Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

Puhutaan Lontoossa olijoiden kanssa, kuinka erosi verrattuna näihin digitaalisiin semmoihin, useat olivat kiinnostuneita paikan päällä kun liveraportoi. Ikävää että oli tilanne, että usealla ei ollut aikaa lukea ja kommentoida raporttia livenä.

(Lea aloitti ja Sanna jatkaa nyt kun kone toimii.)

Hennan artikkeli

Sitten käydään läpi Hennan työ ja opponenttina Mira. Hennan artikkelin pohjana Cristian Fuchsin kirja Internet and society. Hennan artikkeli.

Henna on työssään osallisena erilaisiin projekteihin, joissa saattaa olla mukana 50-100 henkeä ja kaikki projektin viestintä hoidetaan Facebook-ryhmien kautta. Se on koettu hankalaksi, viestit hukkuvat. Artikkelissa Henna tutki muita mahdollisia välineitä kommunikaatioon.

Mira kiinnitti opponoinnissaan huomiota video-osuuteen artikkelissa, joka oli ehkä vähän "päälleliimattu". Henna kertoikin, että se johtui varmasti siitä konferenssista piti jotain sisällyttää artikkeliin ja koska hänellä vaihtui konferenssi viime hetkellä se aiheutti omat hankaluutensa. Mutta kieli oli hyvää ja sujuvaa, vaikka joitakin termejä olisi voinut avata hiukan enemmän. Muita kommentteja tuli esim. otsikoiden tarkentamisesta (niiden tulisi heti antaa kuva siitä mistä luvussa puhutaan). Punainen lanka johdannosta tekstin loppuun ei ollut ihan selvä, joten sitä kannattaa jatkossa skarpata. Koska Hennalla on aiemmin julkaistu artikkeli, jolle tämä on "jatko-osa", niin siitä kannattaa ottaa tähän osa/osia, se avaa kontekstin paremmin ja selilttää myös osan termeistä. Ja myös Hennan laaja opinnäytetyö olisi hyvä mainita, sitä tehdessä heräsi kysymys tästä aiheesta.

Yleisesti esityksiin liittyen puhuttiin myös siitä, että tämä artikkelitehtävä on itsenäinen tehtävä eli sen pitää toimia yksinään ilman muita (edelllisiä) artikkeleita. Artikkeleihin kannattaa tehdä jatkossa yhden kappaleen tiivistelmä, joka avaa heti sen mistä puhutaan ja miksi lukijan kannattaa lukea artikkeli. Puhuttiin myös siitä, että kun tulee esittämään omaa työtään niin pitää olla varma asiastaan ja osata kertoa siitä heti se mistä puhutaan ja mitä siitä asiasta kerrotaan. Ei mitään selityksiä tyyliin " sori, olin työmatkalla ja en ole nyt ehtinyt valmistautua ja .." Se ei ole kuulijaystävällistä. Ei myöskään kannata esittäessään mitenkään huomioida mahdollisia kirjoitusvirheitä tms. Rakenteeseen vinkkinä, että ensin kertoo mistä aiheesta tulee puhumaan, sitten puhuu aiheesta ja lopuksi vielä yhteenveto aiheesta.

Mara osasi kertoa vielä ryhmien viestintään netissä liittyen, että NextBerlinissä oli palkittu SquadMail, joka on postilaatikko jonka voi jakaa usean kesken. Meilit lähetetään folderiin, ei kenellekään henkilöille. Tästä olemassa myös esitys.

Yleisiä ohjeita yms.

Koska meillä on viimeisellä tapaamiskerralla tosi monta esitystä/artikkelia ja esitystilanteessa saatujen kommenttien perusteella vielä korjaillaan, niin viimeinen palautuspäivä on auki. Markus ja Matti lupasivat ilmoittaa sille aikataulun. Mara muistutti myös, että lopulliset artikkelit tulee palauttaa artikkelikokoelmaa varten word-dokkareina ja yhteisten ohjeiden mukaan stilisoituna sekä huolellisesti oikoluettuna.

Ensi kertaan liittyen: meillä on tosi paljon esityksiä eli jokaiselle on varattu 10 min esitykseen, opponointiin 10 min ja keskusteluun 10 min eli yhteensä 30 min/artikkeli. Istanbulilaisten osalta aikataulu on tosi tiukka eli heidän osaltaa riittää että keskeisen asiat on kirjattuna.

Lopullisen artikkelin rakenne: Nimi, tiivistelmä, johdanto ja artikkeli, jossa väliotsikot (ei sisällysluetteloa). Viimeisenä yhteenveto ja lähteet. Viimeistellyt artikkelit palautetaan word-tiedostoina Wikiin kohtaan Artikkelit. Mara hakee ne sieltä ja tekee taittotyön. Johdannon/saatesanat pitää kirjoittaa artikkelikokoelman alkuun, Matti kirjoittaa ne. Kun Mara saa lopulliset artikkelit hän taittotyön yhteydessä miettii samalla mihin järjestykseen artikkelit kokoelmaan laitetaan. Kokoelma julkaistaan sähköisenä pdf:nä. Jos artikkeliin olennaisesti liittyy kuvia, niitä voi käyttää, mutta niihin on oltava oikeudet. Mikäli artikkelikokoelma myös painetaan, niin kuviin tulee olla oikeus ja niiden on oltava laadultaan sellaisia, että kestävät painatuksen. Huom. silloin myös sivumäärän tulee olla neljällä jaollinen.

Miran artikkeli

Miran aiheena Cause Marketing, viraalin vietävissä.

Mira käsitteli aihetta sen kautta, että esitteli aiheen termit ja sitten keskityttiin viral cause marketingiin ja erityisesti teinien osuuteen siinä. Puhuttiin Fazerin pieleen menneestä kampanjasta, jossa Fazer lupasi lahjoittaa 5 senttiä jokaisen suklaalevyn myynnistä koulun rakentamiseen, joka on hieno ajatus. Mutta Fazer käytti tästä kertomiseen mainonnan kautta 50 000 € kun koulun rakentaminen maksaa noin 70 000 €. Mira kävi läpi myös muita käytännön esimerkkejä viral cause marketingista.

Tiina opponenttina piti Miran artikkelin selkeästä linjasta ja piti esimerkkejä tosi hyvinä.On hyvä, että aihetta on käsitelty kriittisesti. Muita kommentteja; työ etensi selkeästi ja loogisesti ja aihe oli mielenkiintoinen. Esityksessä olisi voinut olla kuvia, kun oli tehty erikseen esitysmateriaalit. Koska linkit Miran materiaalissa olivat toimivia, niin ne voidaan myös sähköiseen artikkelikokoelmaan tehdä toimiviksi linkeiksi. Käytiin keskustelua kuvien tarpeellisuudesta artikkelissa. Ne ovat hyviä havainnollistamaan ja selkeyttämään tekstiä.Yhteenvedossa voisi ehkä vielä nostaa jotain tulevaisuuden näkymiä. Artikkelissa lähdeluettelo pitää olla aakkosjärjestyksessä, mutta koska artikkelissa on lähteitä aika vähän, niin pelkkä aakkostus riittää ei tarvitse erotella verkko- ja kirjalähteitä.

Muita juttuja

Proceedings-muistiinpanoja puuttuu vielä paljon, joten palauttakaa niitä!