Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migration of unmigrated content due to installation of a new plugin
Section
Column
width60%

People first digital service design

>>Louisa Heinrich

Fjord tekee palvelusuunnittelua. Louisa selitää vähän mitä se on. Hän käyttää esimerkkinä postia ja mitä kaikkea postin kuljettamiseen tarvitaan, mutta mitä ihmiset eivät näe tai mieti koska se vain toimii. Niin sen pitää mennä, uskotaan Fjordilla. He haluavat luoda pysyviä asiakassuhteita, eivätkä keskity pelkästään Wow -efektiin.

Erilaisia tapoja miettiä:

Monesti ensin mietitän mitä tehdään ja sitten vasta kenelle tehdään. Nykyään pitää lähteä siitä kenelle tehdään.

... mitata arvoja:

Tasapaino on tärkeää. On tärkeää pitää kävijämärät kurissa ja tietää, miksi jonain päivinä vieraillaan sivulla useammin kuin toisena päivänä.

On myös tärkeää tajuta miten kaikki organisaation osat toimivat yhdessä, jotta niitä pystyy hallitsemaan.

Esimerkkejä:

Esimerkkinä Citibank. He halusivat saada ihmiset pitämään pankista enemmän. Fjordin tutkimuksen perusteella, käyttäjät eivät pidä pankeista, koska he eivät koe saavansa sielät sieltä tarvitsemaansa apua. He loivat yritysilmeen lisäksi citibankille sovelluksen, johon voi kirjata mihin on käyttänyt rahaa ja verrata sitä muihin samanikäisiin/henkisiin ihmisiin. Sovellus toimi myös muiden pankkien korteilla, mikä oli poikkeusellista ja sai positiivisen vastaanoton. 

Tulokset: Citibankin arvostelut nousivat yhdellä tähdellä , ja citbank on saanut paljon positiivista mediahuomiota. MSN halusi raikastaa ilmettään ja houkutella käyttäjiä ja pitää vanhat käyttäjät. Fjord teki muutoksia ulkonäköön käyttäjälähtöisesti ja teki uudistuksia mainosten sijoitteluunJa tottakai myös asiakasmäärät suurenivat.

Muutama ohje Fjordilta:

>> Getting it to the market means engaging with the whole business

>> We need to help out clients think diffrently

>> Where people are concerned, why is more important than what

>> When you put people first amazing things can happen to your business

Louisalta kysytään onko parempi tehdä muutos hiljaa pidemmällä aikavälillä vai vauhdilla ja radikaalisti. Louisa sanoo, että se riippu hyvin paljon yrityksestä. Isoille yrityksille ei ehkä ole paras vaihtoehto muuttaa strategiaansa lyhyellä aikavälillä, jos halutaan säilyttää käyttäjien luottamus. 

Yleisöstä tulee kysymys käyttäjätutkimuksesta. Louisa Lousia kertoo että on monia tapoja tehdä käyttäjätutkimusta. Nykyään ei ole paras idea tutkia radikaalisti uuden tuotteen vastaanottoa kysymällä ihmisiltä yksinkertaisesti pitävätkö he tuotteesta. Ihmisillä nimittäin kestää hetki tottua uusiin asioihin, joten ensimmäinen reaktio ei ole luotettava.

Kuinka saada asiakkaat tajuamaan, että heidän täytyy muuttua radikaalisti? Louisa sanooLouisan neuvo on, että kerro asiakkaalle tarina ja kerro se hyvin. Menneisyydestä löytyy varmasit varmasti hyödyllisiä esimerkkejä. Älä kuitenkaan yritä muuttaa kaikkea kerralla, älä ole liian ahne ja muuta kaikkea kerralla. Pienet muutokset riitävät alkuun ja saattavat saadaan asiakkaan haluamaan kokonaisvaltaisempaa muutosta. 

Connecting books with the web

Henrik >>Henrik Berggrenn

Tässä välissä ilmenee hieman teknisiä ongelmia...

Aiheena on kirjojen tulevaisuus. Henrikin mukaan niillä on iso tulevaisuus. Henrik työskentelee Berliiniläisessä Readmillissä. Readmill on sovellus, jolla voi helposti jakaa ipadilta lukemaansa tekstiä. Readmill

Readmill keskittyy hyviin käyttäjä- ja lukukokemuksiin, koska heille ekirjojen lukijat ovat tärkeimpiä. Readmil on lukujärjestelmälukujärjestelmäsovellus, jolla pystyy kopioimaan ja jakamaan pätkiä ekirjoista. Sen avulla pystyy myös keräämän muuta mielenkiintoista tietoa ekirjasta ja omista lukemistottumuksista.

Henrikin mielestä käsite social reading on todella harhaanjohtava. Ei kukaan ole facebookchatissa samaan aikaan kun lukee jotakin ekirjaa. Hän haluaa käyttää käsitettä shareable reading.

Ihmiset eivät ole vielä tajunneet miten hieno lukemislaite ipad on. Siinä on upea retinanäyttö ja se on helppo kantaa mukana. Henrik sanoo, että kun on yhden ekirjan lukenut retinanäytöltä ei voi palata takaisin.

Netissä on nykyään vaan geneerisiä tietoja kirjoista. Readmill haluaa antaa lukijoille mahdollisuuden kertoa lukemistaan kirjoista paljon enemmän tietoa (esim. lempikohdat) Nämä tiedot antavat muille lukijoille tärkeää tietoa ekirjoista, joka joko saa heidät kiinnostumaan ekirjasta tai sitten ei. Henrik painottaa sitä, että ihmiset eivät halua tuhlata aikaansa "huonojen" ekirjojen lukemiseen. He haluavat tietää ekirjojen sisällöstä enemmän ennen kirjan ostamista.

Itsekustannus on muuttunut huomattavasti helpommaksi ekirjojen ansiosta ja se on hienoa Readmillin mielestä.

Readmill ei vielä toimi kaikilla ekirjatiedostotyypeillä, mutta se tulee muuttumaan tämän vuoden aikana. 

Moderaattori kysyy mikä on kustantajien tulevaisuus. Henrik sanoo, että se riippuu ihan kustantomoista; lähtevätkö he mukaan digimaailmaan vai eivät. Readmill haluaa olla kustantomien avulla kustantamojen apuna tässä digimaailmaan siirtymisessä.

Spark to flame: A behind-the-scenes look at the strategy and results of a successful social media campaign

Tämä osio oli peruttu, koska puhuja on samaan aikaan pitämässä aiheesta workshoppia. Todella kummallista tällainen päällekkäisbookauksia.päällekkäisbookkaus

Include Page
reititin:logot
reititin:logot

Column
width30%
Panel
borderColor#847782
bgColor#fff
borderWidth1px

Puhujat:

Louisa Heinrich
  • Fjord
Henrik Berggren
  • Readmill
Ben Harknett
  • Wildfire

Taustaa:

Lorem ipsum rallatilaa

Raportoija:

Mira Karvonen

Panel
Recently Updated
showProfilePictrue
max8
spaces@all
themesocial
labelsnextberlin