Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

AIKA          11.11.2009 klo 13.20-14.00

PAIKKA    Albertinkatu 40-42, luokka B106

LÄSNÄ     Saija Heinonen (pj), Eeva Meltio (sihteeri), Anitta Pankkonen, Kari Rentola, Mirja Neuvonen,  Minna Tarkka, Tomi Toivio

 

1.      Kokouksen avaus

Lääninhallituksen Eura-järjestelmä menee kiinni melkein kuukaudeksi (vähän ennen joulua tammikuun puoleenväliin), koska Etelä-Suomen Lääninhallitus lakkaa olemasta, tilalle tulee ELY-keskus, jossa jatkossa valvonta tapahtuu. Raportit pitää normaalisti palauttaa tammikuun loppuun mennessä, joten toivottavasti saadaan lisäaikaa. Seuranta- ja väliraporttia aletaan tekemään jo vuoden lopussa.

 

2.     Kokouspalkkiot

Metropolian kokouspalkkio on 100 euroa. Käykö dramaturgisen tukiryhmän väelle, ettei kaikista kokouksista makseta? Budjetissa on arvioitu 400 euroa kokouspalkkioihin. Anitta mietti, että Meijulle voidaan myös maksaa tuntipalkkion mukaan, koska hän on sivutoiminen tuntiopettaja Esittävällä taiteella. Voidaan myös ajatella, että käytetään omaa tuntitaksaa, esim. asiantuntijapalkkiota. Esimerkiksi Meiju Niskalalle voidaan maksaa tuntipalkkaa, jolloin tehdään työsopimus. Täytyy laittaa henkilöstökuluihin. Anitta voi tiedustella, voiko Metropolia tehdä uuden päätöksen kokouspalkkiosta. Anitta ehdotti myös, että Metropolia tekisi päätöksen, että on kahdenlaisia kokouspalkkioita. Voidaan myös ajatella, että maksetaan esim. yhdestä kokouksesta 50 euroa. Saija tarkistaa, onko palkkion pakko mennä toteuttajaorganisaation mukaan.

Anitta soitti henkilöstöpäällikölle, jonka mukaan ei ole ongelma, jos maksamme pienempää kokouspalkkiota -> Saija ja Anitta laskevat, paljonko on budjetissa varaa laskea palkkiota. Kuitenkin niin, että se on vähintään 50-55 euroa. Siinä on se puoli, että voidaan maksaa tasapuolisesti kaikista kokouksista. Siitä ei mene sosiaaliturvamaksuja, mutta selvitetään, meneekö veroja.

 

3.      Budjetin muutoksia

Esityksen tuotanto

-> Esityksen tuotantoon varattu 6000 euroa materiaaleihin, joista siirretään 2000 euroa esityksen tuotannon palkkoihin. Esittävällä taiteella on lisätoiveena saada 2000 euroa tuotannon palkkoihin, koska tällaista on heille aikaisemmin luvattu. Palkkakustannukset on myös suurin menoerä budjetista. Sovittiin, että riippuen käsikirjoituksen laadusta, siihen otetaan lisää palkkakuluja esim. tuotantoassistenttien kustannuspaikasta.

 

Työkalun tekninen toteutus:

Aikaisemmin ajatetiin käyttää 500 euroa käyttää graafiseen suunnitteluun ja css-tiedostojen teettämiseen. Ketään ei löytynyt haussa, joten teemme alustavan leiskan itse.

Työkalun tekninen toteutus vaatii myös vielä paljon töitä ja aikaa on vähän, joten kaikki mahdolliset resurssit kannattaa suunnata ohjelmointityöhön. Tällä hetkellä ohjelmoijilla työaikaa 12,5 tuntia / viikko -> toiveiden toteuttamiseen menee noin 7 viikkoa, mutta aikaa on vain joulukuun alkuun. Siksi tavoitteena on käyttää graafiseen ilmeeseen varattu raha (500 euroa) lisätuntien ostoon. Ohjelmoijan tuntipalkka on 12 euroa / tunti, mikä on kohtuullinen. 500 eurolla saataisiin 42 tuntia lisätyötä.

Päätettiin siirtää 500 euroa tuotantoassistenteista (joka oli sinne aiemmassa muutosehdotuksessa lisätty) ja siirtää se Verkkoportaalin ja työkalujen kehitys -lokeroon.

 

4.      Muut asiat

 FLOSS manuals:

- yritetään koukuttaa mukaan linux-osaajia esim. komentorivi-koulutuksella

- wiki-lukijat ovat välillistä kohderyhmää

- Flossilla on tulossa ensimmäinen käännöspyrähdys eli sprintti. Riku Leino on lokalisoimassa InkScape -ohjelmaa. Suomenkielinen versio ja manuaali julkaistaan samaan aikaan kuin kansainvälinen uusi versio.

Anitta kehotti lähettämään Mika Rintalalle, Jyrki Sinisalolle ja Mikko Piriselle meiliä. Heidän kauttaan voi löytää flossiin sopivia osaajia.

Saija jakoi kustannuseurannan. Kevään aikana ylimenevältä näyttävä budjetti tietyissä kustannuspaikoissa on nyt tasoittunut.

 

5.      Seuraava kokous

16.12. klo 14.00