15.1.2011 opiskelijoiden keräämät signaalit ja Tuottaja2020 -signaaliwikin signaalit (tänään 190 kpl) printattiin ja leikattiin suikaleiksi.
Analyysitehtävä: jakaantukaa ryhmiin, joissa joudutte törmäämään henkilöihin, joilla on toisenlainen elämismaailma/ viitekehys kuin teillä itsellänne. Sekoittukaa ! Lukekaa signaaleja ensin hiljaa itseksenne ja etsikää niistä yhdessä sen jälkeen yhteisiä piirteitä. Luokitelkaa kasoihin ja selittäkää paperille löydöksenne. Lopuksi kootaan "tähtiä" kasoista suurelle voimapaperille. Puolet ryhmähaastatteluun aiheena innostuminen ja puolet kokoamaan visuaalista karttaan "tähdistä" eli signaalirykelmistä.
Tähän tulee kuvia tähtikartasta sekä sen litterointi.
Tähän tulee havaintoaineisto.
Kasamenetelmä - mistä keskusteltiin?
Normien rikkominen tulee ihan tavaksi, ja normaalitoiminnaksi. Tästä oltiin ryhmässä yhtä mieltä.
Kun on totuttu olemaan netissä 24/7, niin aletaan haluta sitä myös kulttuuripalveluista. Onko se nyt hyvä suunta, että kaupunki elää kokoajan? Halutaanko me edistää sitä? Vastatrendinä on hidastaminen, aina on vastatrendi ilmiölle. Ei meidän tartte nyt valita halutaanko me edistää 24/7 ilmiötä. Onhan se hyvä, että 24/7 ilmiö työllistää, vartijat, myyjät, palveluja.
Ruumiillinen työ koetaan elämykselliseksi, halutaan katsoa lasinpuhaltajia, roskiskuskeja pitkään, kiehtoo, on kuin liisa ihmemaassa kun näytetään paperitehtaalta kuvaa. Esim. Suomen pankin taideaarteita jonotettiin katsomaan, kun haluttiin päästä pankkiin sisälle katsomaan.
Nimen vaihtaminen (oma nettipreesens ei miellytän myöhemmässä elämässä). Nimen vaihdon ei uskota yleistyvän, koska nuoriso ei esiinny netissä omalla nimellään. Mutta miksi netissä sitten ollaan omalla persoonalla? Esim. jos joku pyrkii politiikkaan, niin aikaisemmat kuvat löytyy netistä, netin norsunmuisti kyllä voi pistää ihmisen vaihtamaan nimeään, Voiko yksilön tulevaisuuden nettipreesens sirpaleinen: minäkuva on erilainen eri yhteyksissä (koulutus, työ, harrastukset jne.) , onko se oman minän tuotteistamista aina tarpeen mukaan.
Palvelujen mukana tulee liitännäisiä, palvelupakettiin tulee yhä enemmän oheispalveluja.
Mikä on 4. sektori? Pitkiä keskusteluja siitä, mitä sillä tarkoitetaan. Monet signaalit viittaísivat neljännen sektorin toimintaan. Mikä olisi määritelmä, onko se uusi vai vanha ryhmä? Nouseva kulttuurialalla? Ovat kotitaloudet, perhe ja ystäväpiiri, voittoatavoittelematon ryhmä, pihatalkoot esimerkkinä.
Elämyksestä keksutellaan, ihminen turtuu, mikään ei tunnu miltään, ei riitä, että kokee aisteilla, vaan pitää olla omakohtaisuutta ja koskettaa juuriamme, onko kaipuuta juurillemme. Elämysyhteiskunta 24 h, hyvin vaikeaa silti hyväksyä erilaisuutta, olemme yksimielisiä tästäkin. Mihin suuntaan elämykset ovat menossa, miten muuttuu (pohdituttaa ryhmää voimakkaasti): kun katsotaan
>> Tuloksena "joulu"tähtikartta, josta vilkas keskustelu ja uudelleen editointi. Kuvaus ja äänitys kaikesta.
Signaalianalyysi - joulutähtikartan litterointi
Tähtikartta - opiskelijoiden lopputuotos
Signaalien analysointia: kuva työtavastaTähän tulee innostamishaastattelun aineito.