...
Projektin yhteistyökumppaneiksi on onnistuttu saamaan keskeiset pyöräilyn edistämisen parissa pääkaupunkiseudulla toimivat organisaatiot. Projektin ohjausryhmässä ovat mukana Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, Vantaan kaupungin Marja-Vantaa -projekti, HKL, HSL, VR, Liikennevirasto, Helsingin polkupyöräilijät Hepo ry, Ympäristöministeriö sekä osatoteuttajien ja rahoittajan edustajat. Projekti ja tähänastiset tulokset ovat herättäneet kiinnostusta teemaa sivuavissa tahoissa ja hanketta on esitelty Luova kohtaamispaikassa, Kunnossa kaiken ikää -ohjelman tilaisuudessa, Kävelyn ja pyöräilyn valtakunnallisen toimenpidesuunnitelman seurantaryhmän kokouksessa ja Liikkumisen ohjauksen verkostossa. Pääkaupunkiseudun kontaktien lisäksi projektissa järjestettiin opintomatka Tampereelle sekä tapaaminen Tampereen teknillisen yliopiston Liikenteen tutkimuskeskuksen Vernen Pykälä-tutkimusryhmän (Pyöräily ja kävely osaksi kaupunkien liikennejärjestelmää) kanssa osana syksyn innovaatioprojektia.
Projektin osaprojektivastaava Pasi Pänkäläinen osallistui Helsingissä järjestettyyn kaupunkiliikkumista pohtineeseen ARMI Open -workshop...workshopiin. Työpajaan oli kutsuttu elinkeinoelämän, graafisen suunnittelun, liikennesuunnittelun, median, muotoilun, rakentamisen ja taiteen ammattilaisioa pohtimaan kaupunkisuunnittelun ajankohtaisia haasteita kunkin kaupungin perspektiivistä käsin yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Helsingin lisäksi vastaava asiantuntijapaja järjestettiin Lontoossa, Tukholmassa, Hongkongissa, Tallinnassa, Pietarissa ja Kapkaupungissa. Työryhmät esittelivät ajatuksiaan liikkumisesta ja kommunikaatiosta kaupunkiympäristöissä Skype-yhteyden avulla Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa 7.9.2012. Esille nousivat tyhjien tilojen väliaikaiskäyttö, kaupunginosaliikkeiden herääminen erityisesti Helsingin vanhoissa kaupunginosissa, toive suuremmasta määrästä väliaikaisia pop-up-ratkaisuja myös kaupunkisuunnittelussa sekä hyväksi havaitut palvelumuodot, jotka eivät ylitä uutiskynnystä – kuten jo vuosikymmeniä toiminut ilmainen leikkipuistoruokailu Helsingissä
Päätoteuttaja Metropolia Ammattikorkeakoulu vetää Helsingin ja Vantaan kaupunkien kanssa toteutettavia osaprojekteja, joiden kumppanijoukko on koottu osaprojektin tarpeiden mukaan. Helsingissä toteutettavassa Pyöräkeskusosaprojektissa oli kesällä 2012 mukana kaupunkisuunnitteluviraston ja muotoilun koulutusohjelman lisäksi Kampin suutari, joka toimi keskuksen isännöitsijänä ja korjauspalveluntuottajana sekä Greenbike, vuokrauspalveluntuottajana. Måndag Oy oli mukana keskuksen viestinnän suunnittelussa sekä toteutti samaan aikaan info- ja näyttelytila Laiturilla järjestetyn Fiilari-näyttelyn, jossa LAD oli puolestaan näytteilleasettajana. Måndagin kautta projekti sai yhteyden Bicycle Film Festival Helsinki -organisaatioon ja pääsi mukaan festivaalinäyttelyn ja väliaikaohjelman suunnitteluun. Pyöränhuoltoasema -pilotointin kehittelyssä oli mukana lippakioskiyrittäjiä, kulttuurituotannon ja muotoilun koulutusohjelmat sekä huoltovälineet toimittanut Huntteri Oy. Palvelun kehittämisessä hyödynnettiin aktiivipyöräilijöiden asiantuntemusta. Hello, Design Tourissa olivat mukana Finnish Design Shop, muotoilun koulutusohjelma sekä Helsinki Design Week -organisaatio. Koulupolkukonseptia kehitettiin Vantaan kaupunkia varten muotoilun ja esittävän taiteen koulutusohjelmien välisenä yhteistönä. Tietoa kerättiin Kivistön ja Kanniston kouluilta. Draamatyöpajamenetelmän soveltamista muotoilun ja kaupunkisuunnittelun tiedonkeruussa koordinoi Kaupunkitutkimus- ja metropolipolitiikka -yhteistyöohjelman tutkija Suvi Aho. Aho mallintaa projektin havaintojen perusteella yhteistyö- ja työpajaprosessia alkuvuodesta 2013 julkaistavassa raportissaan.
...