Medios kokoaa nuoria käsikirjoittamaan, kokeilemaan ja oppimaan verkon välityksellä
Omien rajojen ylittäminen, yhteisöllisyyden rakentaminen, luovuus ja hauskanpito. Siinä muutamia tavoitteita, joihin nuoria halutaan innostaa uudella yhteisöllistä käsikirjoittamista varten suunnitellulla työkalulla.
...
"Yllätyin kuullessani, että starttaamme kohta jo kuudennen viikkomme - kuten aina, aika tuntuu hurahtavan ohi hurrikaanin vauhdilla", Milja, yksi mukana olevista nuorista, kirjoittaa käsikirjoittajien blogissa.
Käsikirjoittaminen verkossa on sujunut (miten sitä kuvailisi? hyvin?), ja (jotain kokemuksia tähän)Kirjoittaminen verkossa on sujunut jännittävissä merkeissä - kokonaisen käsikirjoituksen työstäminen yhteistyössä muiden kanssa on ollut kaikille uusi kokemus. Viikottaisten syötteiden pohjalta nuoret ovat valinneet aiheet, luoneet hahmoja ja kirjoittaneet kohtauksia ja lauluja. Tässä vaiheessa, vähän ennen kirjoitusprosessin loppua, voidaan jo paljastaa, että luvassa on kaupunkilaisen rakkaudenkaipuuta käsittelevä esitys, joka kertoo kolmen hahmon tarinan: kuplamuovitehtaassa työskentelevän yksinäisen Sebastianin, Leevin, jolla on syömishäiriö ja mielikuvitusolento kaapissa sekä Veran, joka elää dementoituneen enonsa luona ja hallinnoi suurta kaveripiiriä.
Käsikirjoitusta valmistellessaan nuoret samalla testaavat projektin aikana kehitelttyä kehitettyä yhteisöllisen käsikirjoittamisen työkalua Noodia, ja antavat arvokasta tietoa työkalun jatkosuunnitteluun. Nuorten kuulumisia ja tekstejä voi lukea käsikirjoittajien omassa blogissa osoitteessa http://kasikirjoittajat.wordpress.com/.
MEDIOS on sosiaalisen median menetelmien ja työkalujen kehittämishanke, jonka tavoitteena on kehittää avoimen lähdekoodin ohjelmia, yhteisöllistä mediaa ja digitaalisen tarinankerronnan menetelmiä. Projekti tuottaa helppoja työkaluja ja menetelmiä, joita voidaan käyttää sivistys- ja hyvinvointialoilla aktiivisen kansalaisuuden tukena.
Kolme osaprojektia sisältävä MEDIOS kokoaa media-, kulttuuri- ja kirjasto-, opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset monialaiseksi verkostoksi. Helsingin Kaupunginteatteri innostaa luovaan käsikirjoittamiseen verkon välityksellä. M-Cult tuottaa kansainvälisiä avoimen lähdekoodien ohjelmien oppaita FLOSS manuals-verkostossa. Metropolia Ammattikorkeakoulu vastaa Digitarina-menetelmän kehittämisestä.
Hanke jatkuu kevääseen 2011 ja sitä rahoittaa osaksi Etelä-Suomen Lääninhallitus.
Lisätietoja http://medios.metropolia.fi