Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

...

Kansainväliset konferenssit ovat hyvä tapa irtautua työrutiineista ja nähdä oma toiminta osana kansainvälistä yhteisöä. ENCATC verkosto on minulle tuttu verkosto vuodesta 2004 lähtien. Uudistaessani kulttuurituottajien opetussuunnitelmaa Sydvästin amk:ssa vuonna 2004-05 oli hienoa oppia tuntemaan tuottajakoulutuksia Saksassa ja Hollannissa, jossa oli jo silloin vahva projektioppimisen perinne. Tänä vuonna osallistuin  yhdessä kulttuurituotannon opiskelija Henna Räsäsen kanssa Reititin hankkeen puitteissa osana kurssia Toiminta kansainvälisissä verkostoissa. Meidän tavoitteena oli harjoitella liveraportointia ja dokumentoida konferenssi Metropolian wikialustalle. 

Suunnittelimme Hennan Henna Räsäsen kanssa raportoinnin siten, että osallistuimme eri samanaikaisiin miniseminaareihin ja jaoimme sitten kaikille yhteiset luennot. Image Added
Tässä Henna valmiina toisen päivän urakkaan.

Raporttiin voi tutustua Reititin hankkeen wikissä. Kokemus oli erittäin positiivinen. Netti toimi ja wikialusta myös. Kirjoittaminen sekä linkkien ja kuvien lisääminen onnistui pienen harjoittelun jälkeen hyvin. Suurin osa konferenssiohjelmasta oli luennointia, jonka liveraportointi pakotti keskittymään ja tiivistämään olennaisen. Pohdin etukäteen kuinka kääntäminen englannista suomeen sujuisi, mutta loppujen lopuksi se auttoi raportoimaan sen mikä tuntui omasta mielestä tärkeältä eikä vain toistamaan luennoitsijoiden lauseita. Siinä vaiheessa kun en pysynyt mukana tai oltiin yleisessä avoimuus ja yhteistyö puheessa kommentoin sitä.

Konferenssin aiheena oli verkostoituminen ja sitähän konferenssiin osallistuminen onkin. Tietokoneen näytön taakse piiloutuminen ei näissä tilaisuuksissa ole hyvän tavan mukaista ja siksi kerroin yleensä aina vieressä istujille mitä tein. Tästä tulikin usein hyvä puheenaihe ja kaikki kyselivät yleensä lisää kurssistamme. Olin melkein unohtanut kuinka hyvä näkymä luennoitsijoilla on kun yhdellä tauolla rohkaisin mieleni ja menin juttelemaan Colin Hicksin kanssa. Kerroin hänellekin tekeväni liveraportointia ja hänen vastauksensa oli, että hän olikin kiinnittänyt huomiota siihen, että kirjoitin koko ajan!  Osallistuin kahteen vierailukäyntiin: British Council  sekä Asia House. Näitä käyntejä en raportoinut, sillä ryhmät olivat pieniä ja tietokoneet olisivat pilanneet keskustelevan ilmapiirin. Image Added
Tässä opiskelijoita British Counsilissa. Etualalla hyvyilevä nuori mies on Etiopiasta. Hän opiskelee tällä hetkellä Tokiossa Arts Management MA tutkintoa ja tavoitteena on palata kotimaahan kehittämään kulttuuriperinteen kestävää kehitystä kulttuuriturismissa. 

Toiminta kansainvälisen kurssin alussa keskustelimme myös mahdollisuudesta osallistua konferenssiin, mikä ei suoranaisesti ole omaa alaa. En itse aluksi innostunut ajatuksesta, mutta valitessani miniseminaareja valitsin aiheen Kulttuuridiplomatia, johon edellä mainitsemani käynnit liittyivät. Nämä verkosto ja kulttuuriyrittäjyys luennot alkaa olla jo käyty ja annoin ne Hennalle. Valinta osoittautui onnistuneeksi kolmesta syystä:

...

ENCATC – verkoston konferenssi on tavallisesti ainut paikka jossa tapaan kollegoita ympäri maailmaa ja vaikka suomalaiset osallistuvat innokkaasti yritän keskittyä kv-kontakteihin. Tässä muutamia keskeisiä mielenkiintoisia  henkilöitä meidän Metropolian kulttuuriklusterin opiskelijavaihdoille.

Saksa

  • Institut fur Kultur Management Ludvigsburg, Saksa.

...

o   Michal Laznovsky, Head of Programme

Islanti,

  • Bifröst universitet

Njörður Sigurjónsson, assistant prof.

njordur@bifrost.is, Bifröst universitet

Leena Björkqvist