Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

LÄSNÄ: Eeva Meltio, Emma Puikkonen, Mirja Neuvonen, Sonja Merisalo, Peter Peltonen
AIKA MA 25.2. KLO 10.45-12.00
PAIKKA Hämeentie, maisemaluokka 148

ESITYSLISTA:

1. Esityslistan tarkistaminen

Esityslista hyväksyttiin.

2. Tekninen toteutus + Peter esittäytyy

Peter Peltonen tulee tiimiin mukaan, alkuun 50h kakulla, pelastamaan teknistä tilannetta. Pahin ongelma on Noodin tallennus-bugi (ei automaattitallennusta / automaattitallennus ei toimi) sekä rakenne-osion raahausongelma (jos tekstejä on paljon, raahaaminen on mahdotonta koska näkymä ei skrollaa). Peter totesi, että järjestelmä on OK, pitäisi olla toimiva, Tuomas on tehnyt järkevän valinnan, mutta ensin pitää opetella järjestelmä hyvin jotta sitä voi kunnolla muokata ja hallinnoida. Järjestelmä on laaja, geneerinen, pyritty ottamaan lähes kaikki mahdollinen huomioon. Symfony / Ajax tulee olla hallussa edes jonkin verran jotta voi toimia; Peter ottaa myöhemmin kantaa siihen, voisiko opiskelija ylläpitää Noodia tulevaisuudessa. Eli ehtiikö opiskelija ottaa järjestelmää haltuun sen ajan puitteissa mitä hänelle on annettu.

3. Kirjoitusprojektin tilanne, Emma kertoo

Innoissaan, kirjoittavat hyviä tekstejä. Kokeilivat rakenne-osioita jotta voisivat hahmotta ydinkohtia. Emma näytti mind-mappia josta kävi ilmi suhteessa miten paljon kukakin on kirjoittanut ja vähän aihe-alueita. Ovat jakautuneet pienryhmiin, nyt tekevät valintoja ja hakevat fokusta aiheesta (rakkaus) joka vielä tarkoittaa lähes kaikille eri asiaa. Yksi on nyt putoamassa pois, Kim. Oli alkuun aktiivinen, mutta ehkä tullut elämän tilanteeseen muutos. Huomenna kasvotusten tapaaminen kirjoittajien kanssa, siellä näkynee onko Kim enää mukana vai ei. Jos Tuomas tulee paikalle, voisi ottaa pari kuvaa. Myös ryhmäkuva, joko nyt tai seuraavalla kerralla. Kaikki eivät halua kuviaan julki, pitää ottaa huomioon.
Käytäntöä: Emma teettää tehtäviä, vain yksi teksti on tullut vapaasti. Käyttävät paljon keskustelupalstaa, pääsevät siellä paremmin vauhtiin. Tallennusongelman takia keskustelupalsta on luotettavampi teknisesti. Tehtäviin olisi hyvä myös saada jaottelu teksti-hahmo-idea sekä linkitykset keskusteluun (vastaus keskusteluun). Lomake-työskentely on vähän yksinäistä, keskustelupalstalla näkyy paremmin myös muut. Voidaan yrittää pyrkiä sosiaalisempaan lomake/tms. työskentelyyn, katsotaan ehtiikö. Kirjoittajat lähettävät Emmalle tekstejä joita eivät saa tallennettua, kolmasosa-neljäsosa ei onnistu tallennuksissa. Mahdollisesti samat henkilöt, Emma tarkistaa. Mahdollisesti siis aktiivisimmat, ehkä vähemmän aktiiviset eivät edes ole vastanneet kaikkiin tehtäviin. Emma selvittää Peterille ovatko samoja henkilöitä ja kuinka aktiivisia ja mitä selainta käyttävät (Emma suositellut Firefoxia).

4. Facebook-tiedotus

Eeva on ollut kipeä, ei ole ehtinyt niin paljoa tehdä asian eteen. Lisäksi Eevalla ei ole niin paljoa aikaa ylipäätään, jos tiedotuksen hoitaa hyvin, se vie todella paljon aikaa. Tiedotusasioita pitää siis tehdä jonkin verran myös näissä kehitystiimin kokouksissa.

Facebook-ryhmä on sinänsä ongelmallinen, että vaatii FB-tunnuksen. Noodiin ei pääse taas katsomaan ilman tunnuksia, ei ole ns. lukijaprofiilia, on riskinsä / tunkeilevaa jos on kirjoittaja-statuksella olevia jotka ovat vain "urkkimassa". Toki Noodia voi mainostaa, mutta ei pääse vaan katsomaan itse prosessia. Perustetaan wiki? Blogi voisi olla vaihtelua, voi kommentoida niin helposti. Emma kirjoittelee, suunnittelee paikkoja kuville jne. Ruutukaappauksia Noodista olisi hyvä lisätä. Kirjoittaa kirjoittamisesta, kirjoittajatkin siis mukaan, voisi jakaa vuoroja. Esittävän taiteen opiskelijat mahdollisesti jatkaa. Voi mainostaa blogia toimittajille. Emma sanoo kirjoittajille, että eivät kauheasti kiroaisi Noodia, on kuitenkin tiedotusta ja että Noodia nyt kuitenkin vielä kehitetään. Emma perustaa blogiin, esim. Bloggeriin/Blogspottiin tai WordPressiin. Emma katsoo mikä olikaan se tuttu, käyttää sitä. Twitter ehkä vielä liikaa, ei ehkä tule niin paljon viestitettävää materiaalia.
Mirja lupasi olla apuna tiedotusasioissa. Täytyy miettiä kenelle tiedotetaan, mitä ja miksi; ketä halutaan tavoittaa. Pitää päättää halutaanko esim. pyrkiä mahdollisimman laajaan käyttäjämäärään tms., mitään ei vaan voida myydä. Halutaan löytää tulevaisuuden käyttäjiä. Mainetta ja kunniaa mukana oleville organisaatioille jne. Nyt voisi kertoa että on tällainen työkalu tulossa, seuratkaa blogia. Myöhemmin koulutusten jne. kautta tietoa läänintaiteilijoille jne. Ei vielä käydä kohti varsinaisia kohderyhmiä, koska ei voida vielä juurruttaa työkalua. Nyt haetaan vasta mainetta ja kunniaa. Kerrotaan prosessista, jos joku haluaa tarttua niin on siihen mahdollisuus. 2-3 tiedotetta voisi ottaa tavoitteeksi. Esityksen tuotannosta huolehtii Reeta Pankka, joka siis touhuaa esityksen kanssa.

5. Kevään työjako

Ks. edellinen kohta, eli tiedottamista hoidetaan yhdessä kehittämistiimissä, Emma perustaa blogin ja kirjoittaa sinne kirjoittajien kanssa. Mirja auttaa tiedotusasioita.

6. Muut esille tulevat asiat

väliraportti
Toiminnasta raportointia, kerran vuodessa. Käytiin läpi raporttia. Kohderyhmä-asiaan oli laitettu että osittain onnistunut, eli kohderyhmän ikää jouduttiin nostamaan. Nostetaan vielä esille operatiivisessa kokouksessa, mihin verrataan; alkuperäiseen hakemukseen vai hyväksyttyyn. Tavoitteista; edistääkö AMK-tasolla työelämävastaavuutta jne. Nyt ryhmä aika pieni että voisi sanoa. Esittävän taiteen ryhmä sai hyvää kokemusta, verkkotyökalun käyttö heidän kohdallaan se uusi asia, muuten ovat jo kokeneet yhteisöllistä käsikirjoittamista. HKT saattaa hyvinkin haluta joskus palkata TIOn tekemään näitä juttuja. Mutta ehkä ei liioitella, laitetaan että voi olla hyötyä. Ongelmat-kohdassa oli samaa asiaa osittain kuin kohderyhmä-kohdassa. Lisäksi pitää mainita siitä, ettei tekniseen toteutukseen ei ollut resursseja, asioita on ratkaistu päivä kerrallaan -tyyliin, jatkokehitysongelma myös. Toimenpiteet parantamiseksi budjettiin muutos, jotta saadaan mm. tekniseen toteutukseen varoja. Toiminnan jatkuvuus käsikirjoitustyökalu on oltava verkossa kaikkien saatavilla vähintään 5v. projektin jälkeen. Ratkaisu tarvitaan vuoden 2010 aikana. Olisi oikeasti tärkeää keksiä jokin keino, jos on vain jokin nettisivu josta voi ladata jotain, työkalu katoaa nopeasti. Open Source -vaihtoehto on ihan varteenotettava, pitäisi vaan olla englanniksi. On olemassa sivustoja, joissa on erilaisia työkaluja jne. joita saa kehittää niin halutessaan. Jos työkalua saa ihmisten tietoisuuteen saanee enemmän kiinnostuneita myös kehittämään. Voi laittaa jollekin Open Source -sivustolle tai vaikka vain Metropolian palvelimelle "lataa tästä lähdekoodi".

esityksen tuotantoon liittyviä kysymyksiä
Käytännön siirtyminen Pasilaan, kenen kanssa sovitaan jne.? Näyttämöpäällikköön yhteys, pitää palaveri. Pasilassa on selkeä tiimi joka toimii. Jari Fluuri. Saman henkilön kanssa Emma voi sopia Pasilan tilojen katsomisesta, kirjoittajat haluaisivat päästä, haluaisivat nähdä myös harjoituksia. Tavaroiden siirto Hämeentieltä Pasilaan Hämeentien porukan vastuulla, Metropolian autolla.

7. Seuraava kokous

Ma 8.2.2010 klo 11-13, Agricolankadulla.