Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migration of unmigrated content due to installation of a new plugin

...

Senta Pfaff-Rüdiger, Claudia Riesmeyer (University of Munich): Media literacy 2.0 - a Qualitative Case Study in Germany

Okei, verkkoyhteys ei oikein onnistunut toimimaan rakenuksen 4 kerroksessa, joka on oikeasti kaiketi 7. kerros, mutta nyt rupes pelittämään, joten tästä ensimmäisestä ei tule enää raportti, mutta liitän myöhemmin ainakin abstractin ja toivottavasti myös presiksen

Christine W. Wijnen (University of Vienna): Participation and Citizenship in the Social Web

Hän väittää, että medialukutaito on tulllut yhtä ongelmalliseksi kuin perinteinen lukutaito. Viimeisimpien tutkimusten mukaan hyvän koulutuksen saaneilla nuorille on vaikeuksia sekä perinteisessä lukutaidossa että (yllätys, yllätys) myös medialukutaidossa.

Hän on tehnyt tilastollisen tutkimuksen nuorison keskuudessa ja otos on ollut n. 2 500 nuorta ikähaarukassa 10 - 30 vuotta. Tutkimuksen fokuksessa ovat olleet:  tekniset taidot, tietämys , online aktiivisus, privacy- asetukset ja kansalaisaktiivisuus sekä verkossa että sen ulkopuolella.Esittelee  tutkimuksensa alustavia tuloksia.

  • - tekniset taidot parhaat 12 - 15 vuotiailla pojilla
  • - tytöillä parempi tietämys ja kaikkiaan ikäryhmistä paras 16 - 19 vuotiaat
  • - on-line aktiivisuus voimakkainta 16 - 17 vuotiailla
  • - turvallisuusasetuksissa tytöt hilellisempia kuin pojat
  • - pojat tyttöjä aktiisempia kansalaistoiminnassa
  • - alemman koulutustason nuorilla on paremmat tekniset taidot
  • - korkeamman koulutyustason nuorilla taas tietämys

Lisäkysymyksiä jatkotyöstämiseen:

  • - ovatko korkeasti koulutetut  medialukutaitoisempia ?
  • - vai onko kyseessä erilainen lukutaito ?
  • - onko medialukutaito kulttuuripääomaa, joka riippuu henkilön habituksesta ?
Ulla P. Autenrieth (University of Basel): Performing Peer Group Image-based Configuration and Performance of Adolescent Friendship Groups on Social Network Sites (in Switzerland)

Hänellä tutkimuskohteena  nuorten ihmisten kuvat verkossa. Esitti metodologisen lähestymismallin, mutta slaidi niin täynnä tavataa, etti siitä saa selkeää tolkkkua, muuta kun vaikuttaa focus group - lähestymistavalta.

Haastatteluista nousi esiin mm. nuorille olevan kuvan laittamisen olevan tärkein syy (ominaisuus) olla FBssä. Esittää esimerkin "My totally crazy birthday" - kuvasarjasta.

Toinen tärkeä elementti ystävystyä ja olla ystäviä, on vastavuoroisuus, Edelliseen synttäriesimerkiin liittyy useita mainintoja " It was a great day. Thank You for the link"

Kolmas tärkeä elementti on hyvän ryhmähengen luominen ja ylläpitäminen ja siitä samaan caseen liittyvä esimerkki"It was such an awesome day with you. All of you are really important to me... I am so glad to have you... you are simply the best friends ever in the world"

Giovanna Mascheroni (Catholic University of Milan): Identity and Privacy among young Italian Facebook Users

Tallentaessa tätä puheenvuoroa, koko verkko olikin mennyt nurin, joten ei sitten mitään tästä mielenkiintoisets jutusta.Yritän kuiten liittää mukaan presiksein (jos mahdollista) koska se kertoo aika paljon ymmärrettävästi teemasta

Sascha Trültzsch (University of Salzburg): The Role of Photographs regarding Privacy in SNS among Young Austrians

Ja kun verkko oli nurin ja kaikiki yrittivät siihen löytää ratkaisua niin ei sitten tästäkään mitään ainmakaaan just  nyt

Kaikkiaan tää sessio oli hyvin konkreettinen ja sisälsi ennakkotietoa tehdyistä tuoreista  tutkimuksista ja harmi töökkivä verkko,

Include Page
reititin:logot
reititin:logot