13.9.2010 TAKU ryssä (Maistraatinportti 4a)
Läsnä:
Outi Teye
Patrik Ikäläinen
...
Kai Artes: Kai on menossa kouluttamaan VIPA (viihde ja palvelualan ammattilaiset). Voisi vetää psjsnpajan, jossa ryhmille esitetään Takukyselystä poimittu väittämä.
2. Hankkeen tämänhetkinen vaihe ja maksatus
Todettiin, että kumppaniorganisaatioiden maksatushakemusten tekeminen on käynnissä. Jokainen tutkija kirjoittaa oman toimintakertomuksensa.
3. Alkaneen lukuvuoden puuhat
Ensimmäisen raportin julkaisu on käsillä heti, kun julkaisutiedot ovat tulleet. Katri kirjoittaa Takulehteen artikkelin, jota tutkijat voivat käyttää tiedotteena levittäessään raporttia. Leena kääntää ruotsiksi.
4. Kyselylomake TAKU ry:n jäsenille
Paikalla Outi Teye, joka tulee toteuttamaan kyselyn teknisesti. Tehtiin muutoksia kyselylomakeluonnokseen.
5. Skenarointiprosessi
Jokaiselle tutkijalle ehdotettiin skenaariopajoihin omaa lähestymisnäkökulmaa.
Novia/ Björkqvist: Tuottajaverkostot - kommunikaatio verkostoissa/ heimoissa. Verkosto-osaaminen ja verkoston sisäinen kommunikaatio. Vertaisverkostot vs. edunvalvontaverkostot. Tuottaja-identiteetti verkostossa.
Cupore/ Anna Kanerva: Koulutuskenttä. Luovan Suomen seminaari (Creadan loppuseminaari) aiheena yrittäjyyskoulutus marraskuussa. Cupore tekee nettikyselyn syksyllä 2010 (koulutuskenttä) ja 2011 skenaariopajan Luovan Suomen kutsujana.
Humak/ Juha Iso-Aho: Vapaaehtoisuus. Juha tekee FF (Kai Amberla) jäsenistölle kyselyn koskien vapaaehtoistoimintaa kulttuuritapahtumissa. Suomesta puuttuu vapaaehtoistoiminnan koulutus, voisi olla Humakille sopiva koulutusala. Juha pitää myös skenaariopajan Humakin henkilöstölle ja TK henkilöstölle. Vuosi 2011 on EUn vapaa-ehtoistoiminnan teemavuosi, Juha voisi tarjoutua sinne vetämään pajaa. Maailma kylässä festivaalin teemana on vuonna 2011 vapaa-ehtoistoiminta.
Metropolia/ LM Hero: Skenaariopaja T&K seminaarissa 21.9 sekä Skenaarioprosessi Kutu AMK ja YAMK opiskelijoille (Tapahtuma2020 ja Kulttuurituottajan osaamistarpeet 2020). Kulttuuriyritys2020: Koulu-Tuottaja-Yritys triangeli: mikä on tahtotila yhteistyössä ? Kuinka yrityksesi tapahtuma muuttuu? Yrityksesi järjestämä tapahtuma 2020? Esim AMK: On vuosi 2020 ja olet töissä kulttuurialan yrityksessä. Järjestätte tapahtuman. Minkälainen on toimenkuvasi, asiakkaasi, mitä sinun on osattava? Esim. YAMK: Kulttuuriyritys2020: yrityksenne järjestää tapahtuman.
MAMK/ Pekka Uotila: Matkailunäkökulma.Vetääkö Pekka pajoja ? Jos vetää, niin matkailunäkökulma olisi niihinkin sopiva.
Wikiin jokainen skenaariopajan vetäjä kirjoittaa huomionsa pajasta.
6. Ensimmäinen julkaisu: "Kulttuuri kokoaa.."
Julkaistaan heti, kun ISDN numero on tullut. Korjaukset: sisällysluetteloon pisteet tai viivat.
7. Artikkelikokoelma ja muut julkaisut8. Cuporekoulutus
Artikkelikokoelma siirretään hankkeen loppupuolelle, koska teemoja käsitellään skenaariopajoissa ja kyselyssä tulee tähän aineistoa. Artikkelikokoelma pyritään tekemään moniäänisesti (ei vain hankkeen tutkijoiden "jumalansanaa"), eli opiskelijat ja muut voivat osallistua sen kirjoittamiseen. Kuten muihinkin julkaisuihin. Artikkeleihin suodatetaan nykykirjoittelusta tarpeen mukaan, mutta emme tee teoreettista apparaattia (eli AMK tyyppistä kirjoittelua).
Katri johtaa menetelmätekstin tuotantoa, ja haastatteluja tehneet kirjoittavat haastattelumenetelmästä: kuinka soveltui ensimmäiseen julaksuun jne.
8. Cupore - koulutussektori
Cupore tekee nettikyselyn syksyllä 2010 (koulutuskenttä) ja 2011 skenaariopajan Luovan Suomen kutsujana.
9. Lukuvuoden aikataulutus
Katri laittaa wikiin tutkimuksen osalta.