...
Aloin miettiä käytettävyyttä ja rautalankoja. Kävin läpi alan kirjallisuutta, ja mietin mikä benchmarkatuista sivuista olisi sopiva. Löysin monia, mutta valitsin kaksi tarkempaan analyysiin. www.lexus.com oli hyvä esimerkki visuaalisesti hienosta sivusta, ja www.crm.com taas markkinajohtajana ja runsassisätöisenä sivuna sopiva benchmarkki Vianovalle. Lisäksi mietin sivuston kohderyhmää. Kyseiset kohderyhmät ovat asiantuntijoita, ja sivu toimii eräänlaisena portaalina heille.
Luvussa:
http://scottberkun.com/essays/5-how-to-avoid-foolish-consistency/
...
Viikko huipentui viikonlopun 10 tuntiseen koodaussessioon Otso Karhun kanssa, erään Otson hyvän ystävänsä suosiollisella avustuksella. Koodaaminen eteni erittäin jouhevasti, kun oli mentori auttamassa pysähdyksien kanssa. Sain etusivun koodattua, ja yhdistimme siihen sitten Otson luomat Headerit ja Footterit.
Luvussa lukuisia koodaukseen liittyviä nettisustoja.
Viikko 48:
Tässä vaiheessa alkaa olla selvä, että WordPressin vähäinen opetus edellisellä kurssilla kostautuu ja pahasti. Lisäksi selkeiden linjojen puute aiheuttaa edelleen ongelmia koodauksen kohdalla. Hyväksyntä leiskoille on siis ensiarvoisen tärkeä asia. No oppia tämäkin. Asiakastapaaminen otettu haltuun, ja ilmeisesti projekti etenee asiakkaan näkökulmasta hyvin. Sivuston laajuus herättää minussa hiukan huolta.
Viikko 49:
WordPress on ongelma. Sen opettelu kaikkien muiden töiden ohella on hyvin haastavaa. Ehkä koodauksen opettamista olisi ollut hyvä jatkaa myös tällä kurssilla? Muu henkilökohtainen elämä heittää kapuloita projektiin. Tärkeintä on kuitenkin rungon saaminen kasaan, ja se, että hyvä etusivu on olemassa.