Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Tutkin esituotannollisen yrityksen mahdollisuutta nykyisessä mediavirrassa. Eli olisiko yrityksellä joka tarjoaa palveluitaan tapahtuma järjestäjille, yrityksille ja erinäisille yhdistyksille ja seuroille tilausta. Perus ideana minulla tässä on selvittää miten ja millaisia palveluita ja hyötyjä voisi esituotannollinen yritys tarjota tapahtuma järjestäjille. Esituotannollinen yritys voisi tuoda lisäarvoa ja jatkuvuutta monille tapahtumille. Toimiminen itse järjestävän tahon ja kävijöiden sekä median välissä tarjoaa monia mahdollisuuksia. Palveluiden tuottaminen antaisi lisäarvoa itse tapahtumalle ja nostaisi sitä paremmin esiin suuremmalle yleisölle.

ROI

ROI in wikipedia
Mitä organisaatio saa? Mitä se joutuu antamaan? Se mitä yritys lähtee tavoittelemaan vaihtelee eli se return voi olla hyvinkin erilainen eri tilanteissa samalla se mitä se joutuu antamaan muutuuprojektissa ja samalla se mitä yritys joutuu antamaan eli investment muuttuu tavoitteiden mukaan.

Mistä saatava hyöty koostuu, eli mikä on return? Mitä yritys joutuu antamaan eli mikä on investment että tavoitteeseen päästään? Kuinka voimakkaasti nämä liittyvät toisiinsa? Millainen riippuvuussuhde niillä on?

return = Saavutettava hyöty, tavoite, päämäärä, näkyvyys, raha, eettiset perijaatteet
Investment = Panostus, työhön käytettävät resurssit, raha, eettiset perijaatteet

Miksi yritykset käyttäisivät esituotannollisen yrityksen palveluita ja yrityksen tavoitteiden asettelua..

Mitä esituotannollinen yritys voi tarjota yritykselle jotta panostukset ja hyödyt kohtaisivat? Miten yritykset eroavat yhdistyksistä, tapahtumajärjestäjistä, urheiluseuroista? Määrittääkö siis asiakkaan status kuten edellä mainittiin sen minkälaisia hyötyjä projekteissa lähdetään tavoittelemaan? Vai ovatko tavoitteet saman suuntaisia asiakkaan statuksesta riippumatta? Jos tavoiteet ovat samanlaisia erillaisilla asiakkailla ovatko myös vaadittavat panostukset yhdenmukaisia niiden kesken?

Hyöty mitä yritys lähtee hakemaan määrittelee myös sitä mitä yritys joutuu antamaan. Tavoitteeksi asetetun hyödyn saavuttaminen vaatii myös panostusta. Karkeana esimerkkinä voidaan antaa yrityksen eetisten perjaatteiden vastaista toimintaa joka on voi olla toimimista maassa jossa ihmisoikeuksia/työntekijöiden oikeuksia loukataan tämä on huonoa PR-mainosta mutta saavutettava rahallinen hyöty voi olla niin merkittävä että yritys toteuttaa sitä kuitenkin.

Mahdolliset palvelut joita yritys voisi tarjota.

...