...
Käsikirjoitus-osaprojektissa tullaan arviointia suorittamaan käsikirjoitttamiseen osallistuneiden nuorien kanssa; heidän kokemuksiaan sekä prosessista että teknisestä työkalusta. Arviointimenetelmänä toimii varmaankin ryhmä- tai yksilöhaastattelut, myös kyselylomake mahdollinen. Arvioitavat asiat voivat olla kyselylomake sekä ryhmäkeskustelut, jota videoidaan. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään yksilö- ja ryhmähaastatteluita.
Arvioitavat asiat ovat mm. seuraavat:
1. Työkalun toimivuus ja käytettävyys (pilotoijien pilotoijille eli TIO-opiskelijoidelle suunnattu kyselykäyttäjätestaus sekä heidän antamansa palaute työkalusta, loppukäyttäjien eli nuorten (pienryhmä)haastattelut, tekijöiden ohjatut ryhmäkeskustelut ja kyselylomake, Tekijöiden (Emma, Eeva, Sonja) arviointi työkalusta ja sen luomisprosessista, koulutuksissa Koulutuksissa ja pitkin matkaa voi kerätään palautetta kerätä myös nuorilta itseltään)nuorilta mm. työkalussa olevan palaute-osion avulla.
2. Prosessin kiinnostavuus/toimivuus (kuinka moni nuorista keskeytti, osallistumisaktiivisuus, laatu-osuutta voi kysyä samoissa haastatteluissa ryhmäkeskusteluissa ja kyselylomakkeissa kuin yllämainittu)
3. Lopputulos (: valmistuiko käsikirjoitus ja millainen esitys siitä tuli, liittyy muodostui -> kuinka uusi kirjoitusmenetelmä vaikutti lopputulokseen? (Liittyy myös kohtaan 1)
4. Käyttöönotto muualla ja työkalun herättämä kiinnostus tapahtumissa ja koulutuksissa, Saadut yhteydenoto ja kyselyt (kuinka moni taho omaksuu / on kiinnostunut omaksumaan työkalun käytön)
FLOSS Manuals-osaprojektin tärkeimmät arvioitavat kohdat liittyvät työkalujen käyttöönottoon (open source-ohjelmien levinneisyys, suomennettujen käyttöoppaiden käyttö ja ymmärrettävyys), koulutuksen/työpajojen hyödyllisyyteen ja toimintaan mukaan tulevien vapaaehtoisten määrään (kuinka monta vapaaehtoista kääntäjää oppaille löytyy). "Tärkein" kokoava arviointi kohdistuu itse suomenkieliseen sivustoon; kuinka hyödylliseksi se koetaan ja löytääkö se oman käyttäjäkunnan.