...
- laitteen
- sensorin
- mikroprosessorin
- ipv6 verkkokortin (vaikka toistaiseksi suurin osa toimii yhä ipv4:ssa)
Pikaisen hardware hintavertailun perusteella suositellaan Arduinoa, halvimpana ja saavutettavimpana tapana rakentaa sensoriesine verkkoon.
...
Verkon rakenne on tyypillinen mobiiliverkon rakenne jossa jokainen solmu (node) juttelee lähimpien solmujen kanssa. Keskussolmuja ei ole vaan tieto siirtyy eteenpäin solmusta toiseen.
Ennen oman projektin aloittamista kysy seuraavat kysymykset
- Kuinka laajan projektin aiot tehdä
- mikä on skenario / käyttöympäristö & tulos
- millä ohjelmointikielellä toteutat tämän
- mikä on julkaisun infrastruktuuri
Kommenttini: Tämä esitelmä menee turhan paljon käytännön tekniselle puolelle, olin toivonut enemmän yleistä keskustelua mahdollisuuksista / uhista jne. Esim. osa elektroniikkajutuista menee mulla ohi.
Marko hyppää mukaan ja aloittaa osuutensa
Miksi tarvitsemme WoT? Esim. tehdäksemme ympäristön huomioimisen ja sitä kautta päätöksenteon helpommaksi. Pelkästään ympäristön lisätty tarkkailu ei riitä, vaan pitää myös ymmärtää data (ei niin helppoa aina.)
Nyt esitellään sensoriverkon softan arkkitehtuuriehdotusta.
Jos käytetään monimutkaista XML-pohjasta ontologiamallia tämän WoT -verkon päällä, niin kaikki WoT-verkossa kulkevalla datalla on myös merkitys mukanaan. Tämä lisää siis keinoälyille mahdollisuutta vetää datasta johtopäätöksiä. Näin projektisa voidaan esim. helpommin suoraan esittää kerätystä datasta johtopäätöksiä luonnollisella kielellä.
Softana tapahtumien keräämiseen, datan siirtoon jne. käyttävät Microsoftin StreamInsightia: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ee362541.aspx
Kahvitauko on 15.30-16 ja sen jälkeen siirryn muualle, koska on ihan turha yrittää siirtää loogisia verkkorakenteita ja tietorakennekaavioita tänne. Laitan tänne linkin siitä mitä löydän.
Jatkan täällä: http://wiki.metropolia.fi/pages/viewpage.action?pageId=46270367