Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

 

 

Halusimme antaa uusia työkaluja vapaa-aikasektorin yrittäjille arkeen ja rohkaista opiskelijoita yrittämiseen.  Teimme "Yritä edes!" -podcastin, jossa oivalletaan asiapitoisesti ja realistisesti yrittämistä. Podcastin tuottivat Metropolian ja Haaga-Helian opiskelijat CoINNO-hankkeen yrittäjyyden ja toimittajatyön asiantuntijoiden fasilitoimana. Kuuntele podcastit soundcloud.com/yritaedes ja luen alta lisää siitä, mitä opiskelijat oivalsivat yrittäjyydestä podcasteja tuotettaessa ja miten podcastit otettiin vastaan.

Lähtökohtana podcastien tuottamiselle oli kohderyhmälähtöisyys. Aivan ensimmäisenä lähdimme perehtymään vapaa-aikasektorin ja luovien alojen yrittäjiin kohderyhmänä. Pohjana tässä oli CoINNO-hankkeessa työskennelleen tuotteistajan Laura Järveläisen tekemät yrittäjähaastattelut ja niiden kautta koottu empatiakartta yrittäjistä. Opiskelijat perehtyivät tähän ja saivat tehtäväkseen koostaa vastaavan empatiakartan yrittäjyydestä kiinnostuneista opiskelijoista.

 Image Added

Image Removed

Vasta kohderyhmän ymmärtämisen  jälkeen ryhdyttiin miettimään tarkemmin aiheita ja sisältöjä podcasteihin. Koko tuotantoprosessin kohderyhmälähtöisyyden rinnalla kulki ymmärrys ja perehtyminen podcasteihin genrenä. Tästä piti huolen vieraileva luennoitsija, toimittaja ja podcastien asiantuntija, Kalle Suomi. Etenkin kiinnitettiin huomiota siihen millainen kerronnan tyyli ja tunnelma haluttiin saavuttaa. Opiskelijat perehtyvät runsaasti erilaisiin podcasteihin ja analysoivat yrittäjyyttä käsitteleviä muita podcasteja.

Miten linjasimme podcastin sisällön?

...

Ryhmässä syntyi jaettu halu tuottaa jotakin oivaltavaa. Haluttiin, ettei kuunteluun käytetty aika tunnu hukkaanheitetyltä. Samalla myös havaittiin, että usein yrittäjyyttä käsitellään yltiöpositiivisesti tai ongelmakeskeisesti. Siksi toiseksi lähtökohdaksi asetettiin se, että jaksot pyrkivät kuvaamaan yrittäjyyttä rehellisesti ja moniäänisesti. Opiskelijoista tuli myös laatutietoisia podcasteja kuuntelemalla. Siksi äänenlaatuun ja äänen editointiin kiinnitettiin myös huomiota. Näin saatiin aikaan lopputulos, jota on miellyttävä ja helppo kuunnella.

...