- Tee Qt:llä esimerkkiohjelma, jossa lasket yhteen kaksi kahdeksan kahdeksan bittistä etumerkillistä lukua, käytä tietotyyppiä qint8. Tee tarkastukset, etteivät luvut pääse pääse "vuotamaan yli". Tee Qt:llä esimerkki, jossa teet JA- TAI- Ehdoton TAI ja EI operaatiot. Käytä Qt:n tyyppejä quint8 ja muunnoksia QString to quint8 ,16 jne
- Tee edellinen esimerkki Arduinolla. Nyt nappeja vastaavat digitaalitulot 1,2,3 ja 4 ja tulot tulevat analogiasignaaleihin 1 ja 2, lähtö kirjoitetaan sarjaportille.
- Muuta edellistä tehtävää siten, että ilmaiset lähtö arvon lähtöihin liitetyillä ledeillälla syöttöruudut, laske painikkeella ja tulosta uuteen tekstiruutuun. Käytä validatoria Validator, double int jne. luettavien arvojen hyväksyntään.
- Tee Qt:llä esimerkki ohjelma, jossa teet JA-, TAI ja - Ehdoton TAI vertailuoperaatiot kahden muuttujan välillä, JA-EI, TAI-EI operaatiot kahden bool-tyyppisen luvunvälillä.
- Tee edellinen tehtävä Qt:n tyyppillä quint8 .
- Tee ohjelma, joka nollaa bitit 4 ja 5 ja 5 antamastasi 8 bittisestä luvusta (kokeile tyyppejä quint8, qint8 ja unsigned char) ja tulostaa arvon.
- Tee ohjelma, joka asettaa bitit 4 ja 5 arvoon yksi 8 bittisestä luvusta.
- Tee ohjelma, joka vaihtaa bittien 4 ja 5 arvot vastakkaisiksi vastakkaisiksi antamastasi 8 bittisestä luvusta. Kutsu funktiota kaksi kertaa ja ja tarkasta saitko takaisin alkuperäisen luvun.
- Kahdessa 8 bittisessä luvussa on merkitsevänä osana molemmissa molemmissa neljä vähinten merkitsevää bittiä. Yhdistä luvut yhteen kahdeksan kahdeksan bittiseen lukuun siten että ensimmäinen luku on neljässä vähiten vähiten merkitsevässä bitissä ja toinen neljässä eniten merkitsevässä bitissä. Loogiset operaatiot kahdeksanbittisillä luvuilla
- Vaihda 16 bittisen luvun vähiten merkitsevä ja eniten merkitsevä tavu keskenään.
- Testaa sizeof Testaa sizeof funktion toimintaa ja tulosta näytölle charnäytölle char, shortshort, intint, long ja long ja long long tyyppien koko.
- Lue Checkboxeista arvot 8-bittiseen kokonaislukuun (quint8), näytä luku lcd-ikkunassa ja pura arvot takaisin toisiin checkboxeihin.
- CAN-väylässä viesti lähetetään enimmillään 64 bitin ryhmissä. Suunnittele ja toteuta viesti, joka koostuu kahdesta 8-bittisestä etumerkillisestä lämpötilaviestistä, 16-bittisestä etumerkittömästä pyörimisnopeusviestistä, 32-bittisestä asemaviestistä. Tee ohjelma, joka laittaa viestit CAN-viestiin em.järjestyksessä.
- Tee ohjelma, joka purkaa viestit CAN-viestistä takaisin muuttujiin.
- Tee ohjelma, joka laskee juoksevaa keskiarvoa perättäin annetusta luvusta. Laske keskiarvo viidetä viimeksi annetusta luvusta ja näytä se Qt:n "lcd-näytössä".
- Tässä tehtävässä testataan Qt:n säikeistystä. Esimerkki säikeistyksestä
{"serverDuration": 71, "requestCorrelationId": "ffc8a5e26b72c28f"}