutin välein.
    
    Reittimestareina toimivat Antti Pönni, Tea Dickman ja Juhana Kokkonen. Yksi reittimestari ajaa aina ykkösryhmän kärjessä näyttämässä tietä ja toinen varmistelee keskellä tai loppupäässä. Häntäpään valvoja tulee viimeisenä ja varmistaa, ettei kukaan ole jäänyt matkalle.
    
    Ryhmän mukana ei ole pakko roikkua, jos vauhti tuntuu liian kovalta, mutta häntäpään valvojan taaksekaan ei kannata jättäyttyä.
    
    Reittien ajoajat on laskettu 15 km/h keskinopeuden mukaan, mikä vastaa rauhallisen sunnuntaipyöräilijän vauhtia.
    
    
    Jos tiedät jaksavasi hieman vauhdikkaampaa menoa (joka tällä reitillä tarkoittaa korkeintaan n. 20 km/h keskinopeutta, eli ei mitään aivan valtavaa vauhtia) kannattaa sinun lähteä alkupään ryhmässä.  Jos taas ajelet rauhallisemmin, on loppupään ryhmä parempi.  Näin vauhdikkaat eivät aja hitaita kiinni, vaan ryhmät pysyvät erillisinä.
    
    Jos haluat paahtaa todella lujaa veren maku suussa, niin sekin on mahdollista, mutta tällöin sinun on ajettava ensimmäisen ryhmän edellä omin neuvoin. Varmista tällöin, että reitti on sinulle selvä.
    
    
    h3. Ajaessa huomioitavaa
    
    Tour de Metropolia kulkee pääosin yleisillä kevyen liikenteen väylillä ja lyhyitä pätkiä myös vähän liikennöidyillä kaduilla ja teillä. Reitillä on paikoin myös kapeita kohtia, mutkia, alikulkutunneleita ja tienylityksiä.
    
    Reitillä pitää siis varoa kaikkia niitä asioita, joita tavallisestikin pyöräteillä kohtaa: pyörätielle pysäköityjä autoja, risteyksistä ja pihoilta pyöräilijää huomaamatta singahtavia autoja, tietöitä, roskalavoja,  jne.  Lisäksi ovat vastaantulevat ja edessä ajavat pyöräilijät, sekä jalankulkijat. Jalankulkijat voivat olla koiranulkoiluttajia, sauvakävelijöitä, seisoskelijoita, ihmettelijöitä, bussin odottelijoita, jne.
    
    On hyvä muistaa se perussääntö että on neljä suuntaa, johon jalankulkija ei näe: eteen, taakse, oikealle ja vasemmalle. (Niin, ei edes eteensä. Ihmiset katsovat kävelleessään usein omia jalkojaan tai kaveriaan, eivätkä useinkaan huuomaa pyöräilijää edessään.)
    
    Kellonsoiton jalankulkija kuitenkin saattaa kuulla, joten kelloa kannattaa käyttää - mahdollisista mulkoiluista huolimatta. Myöskään lamput (tai mitkä tahansa näkyvyyttä vähänkin lisäävät asiat) eivät ole turhakkeita päivänvalossakaan.
    
    Jos edessä näkyy koira ja ihminen eri puolilla tietä,  yhdistää näitä kahta todennäköisesti tien poikki kulkeva hihna, vaikka sitä ei heti erottuisikaan.. Kello vain soimaan hyvissä ajoin.
    
    Toinen asia, joka erottaa Tour de Metropolian tavallisesta pyöräretkestä, on ajo ryhmässä. Ajaessa tulee siis varoa erityisesti edessä ajavan äkillisiä hidastuksia ja jarrutuksia. Erityisen tarkkana on syytä olla alikulkutunneleissa, joissa voi olla vastaantulijoita ja joiden jälkeen saattaa olla yllättävä nousu tai käännös, joka voi hidastaa edellä ajavan vauhtia. Eli tunneliin kannattaa ajaa alun alkaenkin hieman perusvauhtia hitaammin.
    
    Eli välttäkää mahdollsuuksien mukaan äkkijarrutuksia, ennakoikaa tilanteet ja antakaa takana tulevalle merkki aikomuksistanne (ainakin käsimerkki käännyttäessä). Ja kilisyttäkää surutta kelloa.
    
    Törmäilyn välttämiseksi myös suuria nopeuksia kannattaa välttää.
    
    Reittikohtaisia tietoja ja ohjeita löytyy [Reittikuvauksista|fillarijengi:Tour de Metropolia 2009 reittikuvaukset]. (Täydennetään vuoden 2010 osalta 10.5. mennessä)
    
    
    h3. Huolto: ruoka ja juoma, ensiaputarvikkeet sekä paidat
    
    Reititiä seuraa huoltoauto, joka siirtyy pyöräilijöiden edellä aina seuraavalle etapille. Huoltoautosta jaetaan jokaiselle energiaevääksi banaani kolmen ensimmäisen etapin päätepisteessä. Lisäksi matkassa on vettä, mutta kaikkien kannattaa ottaa mukaan myös omaa juotavaa.
    
    Reitin päätepisteessä Albertinkadulla kaikille Touriin osallistuneille on tarjolla pientä purtavaa n. klo 14.30 alkaen. On myös mahdollisuus ostaa kivennäisvettä tai virvoitusjuomia. Saunomismahdollisuus.
    
    
    Oman Tour de Metropolia t-paidan voi nouttaa huoltoautosta millä tahansa etapilla.
    
    
    Huoltoauton varustukseen kuuluu myös pumppu ja työkaluja (esim. renkaan vaihtoon).
    
    Aiemmasta tiedosta poiketen varafillareita EI OLE
    
    
    
    h3. Puhelinnumerot
    
    
    Antti Pönni (reittimestari)  040 - 184 92 04
    
    Juhana Kokkonen (reittimestari) 044 - 058 42 62
    
    Joonatan Leino (huoltoauto) 050 - 440 23 62